«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος στο Δήμο Παρακαμπυλίων

Σημαντικούς νέους οδικούς άξονες που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Παρακαμπυλίων επισκέφθηκε την Παρασκευή ( 5 Ιουνίου 2009) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος με τον δήμαρχο κ. Λάμπρο Παπαθανασίου.
Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν τον δρόμο Καστανούλα-Πεντακόρφο (Β΄ φάση) μήκους 3 χιλ. που δημοπρατήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2007 και ήδη ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου έγιναν εκσκαφές, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά ενώ αποκατασταθήκαν ζημιές στο ασφαλτικό οδόστρωμα και έγιναν διαπλατύνσεις, τοίχοι αντιστήριξης και άλλες εργασίες στο οδικό Τμήμα Καστανούλα-Μπόκρη.
Στη συνέχεια ο κ. Σώκος επισκέφθηκε το έργο Βελτίωση Επαρχιακού δικτύου Κερασιά-Καστανούλα-Αρέντα (Δήμου Παναιτωλικού) προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και το έργο κατασκευής του δρόμου από Κερασιά προς Αρέντα και Προυσσό (Α΄ φάσης) με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ οι εργασίες του οποίου επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη.
Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παρακαμπυλίων και στο διάλογο που ανέπτυξε ο Νομάρχης με κατοίκους της περιοχής τους ενημέρωσε για τη δυσμενή εξέλιξη που υπήρξε στο θέμα της κατασκευής της Εθνικής οδού Αγρίνιο-Καρπενήσι μετά την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την μεταφορά των κονδυλίων του συγκεκριμένου έργου σε άλλη επιλογή έργου, εκτός νομού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σώκος μετά την επίσκεψή του στα συγκεκριμένα έργα υπογράμμισε τα εξής:
«Με τις επιλογές μας πετυχαίνουμε αξιοποίηση της περιοχής, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και πιστεύω ότι σύντομα θα αναζωογονηθεί ο τόπος.
Ήδη διαπιστώνονται πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα στη δημιουργία καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
Θα πρέπει να αξιοποιήσουν οι ιδιώτες προγράμματα που υπάρχουν ώστε να αναπτυχθούν υπηρεσίες τουρισμού. Ακόμη οι καταγόμενοι από την περιοχή μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους με την δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την περιουσία τους.
Η κατασκευή του νέου Εθνικού δρόμου – Αγρίνιο Καρπενήσι ήταν έργο ενταγμένο στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα με την υποχρέωση της κυβέρνησης να το κατασκευάσει.
Έργο το οποίο έχει οριστική μελέτη για τα πρώτα 30 χιλ. και υπήρξε η δέσμευση ότι εντός του 2008 θα δημοπρατηθεί. Έκτοτε σταμάτησε κάθε συζήτηση. Πρόσφατα μάθαμε ότι προτεραιότητες του κ. Σουφλιά άλλαξαν και το έργο θα ξεκινήσει στον δρόμο Καρπενήσι-Λαμία.
Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη και εκφράζω έντονα τη διαμαρτυρία μου.
Το έργο αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ανάπτυξη της ενδοχώρας της Αιτωλοακαρνανίας και για την σύνδεση του νομού με την Κεντρική Ελλάδα.
Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να ικανοποιήσει το αίσθημα και την ανάγκη του κόσμου να αποκτήσει επιτέλους ένα δρόμο για τον οποίο αγωνιζόμαστε χρόνια και χρόνια. Καλώ τον κ. Σουφλιά να αλλάξει τις προτεραιότητές του και να πράξει αυτό για το οποίο έχει δεσμευθεί».
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ