«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Για την κατάσταση των απολυμένων από τα Κλωστήρια Πρέβεζας.

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών

Θέμα: Για την κατάσταση των απολυμένων από τα Κλωστήρια Πρέβεζας.

Τα Κλωστήρια Πρέβεζας, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις του κλάδου τα τελευταία χρόνια, αφού εισέπραξαν τεράστια ποσά από επιδοτήσεις και αναπτυξιακά προγράμματα τελικά οδηγήθηκαν στο κλείσιμο, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.
Η επιχείρηση έκλεισε με αποτέλεσμα 173 εργαζόμενων να είναι στον αέρα. Από αυτούς οι μισοί με τον αγώνα τους, κατάφεραν με νομοθετική ρύθμιση να συνταξιοδοτηθούν. Οι άλλοι μισοί χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται, άνεργοι η μισοαπασχολούμενοι σε προγράμματα της Ν.Α. Πρέβεζας.
Έχουμε, δηλαδή, να κάνουμε με ένα σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να απαξιώνονται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, και πάνω από όλα η πιο σημαντική παραγωγική δύναμη, ο άνθρωπος. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η απώλεια των θέσεων εργασίας δεν είναι σε καμία περίπτωση ευθύνη των εργαζόμενων.
Με βάση τα παραπάνω πιστεύουμε πως για τους εργαζόμενους οι οποίοι πλησιάζουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, το κράτος πρέπει να εξαγοράσει τα εναπομείναντα ένσημα, για τους δε υπόλοιπους θα πρέπει να τους εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την προστασία του δικαιώματος στη δουλειά και των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των απολυμένων από τα Κλωστήρια Πρέβεζας;

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Μπάμπης Χαραλάμπους