«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος (Α΄όροφος)
Ιωάννινα -Τ.Κ. 45444
Τηλ. & Φαξ 2651-0 -64990


Ιωάννινα:19-6-2009
Αριθμ. Πρωτ.364

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ»
Η Κυβέρνηση ψήφισε ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται 10ήμερο προσφορών πριν τις επίσημες εκπτώσεις για το 50% των προϊόντων.

Είναι σαφές ότι είναι ένα μέτρο που παίρνεται «καθ’ υπόδειξιν» των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων στο εμπόριο και θα έχει σαν αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των μικρών αυτοαπασχολουμένων εμπόρων από την αγορά.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπηρετεί την κοινή τους στόχευση (Κυβέρνησης-Υπεραγορών) για ολοκληρωτική κατάργηση κάθε διάταξης σχετικής με τα θέματα των προσφορών και εκπτώσεων και αντικατάστασης αυτών από την απόλυτη ασυδοσία.

Είναι σαφές ότι πρέπει να είναι κάποιος ορκισμένος εχθρός του υγιούς εμπορίου , της προστασίας των καταναλωτών ,της διαφάνειας των συναλλαγών ,της ομαλότητας στην αγορά και των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων για να σκαρφίζεται τέτοιου επιπέδου τεχνάσματα για να μετατρέψει την αγορά σε κόλαση.

Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν ευτελίζει μόνο ολοκληρωτικά τον θεσμό των εκπτώσεων αλλά νομιμοποιεί με απόλυτο τρόπο όλες μα όλες τις αθέμιτες πρακτικές, τόσο σε σχέση με τον ανταγωνισμό όσο και σε σχέση με την προστασία των καταναλωτών.

Τώρα πλέον μπορεί και το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) να θριαμβολογεί για τα αποτελέσματα των διαβόητων κοινωνικών του διαλόγων και διαβουλεύσεων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.