«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεστιέων.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Θεστιέων, έγινε χθες Τετάρτη 24 Ιούνη 2009 στις 08:00 μ.μ. Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεστιέων. Διεξήχθη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα που αναγράφονται στην παρακάτω πρόσκληση.

Η συζήτηση άρχισε με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γ. Λάμπρου, της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Δ.Α.Σ.) να ζητά να κάνει ενημέρωση στο σώμα, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ο κ. Γ. Σταμούλης, σχετικά με το Θέμα του ΕΠΑΛ, που προέκυψε με το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου και το συμβιβασμό για φορολογικές παραβάσεις το έτος 2000. Ο επικεφαλής της (Δ.Α.Σ.) ζήτησε ακόμη από τον Δήμαρχο τον κ. Δ. Τραπεζιώτη, να ενημερώσει το σώμα σχετικά με την επιστολή που αναγνώσθηκε στην γενική συνέλευση της ΔΟΞΑΣ Καινούργιου, για την επιχορήγηση με το ποσό των 14.000 ευρώ από τον δήμο, στην ομάδα. Αν θα συνεχίσει αυτού του ύψους η ενίσχυση να δίνεται και τις επόμενες χρονιές και αν θα δοθούν παρόμοια ποσά και στα άλλα σωματεία του δήμου;

Για το πρώτο θέμα έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σταμούλης, στο δεύτερο θέμα ήρθε η σειρά του δημάρχου κ. Δ. Τραπεζιώτη να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και να ενημερώσει το σώμα.
Το δεύτερο θέμα αναλύθηκε περισσότερο, ίσως λόγω της επικαιρότητας εξ’ αιτίας της συνέλευσης της ΔΟΞΑΣ στις 14 Ιούνη με θέματα:
1) Οικονομικός Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 2008-2009.
2) Λήψη απόφασης για τη μη κάθοδο του Σωματείου μας στο Πρωτάθλημα Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 2009-2010! λόγω Διοικητικών και Οικονομικών δυσχερειών!!!.
Ο δήμαρχος κ. Δ. Τραπεζιώτης, επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της επιστολής και δήλωσε ότι το ποσό των 14.000 ευρώ, θα δοθεί στη ΔΟΞΑ σε δύο ισόποσες δόσεις των 7.000 ευρώ η κάθε μία. Δήλωσε ακόμα ότι «θα υπάρξει αύξηση και στα ποσά που θα δοθούν και στα άλλα σωματεία».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Κατσαρής ο οποίος επί λέξει ρώτησε « Τι θα τα κάνει η ΔΟΞΑ τα λεφτά, θα κάνει μεταγραφές;» και συνέχισε «Έπρεπε να προγραμματιστεί συνάντηση και ενίσχυση και των άλλων σωματείων».
Σ’ εκείνο το σημείο ο δήμαρχος ζήτησε και την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της ΔΟΞΑΣ του κ. Δ. Τζαχάνη που εύστοχα ανέλυσε τις ανάγκες της ομάδας.
«Καθήκον έχει η πολιτεία και ο δήμος να ενισχύει τα ερασιτεχνικά σωματεία, θα πρέπει να παγιωθεί αυτή η ενίσχυση, να δίνονται απ’ το δήμο κάθε χρόνο αυτά τα ποσά και περισσότερα» δήλωσε ο Γ. Λάμπρου.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Καμαριάρης (Συνεργασία Εποχή Δημιουργίας) αφού επισήμανε ότι «και παλιότερα είχαμε ζητήσει μεγαλύτερη ενίσχυση για τα σωματεία και πήραμε την απάντηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια». Συμφώνησε ότι πρέπει να δοθούν στην ομάδα αυτά τα ποσά.
Ο κ. δήμαρχος αιτιολόγησε την ενίσχυση της ΔΟΞΑΣ. Λέγοντας ότι «για πρώτη φορά μέσα σε έξι χρόνια είχαμε πλεόνασμα».
Αμέσως η ερώτηση απ’ τον κ. Κ. Κατσαρή «Αφού ο δήμος έχει πλεόνασμα γιατί συνάπτει δάνεια;»!!!
Όλοι οι συνδυασμοί ψήφισαν να δοθεί η ενίσχυση στη ΔΟΞΑ εκτός του κ. Κ. Κατσαρή που ψήφισε παρόν!!!
Κατόπιν συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης ενός οδηγού απορριμματοφόρου και τεσσάρων εργατών καθαριότητας με 2μηνη σύμβαση. Εξήγησε ο κ. δήμαρχος ότι αυτές οι προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών, για να τονίσει ο κ. Γ. Λάμπρου ότι ο δήμος πρέπει να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Η δημοτική σύμβουλος κ. Γ. Καψάλα παρουσίασε το θέμα για την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στους Δήμους Θεστιέων και Παραβόλας»
Τέλος συζητήθηκαν αιτήσεις πολιτών.

Δημήτρης Ντόκας