«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο Αγρίνιο!

Στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο (Τετάρτη 3 Μάη στις 08:30μ.μ.-πλατεία Ειρήνης), κεντρική ομιλήτρια ήταν η βουλευτής Β' Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Την παρουσίαση των ομιλητών της εκδήλωσης έκανε ο υπεύθυνος Τύπου και Μ.Μ.Ε. της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας Κώστας Καλιαμπάκος.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας Σπύρος Τουρουνίδης, για ν’ απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.
Ακολούθησε η Μαρία Καλτσά υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Αρχιτέκτων).
«Προβολή και στήριξη του ελληνικού πολιτισμού.Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη μέσα από την προβολή και τη στήριξη των ζητημάτων πολιτισμού, με σεβασμό στην πολυμορφία και την πολιτική μας παράδοση.
Το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμικό προϊόν και η δυναμική προώθησή του, μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση τόσο στον πολιτισμό μας όσο και στα ζητήματα ποιότητας περιβάλλοντος, στον τουρισμό και στην οικονομία μας.»
Για να έρθει η σειρά της κεντρικής ομιλήτριας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, που μεταξύ των άλλων είπε:
· Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία μάχη στις Βρυξέλλες!
· 70 εκ. ευρώ το χρόνο μειώθηκαν οι δαπάνες για τους αγρότες.
· Το ΠΑΣΟΚ παλεύει για αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη (22 στις 27 κυβερνήσεις είναι συντηρητικές). Να γίνει στροφή, να ενώσουμε τη φωνή μας με τις Προοδευτικές και Σοσιαλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
· Επιτέλους! ανοίγει ξανά ο δρόμος για μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα.
· Η αποχή είναι στάση ανοχής! όπως είπε και ο Γ. Α. Παπανδρέου. Η αλλάζουμε η βουλιάζουμε. Δεν πάει άλλο αυτός ο κατήφορος!
· Οι αγρότες, οι εργάτες, οι μικροεπαγγελματίες υποφέρουν όλα αυτά τα χρόνια. Η οικονομία πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.
· Η κυβέρνηση χάριζε, στις τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια 8 δις ευρώ και έρχεται τώρα εν μέσω κρίσης και τους χαρίζει 28 δις ευρώ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ασκεί μια πολιτική που ευνοεί τους λίγους εις βάρος των πολλών!!!
· Η Ελλάδα είναι στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, όσον αφορά τη φτώχεια και στη δεύτερη χειρότερη θέση, όσον αφορά τις κοινωνικές ανισότητες!
· Κλείσανε βράδυ άρον-άρον τη Βουλή, πιστεύουν ότι ο λαός δεν καταλαβαίνει…
· Πλούτος υπήρξε, αλλά συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο σε λιγότερα χέρια. Ο Γ. Α. Παπανδρέου έρχεται τώρα, μ’ ένα νέο συμβόλαιο τιμής για το λαό! Αναδιανομή στο εισόδημα, στον πλούτο, στις ευκαιρίες!!!
· Τα χρήματα θα τα εξασφαλίσουμε με μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση!
· Ο Γ. Α. Παπανδρέου μπορεί να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες. Τα χρήματα μπορείς να τα εξασφαλίσεις αρκεί να έχεις τη βούληση. «Επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους» όπως δήλωσε και ο Γ.Α. Παπανδρέου!
· Φτάνει πια !!! Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος ισχυρή, ο λαός θα μιλήσει καθαρά!
· Οι κυβερνώντες μοιράζουν πάλι υποσχέσεις, μέχρι και για τα κλιματιστικά βγήκαν να πούνε! Να κόβουν κορδέλες και να κάνουν ρουσφέτια! Πως είναι δυνατόν να κοιτάξουν στα μάτια τον Έλληνα πολίτη;
· Οι θεσμοί πρέπει να ενισχυθούν. Δεν είχαν την πολιτική βούληση να υπάρξει διαφάνεια. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι υπόλογη στο λαό, για όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια.
· Μην αφήνεται το μέλλον σας να σας το διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι!!(Τόνισε απευθυνόμενη στους νέους).
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ!!
· Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας! Το ΠΑΣΟΚ έχει τις ρίζες του στους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.
· Ο Γ.Α. Παπανδρέου δε χρωστάει σε κανέναν…Είμαστε μόνο υπόλογοι στο λαό!!!
· Όλοι μαζί την Κυριακή! (Συμπλήρωσε κλείνοντας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), να δώσουμε μια μεγάλη νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Στις 8 Ιούνη το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα. Δεν περισσεύει κανείς! Να έρθουν όλοι να συμμετάσχουν.
Να ’στε καλά και με τη νίκη!
Να ’στε καλά για πολλές και μεγάλες νίκες!!
Να ’στε καλά και καλό αγώνα!!!

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας