«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Γ. ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, διοργάνωσε Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 25 Ιούνη 2009 και ώρα 1:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου. Εκτός του ομιλητή, του προέδρου κ. Γ. Τζωρτζόπουλου, παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος κ. Β. Νικάκης.
Γ. Τζωρζόπουλος: Πριν απ’ όλα να σας ευχαριστήσουμε, που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση. Θεωρήσαμε αναγκαίο να προχωρήσουμε στην συνέντευξη τύπου, γιατί όπως ακριβώς σας λέμε και στην πρόσκληση, έχουμε τις τελευταίες μέρες, μια πολύ μεγάλη ένταση, σημαντικά ζητήματα να ανοίγουν. Θέλουμε ευθέως να πούμε, ότι πραγματικά δεν ξέρουμε αν είναι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, η τα σκάνδαλα, η τα εσωκομματικά παιχνίδια, που δημιουργούνε ίσως μια ανασφάλεια στην κυβέρνηση, για τις επικείμενες εκλογές και γι’ αυτό με το άνοιγμα της βουλής, εμφανίστηκε νέα ένταση απέναντί μας. Μας δίνει την εντύπωση ότι άρον-άρον, θέλει να εξοφλήσει πιθανόν δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει σχετικά με την ύπαρξη και την επιβίωση της μικρής επιχείρησης. Με στόχο δηλαδή, για να ’μαστε καθαροί, να κλείσει η μικρή επιχείρηση και εξηγούμαστε αμέσως τι εννοούμε. Έχουμε την επιβολή αναδρομικά απ’ την 1-1-2009 των αυξήσεων 5% στις ασφαλιστικές μας εισφορές, έχουμε επίσης αμέσως με το άνοιγμα του θερινού τμήματος της βουλής, να ψηφίζει μαύρα μεσάνυχτα σε άσχετο νομοθέτημα, την πλήρη απελευθέρωση των προσφορών και των εκπτώσεων, σύμφωνα ακριβώς με το αίτημα των Υπεραγορών και των Μεγάλων καταστημάτων. Έχουμε επίσης να προωθεί και να ψηφίζει, κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία, τώρα αυτές τις μέρες, την απελευθέρωση του παραεμπορίου και την ανάγκη της στεγασμένης διακίνησης των προϊόντων, απ’ τα παζάρια στις μαύρες συναλλαγές. Έχουμε ταυτόχρονα κινητοποίηση του Υπουργείου Τουρισμού, που με έγγραφό του απευθυνόμενο στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και μέσω αυτών στους δήμους, ζητά να δηλωθούν ποιες περιοχές είναι τουριστικές. Κάτι που αυτόματα επιφέρει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η ένταση αυτής της επίθεσης, είναι βέβαιο ότι από μας με τους γνωστούς τρόπους, τα συνδικαλιστικά μέσα που έχουμε, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, αλλά πιθανόν και δεν πρέπει να διστάσουμε να το πούμε.
Ίσως θα πρέπει οι συνάδελφοι να αντιληφθούνε ότι θα πρέπει να αναβαθμίσουνε πλέον την συνδικαλιστική τους αντίδραση, πιθανότατα και σε πολιτικό επίπεδο, πράττοντας το αυτονόητο και το αυτονόητο είναι: Ότι τιμωρείς αυτόν που επιδιώκει να σε ξεκληρίσει. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, με δυο λόγια, για το ασφαλιστικό το 5% αναδρομική αύξηση που έγινε στον κλάδο σύνταξης, δεν είναι η μόνη αύξηση, είναι η δεύτερη μετά το 20% στον κλάδο υγείας και έχουμε βεβαίως και την αρμόδια υπουργό την κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά να μας εμπαίζει, λέγοντας ότι πέρυσι η αύξηση ήταν 8% . Όμως έχουμε μια αύξηση τώρα που είναι δύο και πλέον φορές πάνω απ’ τον πληθωρισμό, γίνεται που την ίδια ώρα τα εισοδήματα καταρρέουν και γίνεται την ίδια ώρα που έχουμε απέναντί μας την φοροεπιδρομή, με τα κλεισίματα και τις περαιώσεις. Πέρα απ’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απ’ την 1-1-2010 για όλους, μα για όλους, θα υπάρχει μια πάρα πολύ σημαντική αύξηση, μέσα απ’ την υποχρεωτική μετάταξη με βάση το προεδρικό διάταγμα 258 σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Ενώ έχουμε όλα αυτά, την ίδια ώρα έχουμε με το κλείσιμο του 2008 το 25% των συναδέλφων, δηλαδή ένας στους πέντε να μη μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές και δεν ξέρουμε σε τι ποσοστά βρίσκεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Την ίδια ώρα έχουμε σε βασικές ειδικότητες γιατρών, πλήρη και παντελή απουσία γιατρών στον ασφαλιστικό μας οργανισμό. Την ίδια ώρα πάρα πολλές ειδικότητες έχουν μόνο ένα γιατρό, πράγμα που σημαίνει ότι αντικειμενικά οι ασφαλισμένοι δε μπορούν να εξυπηρετηθούν, μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνεστε, ότι δεν μπορεί όταν υπάρχει ένας γιατρός, να μιλάμε για επιλογή γιατρού. Ταυτόχρονα έχουμε την φαρμακοβιομηχανία να κάνει πάρτι, το φάρμακο είναι πανάκριβο στην Ελλάδα και έχουμε και την μεγάλη ανισότητα ανάμεσα στο Τ.Ε.Β.Ε. το Τ.Α.Ε. και το Τ.Σ.Α. εννοώ τις συντάξεις, παίρνοντας και κάνοντας κάποιος σύγκριση ανάμεσα στις εισφορές και στις συντάξεις.
Απ’ την άλλη μεριά η τριτοβάθμια δικιά μας οργάνωση και η Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου κοροϊδεύει και εμπαίζει! Λόγια χωρίς τίποτα το ουσιαστικό, σέρνεται και τρέχει μόνιμα στους διαλόγους, οι οποίοι όμως έχουν αυτά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου που αποσκοπεί στη συλλογή υπογραφών, από τους συναδέλφους, απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα. Είναι συγκέντρωση υπογραφών σ’ ένα κείμενο διαμαρτυρίας και καταγγελίας. Η ανταπόκριση μέσα στις τρεις μέρες που εκδηλώθηκε η συγκεκριμένη δράση, είναι πάρα πολύ θετική, έχουν προσεγγίσει περίπου τις 1.000 υπογραφές! Έχει ανασταλεί προσωρινά, η συνέχιση αυτής της προσπάθειας, λόγω των έκτακτων γεγονότων, που υπήρξανε σε συνδυασμό με την Ομοσπονδία θα επανέλθουμε και θα ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας.
Στη συνέχεια ο κ. Γ. Τζωρζόπουλος εκτός των άλλων τόνισε, ότι «Οι εκπτώσεις όλο το χρόνο είναι παραπλανητικές! Και αναρωτήθηκε: Μπορεί να πουλάει μια επιχείρηση με 25% και 30% έκπτωση όλο το χρόνο; εκ των πραγμάτων δε γίνεται!
Την Κυριακή - Αργία θα πρέπει να την προσεγγίσουμε και να τη δούμε και σα μια ανθρώπινη κατάκτηση, η οποία έχει και τη δικιά της αξία. Διότι ο ελεύθερος χρόνος μας είναι κι αυτός κοινωνικός πλούτος και η δυνατότητα καθ’ ενός να βρίσκεται με την οικογένειά του, η να κάνει αυτά που σαν άνθρωπος έχει ανάγκη».
Για τα παζάρια συμπλήρωσε: «Καθιερώνονται οι υπαίθριες αγορές, ουσιαστικά ανοίγουνε όλες οι πόρτες, ασύδοτα να λειτουργούν τα λεγόμενα μαύρα παζάρια, των μαύρων συναλλαγών και της ντροπής, σύμφωνα με τους δικούς μας χαρακτηρισμούς …εμπόριο δεν μπορεί να γίνεται πλέον με τον μπόγο στην πλάτη»!!!
Κλείνοντας ο κ. πρόεδρος είπε: «Ο Ε.Σ. Αγρινίου μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους Βορειοδυτικής Ελλάδας, έχουμε πάρει πλέον μια απόφαση, η οποία θα εκδηλωθεί άμεσα, η απόφαση αυτή είναι: Ότι γι’ αυτά τα πέντε σημαντικά θέματα, συν τη μεγάλη κρίση που υπάρχει, εξ’ αιτίας της συμπεριφοράς της δικής μας τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, θα εκδηλωθεί τις μέρες αυτές μια πρωτοβουλία σε Πανελλαδικό επίπεδο, που θα καλέσει να δημιουργήσουμε ένα Πανελλαδικό Μέτωπο ομοσπονδιών και εμπορικών συλλόγων, διεκδικώντας βασικά αιτήματα».
Τέλος ο κ. Γ. Τζωρζόπουλος δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Σε δικό μας ερώτημα, σχετικά με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε. να εξυπηρετηθούν, σ’ ότι έχει να κάνει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν για το θέμα αυτό και για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, των ασφαλισμένων στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε. στο Αγρίνιο, ο πρόεδρος του Ε. Σ. Αγρινίου κ. Γ. Τζωρτζόπουλος μας δήλωσε:
«Ν’ αρχίσω απ’ το τελευταίο, εμάς είναι μόνιμη η θέση μας, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!!! και ότι αγωνίζεσαι για να κατακτήσεις!!! Από κει πέρα δε θα διστάσω να πω, ότι η άποψη η δικιά μας είναι, ότι όλα αυτά οφείλονται και είναι απόρροια των κυβερνητικών επιλογών και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή η τάση για μας είναι, ότι θέλουνε να εμπορευματοποιήσουνε την Υγεία, όπως και στο θέμα της Παιδείας, όπως και στο θέμα των Δημόσιων Υπηρεσιών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ασφαλιστικά μας ταμεία, χρυσοπληρώνουνε τις εντατικές σε ιδιωτικά νοσοκομεία και την ίδια ώρα στα δημόσια νοσοκομεία οι εντατικές είναι κλειστές και δεν μπορούνε να λειτουργήσουνε και τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Η πρόθεση λοιπόν και η στόχευση είναι η ιδιωτικοποίηση, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, θα συνεχίσουμε όμως τον αγώνα, διευρύνοντας όσο μπορούμε τα μέτωπα».

Δημήτρης Ντόκας