«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, ψήφος ελπίδας για τις μεγάλες αλλαγές

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα. για τη ζωή μας, για τη σιγουριά, για την ελπίδα και την προοπτική τη δική μας, των παιδιών μας, της οικογένειάς μας. Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για το παρόν και το μέλλον της χώρας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απευθύνοντας, στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθηνά, προσκλητήριο πανστρατιάς όλων των δημοκρατικών πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
«Τέρμα οι λευκές επιταγές. Τέρμα οι επιταγές χωρίς αντίκρισμα» στη Νέα Δημοκρατία που βύθισε την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση, «επενδύει στην πόλωση και το ψέμα. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσδιορίζοντας τον δημοψηφιστικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών.
«Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε μια Ελλάδα με προοπτικές, με αυτοπεποίθηση, με αναπτυξιακή δυναμική και αισιοδοξία. Υπονόμευσε την ανάπτυξη, τις δουλειές, το περιβάλλον» επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έθεσε το ερώτημα : «Θα επιβραβεύσουμε έναν πρωθυπουργό σε πολιτική ομηρεία, που έκλεισε τη Βουλή, για να συγκαλύψει και να παραγράψει αδικήματα των Υπουργών του;»
Κάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κάλπες, να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίσουν γι΄ αυτούς, να κάνουν την αμφισβήτηση συμμέτοχη, σημειώνοντας ότι «αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο» της Ν.Δ.
«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Ψήφος που ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση, για να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την απόφαση του να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, με τη διαφθορά που διαλύει την χώρα και να βάλει ένα τέλος στην ανομία και στην ατιμωρησία.
Έθεσε πέντε εθνικούς στόχους ως προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:
Εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα.
Πράσινη ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος.
Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους.
Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα.
Δημοκρατική αναδόμηση του κράτους ώστε να λειτουργεί υπέρ του πολίτη.
Με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.
Με τον πολίτη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
«Δεν σας ζητάω απλά να αλλάξουμε κόμμα στην κυβέρνηση, ζητάω να αλλάξουμε πολιτική στον τόπο, να κάνουμε ριζικές αλλαγές, δημοκρατικές αλλαγές, για να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα πορεία» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έστειλε μήνυμα νίκης: «Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα.
Και η απάντηση σ' αυτό το δημοψήφισμα, για κάθε πολίτη, είναι μια:
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε και που μας αξίζει.
Για την Ελλάδα που μας ενώνει».