«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Αποσπάσματα απ' την Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα !

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, συνταξιούχοι, άνεργοι, περιστασιακά απασχολούμενοι, νέοι και νέες.
Ο μεγάλος απών στις ευρωεκλογές είναι ο ανύπαρκτος απολογισμός δράσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της ΕΕ και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα.
Καμιά ενημέρωση για την τελευταία σύνοδο της ΕΕ, την εαρινή, που έγινε στην Πράγα η οποία αποφάσισε από τις 8 Ιουνίου και μετά να γίνει νέα καταιγιστική επίθεση σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της πρόνοιας.
Υποδεικνύει να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο στα 15 χρόνια, ενώ πρέπει να επεκταθεί το δουλεμπόριο της προσωρινής και ελαστικής απασχόλησης. Καμιά συζήτηση για το εμπόριο ρύπων και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Για το εξεσθενές χρώμιο των Οινοφύτων που ευλογεί η ΕΕ.
Πόσοι και πόσες γνωρίζουν σε ποιες αντιλαϊκές αποφάσεις έβαλαν μαζί την ίδια υπογραφή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο ευρωκοινοβούλιο; Πόσοι και πόσες γνωρίζουν ότι σε μεγάλο μέρος τέτοιων αποφάσεων συνυπέγραψε και ο φιλάνθρωπος και ελεήμων ΛΑΟΣ;
Πόσοι γνωρίζουν σε ποιες αποφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ άλλα ψήφιζε στο ευρωκοινοβούλιο και άλλα έλεγε στο εθνικό κοινοβούλιο;
Δεν φταίνε τα σκάνδαλα που σκανδαλίζουν δικαιολογημένα. Σκάνδαλα υπήρχαν και θα υπάρχουν και στο μέλλον, μίζες και ρεμούλες επίσης, δίκτυο προστασίας για κατηγορούμενους ή ύποπτους υπήρξε και θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον.
Ευρωεκλογές, όμως, έχουμε κάθε 5 χρόνια. Η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια, για το πέπλο σιωπής.
Δεν τους ξέφυγε ο έλεγχος, απλά θέλουν να κρατούν στο σκοτάδι τους εργαζόμενους.
Έχει δίκιο η νεολαία, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πιο δύσκολη φάση της ζωής τους, φορτωμένοι με οικογενειακά βάρη και κυρίως την φροντίδα των παιδιών τους να αισθάνονται απέχθεια για το πολιτικό σύστημα.
Έχουν δίκιο όλοι εκείνοι που αηδιάζουν όταν συνειδητοποιούν ότι βλέπει ο ένας την καμπούρα μόνο του άλλου. Δεν αλλάζουν, χειρότεροι θα γίνονται από εδώ και εμπρός.
Όχι δεν είναι όλα μαύρα, δεν είναι όλα αμετάτρεπτα και ακίνητα.
Υπάρχουν δυνατότητες που πρέπει να αποκαλυφθούν, ανεκμετάλλευτες εφεδρείες.
Τώρα έχει συσσωρευθεί πείρα, τώρα οι μύθοι αποκαλύφτηκαν. Τώρα είναι η ώρα του ΛΑΟΥ να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Μας ξέρετε καλά, μέσα και έξω από τα εργοστάσια, στους δρόμους του αγώνα, στα εμπορικά κέντρα και στους δρόμους με τα μικρομάγαζα, στα χωριά και στα χωράφια. Στους χώρους που τα παιδιά μορφώνονται, στους μαθητικούς, φοιτητικούς και σπουδαστικούς αγώνες.
Ζητάμε δύναμη και στήριξη, λέμε καθαρά χωρίς μισόλογα, για ποιο σκοπό και πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και την ψήφο σας. Όχι για να σας υποκαταστήσουμε, αλλά για να πολλαπλασιάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις δυνάμεις μας, να διαμορφωθεί ένας ισχυρός ριζοσπαστικός πόλος που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην κυρίαρχη πολιτική, στα μονοπώλια, σε συνεργασία με κάθε ριζοσπαστικό κίνημα στις ευρωπαϊκές χώρες και ευρύτερα.
Δεν κρύβουμε τον προγραμματικό σκοπό μας. Από τότε που ιδρύθηκε το ΚΚΕ διακήρυξε την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, της πάλης για την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, την κοινωνικοποίηση, τον εργατικό, κοινωνικό έλεγχο.
Αυτόν το σκοπό δεν τον εγκαταλείψαμε όταν, ξαφνικά και χωρίς να έχουμε και εμείς προετοιμασθεί, είδαμε να ανατρέπεται το σοσιαλιστικό σύστημα και να επιστρέφει ο καπιταλισμός πιο βάρβαρος και βίαιος από ποτέ.
Η προσωρινή ήττα του σοσιαλισμού αποτέλεσε για μας ένα μεγάλο σχολείο, διδαχθήκαμε, βγάλαμε συμπεράσματα. Οι λαοί θα ξαναπαλαίψουν για το σοσιαλισμό, αυτός ο σοσιαλισμός που θα γνωρίσουμε στην Ελλάδα και αλλού θα είναι καλύτερος, απαλλαγμένος από την απειρία και τα λάθη που έγιναν.
Δεν κρύψαμε από το λαό ότι είναι αδιανόητο να οραματιζόμαστε την Ελλάδα της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας με το λαό αφεντικό στο τόπο του, δίχως στρατιωτικές αμερικανικές, νατοϊκές βάσεις, δίχως καταστολή και τρομονόμους, αν δεν γίνει ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ. Δεν είναι ελληνικό ζήτημα, αφορά όλους τους λαούς, ολόκληρη την Ευρώπη.
Όμως στην κάλπη της 7ης Ιουνίου δεν κρίνεται ούτε ο σοσιαλισμός ούτε η αποδέσμευση.
Κρίνεται αν οι λαοί της Ευρώπης θα έχουν πλήρη ετοιμότητα να αντιδράσουν εύστοχα και αποτελεσματικά, για να μην τα χάσουν όλα, για να δουν καλύτερες μέρες. Γι' αυτό αξίζει η ψήφος στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν αναγορεύει σε αυτοσκοπό την εκλογική του δύναμη.
Αυτή τη φορά πρέπει να κάνετε το βήμα. Δεν σας ζητάμε να συμφωνήσετε σε όλα με το ΚΚΕ. Μπορείτε να δοκιμάσετε, να κάνετε κάτι το διαφορετικό, με τη σιγουριά ότι δεν πάει χαμένη αυτή η επιλογή. Δεν θα σας διαψεύσουμε. Άλλωστε διατηρείτε το δικαίωμα να μας ελέγχετε συνεχώς. Κανείς δεν μπορεί να σας εμποδίσει.
Δεν μας ξενίζει η άποψη ορισμένων νέων, που έχουν απογοητευθεί ότι θα τιμωρήσουν τα κόμματα που τους πρόδωσαν και τους ξεγέλασαν επιλέγοντας την αποχή.
Η αποχή των δυσαρεστημένων από την κάλπη, όταν μάλιστα θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί πραγματική τιμωρία τους. Και οι δύο τους θέλουν ψήφο υπέρ τους, τους είναι αδιάφορο τι θα κάνουν αυτοί που δεν θέλουν να τους ψηφίσουν.
Σας ζητούμε να το ξανασκεφθείτε, και κυρίως φανταστείτε πώς θα αισθάνονται την άλλη μέρα όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, αν τα δύο τους κόμματα χάσουν ταυτόχρονα και έχει ενισχυθεί εκλογικά ο ορκισμένος εχθρός τους, το ΚΚΕ. Αυτό κάνει τη διαφορά.
Η ΕΕ θέλει τους λαούς, φοβισμένους, πειθαρχημένους, ανεκτικούς στη ληστεία του πλούτου, ανεκτικούς στην ταξική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με όλες τις μορφές του, ακήρυκτου και κηρυγμένου.
Εμείς επιλέγουμε την απειθαρχία, την ανυπακοή, την κοινή δράση και την αλληλεγγύη των λαών, την αντεπίθεση, τον συνεχή αιφνιδιασμό. Εμείς επιλέγουμε τον ασταμάτητο αγώνα κατά των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των συνεταίρων τους στην Ελλάδα. Δεν ανεχόμαστε να γίνονται όλα εμπόρευμα και να χάνουν την αξία τους για την ανθρώπινη ζωή.
Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί, ας δείξουμε τη δύναμή μας στις 7 Ιούνη και από τις 8 Ιούνη πάμε για νέους πιο αποτελεσματικούς αγώνες.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ