«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ Μ.ΣΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


Ενώπιον ενός πολυπληθούς κοινού που από νωρίς είχε κατακλύσει τις εγκαταστάσεις του Κλειστού Σταδίου Μεσολογγίου , μίλησε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Μάριος Σαλμάς μεταξύ των άλλων είπε:

«Σας ευχαριστώ.
Δεν με ξαφνιάζει η πολυπληθέστατη συμμετοχή σας.
Δεν ξαφνιάζει κανένα.
Το περίμενα.
Ήξερα ότι θα είμαστε όλοι εδώ.
Όπως κάθε φορά που σας καλεί η Νέα Δημοκρατία.
Σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο
Σε κρίσιμες αναμετρήσεις του αύριο με το χθές.
Η ανταπόκρισή σας σε κάθε μας κάλεσμα με έχει πείσει ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίσαμε, βήμα-βήμα τόσα χρόνια, δεν πρόκειται ποτέ να φθαρούν. Απόψε, το αποδεικνύετε. Απόψε, τις κάνουμε ακόμη πιο δυνατές.

Η θερμή και εντυπωσιακή παρουσία σας, σήμερα εδώ, στην πόλη του Μεσολογγίου, με συγκλονίζει.

Έργο Κυβερνήσεων Καραμανλή
Δεν έχουν ακούσει για το σημαντικό έργο που έγινε στην Παιδεία στο Νομό μας?
Ότι εγκρίθηκε η ίδρυση του 4ου πανεπιστημιακού τμήματος στο Αγρίνιο από το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης προ 8 μηνών. Μία σημαντική απόφαση την οποία είχα την τιμή να συνδιαμορφώσω μαζί με το Υπουργείο Παιδείας και τους Πρυτάνεις των Παν/μίων της χώρας όταν συμμετείχα στο ΣΑΠΕ ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Σε ένα κορυφαίο όργανο που χαράσει την πολιτική για την παιδεία και από το οποίο απουσιάζει η εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ αντιδραστικά. Που ήταν το ΠΑΣΟΚ όταν παίρναμε την απόφαση αυτή που οδηγεί σύντομα στην αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Στο ίδιο όργανο καθορίσαμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του τμήματος Περιβάλλοντος του Αγρινίου.
Επίσης από την φετινή χρονιά θα λειτουργήσει το νεοσυσταθέν Τμήμα Αυτοματισμού του Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου που σε συνδυασμό με το Τμήμα Τεχνολογίας Υλικών που θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών.
Εγκρίθηκε η ίδρυση του Κέντρου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΚΤΕ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Στην υγεία γίνεται σημαντικό έργο στο νομό μας.
Κατασκευάζεται με σταθερούς και γρήγορους ρυθμούς το νέο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Το έργο βρίσκεται όσον αφορά τις εκτελεσθείσες εργασίες, μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα, ενώ επιτύχαμε την κατασκευή ενός επιπλέον ορόφου σε σχέση με την αρχική μελέτη, δυναμικότητος 65 πλέον κλινών.
Ετοιμάσαμε και λειτουργήσαμε το ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης) Αμφιλοχίας. Από το 2004 μέχρι σήμερα χωροθετήθηκαν οι μονάδες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, υδροθεραπείας. Αποκαταστάθηκαν όλα τα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου, Εξοφλήθηκαν οι υποχρεώσεις και έγινε άρση όλων των δικαστικών αποφάσεων. Σήμερα εργάζονται 80 άτομα προσωπικό, έχουν εξυπηρετηθεί 11.000 περίπου εξωτερικοί ασθενείς, ενώ τώρα που μιλάμε νοσηλεύονται δωρεάν 17 ασθενείς. Είναι το πρώτο ΚΑΦΚΑ στη χώρα που δουλεύει ως πρότυπο.
Σήμερα ένας ασθενής με ΑΕΕ, με νευρολογική πάθηση, με ορθοπαιδικές και άλλες παθήσεις, δεν χρειάζεται να μεταφερθεί εκτός νομού για αποκατάσταση. Μπορεί να νοσηλευτεί στο ΚΑΦΚΑ,
Αναβαθμίσαμε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών, παρέχοντας ανοιχτή φροντίδα.
Είμαστε στην τελική ευθεία προκειμένου να λειτουργήσει η μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Εκτιμάται ότι τον Ιούλιο θα ανοίξουν τα πρώτα τρία κρεβάτια, αφού προσλήφθηκε το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και αφού αναμορφώθηκε η κτιριακή υποδομή με δημιουργία νέων χώρων. Εχει γίνει προμήθεια όλου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τεχνικές ανακατασκευές και ενισχύσαμε τον Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Δημιουργήσαμε το Κέντρο Υγείας Κατούνας (αίτημα δεκαετιών, το πρώτο Κέντρο Υγείας που συστήνεται στον Νομό μετά από πολλά χρόνια.) Ο Οργανισμός του Κ.Υ που υπεγράφη προ διμήνου προβλέπει 28 οργανικές θέσεις. Η κτιριακή υποδομή θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ.
Συστήσαμε τομέα ΕΚΑΒ με έδρα την Αμφιλοχία και ενισχύσαμε με 4 νέες κινητές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες το ΕΚΑΒ του Αγρινίου , του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου ενώ από αυτές που αποσύρονται θα δοθεί 1 στο ΚΥ Χαλκιοπούλων. Παραδώσαμε προ ημερών 3 καινούργια ασθενοφόρα στο ΚΥ Αμφιλοχίας, στο ΚΥ Θέρμου και στο ΚΥ Βόνιτσας.
Σε πέντε Δήμους της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας (Οινιαδών, Αστακού, Αλυζίας, Παλαίρου και Ανακτορίου) θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής και της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας ύψους 2 εκ. ε.
Αναρωτηθήκατε ποτέ που πήγαιναν για θεραπεία τα παιδιά της περιοχής μας που είχαν πέσει στην παγίδα των ναρκωτικών πριν το 2004? Στην Αθήνα
Ιδρύσαμε μονάδα υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο που εξυπηρετεί 135 χρήστες. Η αναμονή πριν 5 μήνες ήταν 2 χρόνια. Μόλις πριν μία εβδομάδα μηδενίσαμε την λίστα.
Σας ανακοινώνω σήμερα ότι χθες συνυπογράψαμε μαζί με τον Υφυπουργό Οικονομικών την σύσταση 8 νέων Περιφερειακών Ιατρείων στο Νομό. Η Κανδήλα, τα Παλιάμπελα, το θύρειο, η Περατιά, η Μεσάριστα και η Στάνος θα έχουν πλέον το δικό τους ιατρείο , τον δικό τους αγροτικό γιατρό.
Ενώ αναβαθμίζονται τα περιφερειακά ιατρεία Γαβαλούς και Μοναστηρακίου σε Πολυδύναμα με περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η Κεχρινιά και η Ματαράγκα ενισχύθηκαν με 1 αγροτικό γιατρό.
Σας κούρασα. Προτιμώ όμως να κουράζεστε ακούγοντας τι κάναμε για τον τόπο , παρά ακούγοντας τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ όταν και εάν έρθει στην εξουσία.
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε πόσες ώρες ξενύχτι στα Υπουργεία χρειάζονται για να παραχθεί όλο αυτό το έργο. Πόση αγάπη για τον τόπο και πόση συναίσθηση ευθύνης απαιτείται .
Το δικαιούστε, το αξίζετε
Γιατί σταθήκατε πάντα μπροστάρηδες.
Γιατί πιστέψατε πάντα στις αρχές και τα ιδανικά της Παράταξης. Που είναι αρχές και ιδανικά της Ελλάδος.
Δηλαδή της Πατρίδας και της Αξιοσύνης.
Της Πατρίδας που παραπέμπει το χρέος μας στους νεκρούς αλλά και στους αγέννητους.
Αλλά και της Αξιοσύνης που παραπέμπει στη θέληση για πρόοδο και δικαιοσύνη.
Έχουμε όμως και μια εκκρεμότητα που πρέπει να διευθετήσουμε.
Την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου, τον οποίο θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξαναλειτουργήσει ομαλά όλες τις κλινικές.
Ήδη 4ος καρδιολόγος έρχεται την Παρασκευή . Τώρα πλέον είναι υποχρέωση των γιατρών να ανοίξουν την καρδιολογική κλινική.
Είμαστε όλοι εδώ. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εδώ. Στην πρώτη γραμμή.
Σας καλώ σε κρίσιμες ώρες. Να πάρετε το αύριο της πατρίδας και πάλι στα χέρια σας.
Την Κυριακή ψηφίστε τη Νέα Δημοκρατία
Ψηφίστε με το μυαλό σας, ψηφίστε με την καρδιά σας, ψηφίστε για τον τόπο σας.
Ψηφίστε τον αρχηγό της ευθύνης.
Ψηφίστε τον ηγέτη που συμβολίζει υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, τον Κώστα Καραμανλή.
Ψηφίστε αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».