«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Εκστρατεία καθαρισμού των ακτών

Η εμπέδωση της συνεργασίας φορέων και πολιτών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση στην μη ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στις παραλίες του νομού, είναι δύο από τις βασικές επιδιώξεις της δράσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας να καθαρίσει και φέτος τις ακτές όλου του νομού με ειδικά μηχανήματα.
Η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών ξεκινά την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 με τη συνεργασία των παράκτιων δήμων και σ’ αυτή την πρωτοβουλία ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος καλεί τον κάθε πολίτη να γίνει συμπαραστάτης «ώστε το φυσικό περιβάλλον του νομού να προστατευθεί για λόγους υγείας, αισθητικής και πολιτισμού».
«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και με διάφορες ενέργειες και έργα επιχειρούμε να απαλλάξουμε την Αιτωλοακαρνανία από ένα μεγάλο βάρος όπως αυτό της ανεξέλεγκτης ρίψης των απορριμμάτων.
Την εποχή αυτή δίνουμε βαρύτητα στον καθαρισμό των ακτών από τη Ναύπακτο έως την Πάλαιρο και χρειάζεται η φροντίδα όλων μας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Σώκος.