«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

“ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ” η ελεγχόμενη στάθμευση
Σε λίγες ημέρες η ελεγχόμενη στάθμευση θα αποτελέσει στοιχείο της καθημερινότητας όλων των Ναυπακτίων που χρησιμοποιούν αυτοκίνητο. Με δεδομένη τη συσσώρευση των υπηρεσιών αλλά και την παρουσία της αγοράς στο κέντρο της πόλης, οι μετακινήσεις πλέον σ' αυτό θα έχουν και το ανάλογο κόστος. Οι απορίες, βέβαια, για το πώς θα λειτουργήσει το μέτρο είναι πολλές, όπως πολλές είναι και οι αντιδράσεις που ήδη έχουν προκύψει, καθώς δεν είναι λίγοι, καταστηματάρχες και κάτοικοι, που αισθάνονται αδικημένοι. Η “Ν” σήμερα μεταφέρει τους προβληματισμούς τους, οι οποίοι από τη μία φαντάζουν λογικοί και από την άλλη ζητούν απαντήσεις.

Πίσω ολοταχώς
ΗΔημαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε να ακυρώσει το μέτρο απαγόρευσης της εισόδου προς την παραλία του Γριμπόβου, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και τη φιλοσοφία των ρυθμίσεων. Οι πιέσεις ήταν πολλές, οι εκλογές πλησιάζουν... κι όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καιροί για κόντρες. Ακόμα και τα σωστά διορθώνονται με λάθη.

Θετικός υπό όρους ο Καρακώστας
Οεπικεφαλής της Κίνησης Πολιτών σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Κώστας Κονίδας και δεν αποκλείει τη συνεργασία... με τον οποιονδήποτε. Η παράταξή του θα είναι παρούσα στις επόμενες εκλογές, λέγοντας “ναι” υπό όρους στις συνεργασίες.

Μοναστηράκι όπως... Τέμπη
Κλειστός μέχρι νεωτέρας παραμένει από τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 9 Φεβρουαρίου ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί στο Μοναστηράκι του Δήμου Ευπαλίου. Αιτία οι καταπτώσεις βράχων απόρροια των σεισμών αλλά και των πρόσφατων βροχοπτώσεων που οδήγησαν τη Νομαρχία Φωκίδας να κλείσει επ' αόριστο το δρόμο.

Βουλιάζει η επιχειρηματικότητα
Ισχυρό πλήγμα για την επιχειρηματικότητα και στη Ναύπακτο με τον τομέα της μεταποίησης να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ανοίγουν λιγότερες επιχειρήσεις και κλείνουν περισσότερες, ενώ παράγουμε όλο και λιγότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου.

Βγήκε η λυπητερή για το ΕΠΑΛ
Η Νομαρχία ολοκλήρωσε την μελέτη επισκευής της νότια πτέρυγας και ζητά από τον ΟΣΚ 400.000 ευρώ για την επισκευή της. Στόχος της Νομαρχίας, παράλληλα, η κήρυξη του βόρειου τμήματος ως επικίνδυνο, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατεδάφισης, κάτι που προβλέ- πει και το πρόγραμμά της για το 2010.