«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Βαγγέλης Μπούτας: Σήμερα αυτός ο αγώνας καλά κρατάει!

Στις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα με Τρίτη, αναμένεται συνάντηση των αγροτών με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η έκβαση του αγροτικού αγώνα θα κριθεί και απ’ αυτή τη συνάντηση. Πάντως οι αγρότες, αυτή τη φορά, φαίνονται πιο αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι!

Πριν από λίγο, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, από το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, μας δήλωσε αποκλειστικά:

κ. Μπούτα πως είναι τα πράγματα, σ’ αυτή τη φάση των αγροτικών κινητοποιήσεων;
- Είναι μεγάλη επιτυχία, ότι 20 μπλόκα έχουνε δημιουργήσει κοινό μέτωπο, με συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία υπηρετούν τα συμφέροντα των αγροτών και αυτό είναι παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα αυτός ο αγώνας καλά κρατάει, μπαίνουν οι βάσεις και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα κίνημα το οποίο θα έχει διάρκεια. Δεδομένο το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση, έχουν σαν στόχο, το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.

Ποια είναι η κατάσταση, που επικρατεί αυτή τη στιγμή, στο μπλόκο της Νίκαιας;
- Εμείς κρατάμε καλά! Επιδιώκουμε να υπάρχει κοινός αγώνας, με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, γιατί κοινά προβλήματα έχουμε και νομίζουμε ότι το αγροτικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αφορά και τους εργαζόμενους, σε σχέση και με τα διατροφικά προϊόντα, σε σχέση και με την ντόπια παραγωγή και με τα γενικότερα αιτήματα που αφορούν και τους αγρότες και τους εργάτες υγεία, παιδεία, συνταξιοδοτικό…

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας και της περιοχής μας, της Αιτωλοακαρνανίας;
- Να ξεσηκωθούν! Να ξεσηκωθούν να οργανωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να υπάρξει συνέχεια στον αγώνα!
Και αυτόν τον αγώνα να τον στηρίξουν!!

Δημήτρης Ντόκας