«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση στη Ναύπακτο

Η παρουσίαση του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία τίθεται σε εφαρμογή το επόμενο δεκαήμερο έγινε σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της πόλης. Οι Αντιδήμαρχοι Ναυπάκτου Νίκος Κούμπιος και Δημήτρης Παπαναστασόπουλος μαζί με τους υπεύθυνους του έργου, αναφέρθηκαν στα οφέλη από την εφαρμογή του μέτρου.
Ειδικότερα:
1. Με την εφαρμογή του μέτρου βελτιώνεται σημαντικά το κυκλοφοριακό της πόλης
2. Ενισχύεται η εμπορική κίνηση στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.
3. Εξασφαλίζονται θέσεις στάθμευσης τόσο για τους μονίμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.
4. Εξασφαλίζονται θέσεις για : ΑΜΕΑ-φορτοεκφορτώσεις-δίκυκλα
5. Ενισχύεται η εφαρμογή του ΚΟΚ
Οι μόνιμοι κάτοικοι που η κατοικία τους βρίσκεται εντός της περιοχής εφαρμογής του συστήματος παρακαλούνται να κάνουν αιτήσεις στο Δήμο (Διοικητικές Υπηρεσίες – Πρωτόκολλο) προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά :
Α. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος
Β. Τελευταίος λογαριασμός ΔΕΗ ή Ε1 χωρίς οικονομικά στοιχεία (όπου απαιτείται).
Γ. Τίτλος κυριότητας οικίας (ιδιοκατοίκηση) ή μισθωτήριο συμβόλαιο (ενοικιαστής). Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για συγγενείς). Αυτοψία (όπου απαιτείται)
Οι Αντιδήμαρχοι σημείωσαν ότι είναι ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο μέτρο που τίθεται σε λειτουργία και η περίοδος προσαρμογής του μέτρου θα είναι για ένα μήνα.
«Καλούμε όλους τους πολίτες να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους στο μήνα προσαρμογής της λειτουργίας του μέτρου είτε στις υπηρεσίες του Δήμου, είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου για την αποδοτικότερη λειτουργικότητά του», τόνισε ο Δημήτρης Παπαναστασόπουλος.