«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

«Για τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο Διαμαρτυρίας και Καταγγελίας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στα πλαίσια των δράσεων του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχετικα με τον ασφαλιστικό μας οργανισμό (Ο.Α.Ε.Ε.) αποφάσισε και άρχισε τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο Διαμαρτυρίας και Καταγγελίας μόνο από ασφαλισμένους συναδέλφους και όχι από προστατευόμενα μέλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο γνωστοποιεί ότι:
1. Οι αρκετές εκατοντάδες υπογραφών που ακολουθούν είναι το αποτέλεσμα 4 ημερών δραστηριότητας και η θετική ανταπόκριση των συναδέλφων που επισκεφθήκαμε κυμάνθηκε σε ποσοστό 99,7%.
2. Το απόλυτο σύνολο των υπογραφών έχει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας (δηλ. υπέγραφε μόνο ο ίδιος και όχι εκπρόσωπος αυτού).
3. Πολύ μεγάλο ποσοστό συναδέλφων δεν το έχουμε επισκεφθεί και ο λόγος είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο λόγο άλλων έκτακτων θεμάτων αλλά και υποχρεώσεων προς την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), ανάστειλε προς το παρόν τη συνέχιση της συγκεκριμένης δράσης χωρίς όμως να τη διακόπτει.
4. Οι πρωτότυπες υπογραφές, οι σφραγίδες και η αυτόχειρη αναγραφή του ονόματος για τα ονόματα που ακολουθούν, περιέχονται σε αρκετές δεκάδες σελίδες οι οποίες είναι στη διάθεση κάθε καλόπιστου ή κακόπιστου ενδιαφερόμενου.

Μετά τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την 1η ενότητα ονομάτων που υπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας και καταγγελίας και καλεί κάθε αποδέκτη από τη θέση του να στηρίξει τον αγώνα μας στο βαθμό που τον θεωρεί δίκαιο.

Το ΔΣ του ΕΣΑ


Υ.Γ.
α) Η καταγραφή των ονομάτων έγινε όπως παραδίδονταν τα αυθεντικά έγγραφα στη γραμματεία.
β) Επιλέγει αυτός ο τρόπος καταγραφής για λόγους οικονομίας (τα πρωτότυπα είναι 80 σελίδες) και για διευκόλυνση στην ηλεκτρονική του αποστολή.
γ) Η έναρξη της 2ης φάσης συλλογής θα εκδηλωθεί στο 2ο 10ήμερο του Ιούλη.


Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας και Καταγγελίας
Για τα προβλήματα του ΟΑΕΕ

Εμείς που υπογράφουμε ανταποκρινόμενοι στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου – ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από το Αγρίνιο – διαμαρτυρόμαστε για:
Την αδιαφορία του διορισμένου από την κυβέρνηση Διοικητή του ΟΑΕΕ, του Διοικητικού του Συμβουλίου, την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ασφαλισμένοι.

Καταγγέλλουμε:
­ Την πλήρη απουσία γιατρών σε διάφορες ειδικότητες.
­ Την υποβαθμισμένη εξυπηρέτησή μας εξ’ αιτίας του ωραρίου των ιατρών και του αριθμού των ασφαλισμένων που αντιστοιχεί (σε πολλές ειδικότητες) μόνο 1 γιατρός.
­ Τις υπέρογκες εισφορές, τις προκλητικές αυξήσεις και τις εξευτελιστικές παροχές.
­ Την προκλητική ανισότητα και κορυφαία αδικία απέναντι στους συνταξιούχους του ΤΑΕ.
­ Την συστηματική διαχρονική υπονόμευση της οικονομικής θέσης των ασφαλιστικών μας οργανισμών.
και
­ Την συνειδητή απαξίωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Οι υπογράφοντες:
(Ακολουθούν αρκετές εκατοντάδες υπογραφών)