«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ
ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη συμπαιγνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που απέρριψαν την πρόταση νόμου την οποία κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τη λήψη μέτρων προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι από το ΛΑΟΣ, απέρριψαν την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, στα οικιακά τιμολόγια για ενέργεια, νερό και τηλεπικοινωνίες, την κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, την κατάργηση των διοδίων. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ απέρριψαν τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Είναι κόμματα της πλουτοκρατίας. Δεν είναι από λάθος ή ανικανότητα η πολιτική τους που μειώνει διαρκώς το λαϊκό εισόδημα, περιορίζει τα λαϊκά δικαιώματα και φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό. Αποτελεί συνειδητή επιλογή τους. Είναι η στρατηγική της ΕΕ που έχουν υπογράψει και συνδιαμορφώσει. Εκφράζει τις ανάγκες των μονοπωλίων.
Για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι τα νέα φορολογικά βάρη με την αύξηση των έμμεσων φόρων, τις απολύσεις και τα χειρότερα μέτρα της ΕΕ για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, πρέπει να οργανώσουν τώρα αποφασιστικά την πάλη τους σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο, σε κάθε λαϊκή συνοικία. Μόνο αν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του, απορρίψει τη μοιρολατρία και σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα θα μπορέσει να βάλει φρένο και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

ΑΘΗΝΑ 26/6/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ