«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Να μην πληρώσει η αγροτιά τα σπασμένα!

Νομαρχιακή Επιτροπή
Αιτ/νιας του ΚΚΕ
Ανακοίνωση

Να μην πληρώσει η αγροτιά τα σπασμένα!
Η κυβέρνηση εμπαίζει και προκαλεί εκείνους τους φτωχομεσαίους αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν τους απαλλάσσει από το χαράτσι για την υποβολή αίτησης προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται όπως τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Με αυτή την επιλογή της η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης το αιτήματος των μεγαλοαγροτών να καταργηθούν και οι ελάχιστες επιδοτήσεις που κατευθύνονται στην φτωχομεσαία αγροτιά. Εξυπηρετεί την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ για γρήγορο και άμεσο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να μείνουν οι λίγοι μεγάλοι που θα συγκεντρώσουν τη γη και παραγωγή και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι.
Όλα αυτά τα χρόνια οι παρακρατήσεις μέρους των επιδοτήσεων, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ είναι παράνομες και καταχρηστικές, αφού απαγορεύεται το «τσεκούρεμα» τους, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει το 35% της συνολικής.
Καλούμε τους αγρότες και συνταξιούχους να μην αποδεχτούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι αλλά να διεκδικήσουν το σύνολο των επιδοτήσεων που δικαιούνται και την επιστροφή όσων παράνομα και καταχρηστικά στο παρελθόν τους παρακράτησαν.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή
Παρασκευή 12/06/2009