«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος επισκέφθηκε τους Δήμους Μεδεώνος και Αμφιλοχίας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιούνται στου Δήμους Μεδεώνος και Αμφιλοχίας επισκέφθηκε σήμερα (Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος προκειμένου να εξετάσει την εξέλιξη των εργασιών.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ Σώκου και του δημάρχου Μεδεώνος κ. Γιάννη Σεραφή ήταν το έργο «Βελτίωση δρόμου Κατούνας – Σαμάρι. Σύνδεση με Εθνική Οδό».
Αντικείμενο του έργου, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε στις 11 Απριλίου του 2007, είναι η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου Κατούνα –Σαμάρι και η σύνδεση του με τον κόμβο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Ο δρόμος που σύντομα ολοκληρώνεται έχει μήκος 9.440,00 m, θα είναι διπλής κατεύθυνσης, με μέσο πλάτος 5,25 m ανά λωρίδα κυκλοφορίας.
Το έργο, που δημοπρατήθηκε από τη Νομαρχία στις 5 Δεκεμβρίου 2006 με προϋπολογισμό 1.856.090 ευρώ, χρηματοδοτείται από Γ΄ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο έγιναν μεγάλες εκσκαφές, διαπλατύνσεις, κατασκευάστηκαν τοίχοι αντιστήριξης, ενώ μετά την οδοστρωσία θα γίνει διαγράμμιση σήμανση και θα ηλεκτροφωτιστεί ο κόμβος με την Εθνική Οδό.
Στη συνέχεια ο κ. Σώκος συναντήθηκε, στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας, με τον δήμαρχο κ. Αποστόλη Κοιμήση, ενώ αργότερα ο Νομάρχης επισκέφθηκε τις Παιδικές Κατασκηνώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Μπούκα Αμφιλοχίας όπου και ενημερώθηκε για το έργο της ανακατασκευής που υλοποιεί η Νομαρχία στον πιο πάνω χώρο προϋπολογισμού 112.000,00 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Αμφιλοχίας ο κ. Θύμιος Σώκος επέδωσε τις αποζημιώσεις για την καταστροφή των οικοσκευών τους σε κατοίκους των Δήμων Μεδεώνος και Αμφιλοχίας που είχαν πληγεί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Φθινοπώρου το 2008.
Στην περιοδεία του τον κ. Σώκο συνόδευαν οι Αντινομάρχες Χρήστος Πετρόπουλος, Γιάννης Λύτρας, Έφη Στεργίου-Λαχανά, ο Γεν. Γραμ. της Ν.Α. κ. Κατσικαρέλης, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.