«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Γενική Συνέλευση, του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου ΔΟΞΑ Καινούργιου

Έγινε σήμερα Κυριακή 14 Ιούνη 2009 στις 07:00 μ.μ. η έκτακτη και κατεπείγουσα Γενική Συνέλευση, του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου Καινούργιου ΔΟΞΑ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου θεστιέων με θέματα:
1) Οικονομικός Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 2008-2009.
2) Λήψη απόφασης για τη μη κάθοδο του Σωματείου μας στο Πρωτάθλημα Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας 2009-2010!!! λόγω Διοικητικών και Οικονομικών δυσχερειών.
Ορίστηκε το προεδρείο αποτελούμενο από τα μέλη της ΔΟΞΑΣ: κ. Ευάγγελο Σταμπολίτη, κ. Γεώργιο Βάτσιο και κ.Δημήτρη Ζώγανο και άρχισε η συνεδρίαση.
Έγινε αναφορά στη δράση και στα μέχρι τώρα προβλήματα του ομίλου και φυσικά στα δύο παραπάνω θέματα, από τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Τσοπλάκο και τον γενικό γραμματέα κ. Διονύση Τζαχάνη. Στη συζήτηση αναλύθηκε και το θέμα των συνεργασιών, με τους δύο φετινούς προπονητές του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον κ. Βασίλη Παπαθανασίου και τον κ. Μάκη Ιωαννίδη που τον αντικατέστησε.
Τονίστηκε η έλλειψη ενδιαφέροντος των μελών του ομίλου, για την συμμετοχή τους στο μέχρι τώρα διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα έσοδα της ομάδας την χρονιά που πέρασε ήταν 16.000 ευρώ και τα έξοδα 18.000 ευρώ περίπου. Τα παλιά χρέη είναι 13.500 ευρώ και μ’ αυτά της φετινής περιόδου ανέρχονται συνολικά στα 18.000 ευρώ περίπου.
Στη συνέχεια έγινε γνωστό και αναγνώστηκε στη συνέλευση, έγγραφο με ημερομηνία 18 Ιούνη 2009, της δημοτικής αρχής Θεστιέων, που αναφέρει εκτός των άλλων και την οικονομική ενίσχυση της ομάδας με το ποσό των 14.000 ευρώ.
Στις τοποθετήσεις όλων των μελών που πήραν το λόγο, ακούστηκαν λύσεις για τα προβλήματα του ομίλου και προτάσεις για την μελλοντική του πορεία. Ένα μόνο είναι γνωστό και φανερώθηκε ακόμα για μια φορά, απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, η αγάπη για τον Ιστορικό όμιλο τη ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ και η αγωνία τους, για την μελλοντική του πορεία.
Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες τοποθετήσεις των μελών, συγκεκριμένα ο κ. Γ. Λάμπρου ανέφερε ότι «Είναι υποχρέωση της πολιτείας να ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα πάγια έξοδα του συλλόγου να τα καλύπτει ο δήμος».

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο των παλαιμάχων κ. Θεοφάνη Κορδάτο που διάβασε ανακοίνωση τους. Δήλωσε την συμπαράσταση και την υποστήριξη στη ΔΟΞΑ όπως ήταν φυσικό, λέγοντας εκτός των άλλων χαρακτηριστικά: «Οι παλαίμαχοι είναι η ίδια η ΔΟΞΑ»!!!
Στη συνέχεια ο κ. Θεοφάνης Κορδάτος παρουσίασε τον επιχειρηματία της περιοχής μας κ. Σωκράτη Κορδάτο, με τον οποίο όπως είπε, οι παλαίμαχοι ήρθαν σε επαφή και του πρότειναν να ασχοληθεί με τον όμιλο.
Ο κ. Σωκράτης Κορδάτος έδειξε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στο Διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΞΑΣ. Συνεχίζοντας είπε, πως πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος, να πείσει όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα αθλητικά πράγματα, να συμμετάσχουν στην ομάδα. Ακόμη απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Θεστιέων που παρευρίσκοντο είπε να φροντίσουν τα χρήματα που υποσχέθηκε ο δήμαρχος να πάνε στην ομάδα.
Απόφαση της συνέλευσης όπως ακριβώς γράφηκε και στα πρακτικά είναι: Η Γενική Συνέλευση εγκρίνει ομόφωνα την οικονομική διαχείριση ως καλώς γενομένη και ομόφωνα αποφασίζει, μετά την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, η γενική συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 24-6-2009 και σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει την Κυριακή 28-6-2009. με μοναδικό θέμα: Αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. της ΔΟΞΑΣ.

Δημήτρης Ντόκας