«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος φυγόποινος στην Αμφιλοχία για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (1.200) γραμμάρια λαθραίου καπνού, (5) γραμμάρια κάνναβης και (47) λαθραία τσιγάρα

Σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με  την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για υπόθεση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (2-5-2017) το πρωί στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και κατοχή ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων οι αστυνομικοί  του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας πραγματοποίησαν, έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (1.210) γραμμάρια λαθραίου καπνού, πέντε γραμμάρια κάνναβης, (47) λαθραία τσιγάρα καθώς και ένα μαχαίρι, μια κάρτα και ένα μεταλλικό δίσκο που έφεραν υπολείμματα ηρωίνης.

Από τον έλεγχο των στοιχειών του δράστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπών για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 37 και 60 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστική  απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, με την οποία είχε επιβληθεί στον καθένα ποινή φυλακίσεως πέντε ετών για απάτη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα  μηνών και χρηματική ποινή οκτακόσια (800) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***
Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, σχετικά με υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε πλήθος απατών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος:
«Καλημέρα σας,
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας είχε μία ακόμη σημαντική επιτυχία που αφορά την προστασία της Δημόσιας περιουσίας και την καταπολέμηση φαινομένων που προκαλούν σημαντικές δυσλειτουργίες στην αγορά, όπως εν προκειμένω ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
Καταφέραμε να εξαρθρώσουμε μια μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία επώνυμων συσκευών κινητών τηλεφώνων από το 2013, η οποία με τη δημιουργία και τη χρήση πλαστών ή νοθευμένων ταξιδιωτικών εγγράφων σύστηνε ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες από τα προαναφερόμενα είδη από εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συναλλαγές αυτές ως ενδοκοινοτικές αποκτήσεις απαλλάσσονταν από την χρέωση Φ.Π.Α.
Ωστόσο κατά την μεταπώληση των προϊόντων αυτών στην Ελληνική αγορά, τα μέλη της οργάνωσης που υποκρύπτονταν της διαχείρισης των εικονικών επιχειρήσεων εισέπρατταν το Φ.Π.Α. που αναλογούσε,  ουδέποτε όμως τον επέστρεφαν στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς ενεργούσαν με τη μέθοδο του «εξαφανισμένου» εμπόρου,  ενώ τα άτομα αυτά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν από τις φορολογικές αρχές.
Η Ελληνική αγορά δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τα μέλη της συστηματικά υποτιμολογούσαν τα προϊόντα κατά την μεταπώληση τους στο εσωτερικό, πετυχαίνοντας  με τον τρόπο αυτό τις χαμηλότερες τιμές έναντι εμπορικών ανταγωνιστών τους, καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις, ενώ από την αρχή ενεργούσαν με το δεδομένο ότι δεν θα αποδώσουν τους αναλογούντες φόρους στο Ελληνικό δημόσιο, έτσι ώστε οποιαδήποτε τιμή πώλησης προέκυπτε συνυπολογιζόμενου του Φ.Π.Α.  πάνω από το κόστος εισαγωγής των εμπορευμάτων αυτών, θα αποτελούσε κέρδος για την εγκληματική οργάνωση.
Η Υπηρεσία μας κατάφερε να διακριβώσει όλο το φάσμα δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έχει διεθνικό χαρακτήρα και φθάσαμε στην αποδόμηση της, με τη σύλληψη δέκα (10) μελών της, μεταξύ των οποίων και των αρχηγικών.
Αποτρέψαμε τη συνέχιση πρόκλησης ζημίας σε βάρος του Ελληνικού Δημόσιου από μελλοντική δράση της ε.ο. και συμβάλλαμε στην καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούσε στην αγορά.
Οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα 7.000.000 ευρώ, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υφίσταται απόκρυψη εισοδημάτων περίπου 6.000.000 ευρώ. Επίσης δηλώθηκαν εικονικές αγορές εμπορευμάτων αξίας 11.000.000 ευρώ περίπου, με σκοπό να μειώσουν τον οφειλόμενο Φ.Π.Α. ως προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατά τις πρωινές ώρες της 26-04-2017 στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πραγματοποίησε ταυτόχρονα δεκαεννέα (19) έρευνες εκ των οποίων οι εννέα (9) έρευνες ήταν σε ατομικές επιχειρήσεις - εταιρείες και χώρους που διαχειρίζονταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι επτά (7) έρευνες διενεργήθηκαν σε οικίες μελών της, δύο (2) έρευνες σε λογιστικές εταιρείες και τέλος μία (1) έρευνα σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες διακίνησης χρημάτων συνεργαζόμενη με ίδρυμα πληρωμών του εξωτερικού.
Η προστασία της Δημόσιας περιουσίας, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής καθώς και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς αποτελούν πρωταρχικούς στόχους της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα  να ευχαριστήσω  τους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την σημαντική τους επιτυχία  για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.
Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης από τον Εκπρόσωπο Τύπου Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Θεόδωρο Χρονόπουλο».
Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:
«Καλημέρα σας.
Όπως προανέφερε ο κ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εξαρθρώσαμε μετά από πολύμηνη συστηματική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, πολυμελή εγκληματική οργάνωση που τα τελευταία (4) χρόνια διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ζημιώνοντας σημαντικά την περιουσία του από την μη καταβολή νόμιμων φόρων.
Για την υπόθεση αυτή οργανώθηκε τη Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δέκα (10) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα επτά αλλοδαποί ηλικίας από 24 έως 45 ετών και τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας από 37 έως 51 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και τα τρία αρχηγικά μέλη της οργάνωσης – αλλοδαποί.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα σήματα, τις φορολογικές διαδικασίες, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς επίσης της νομοθεσίας για τον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα τρία (3) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστούν στο πλαίσιο της επιχείρησης καθώς και εννέα (9) άτομα (8 ημεδαποί και μια αλλοδαπή) που κατηγορούνται ως συνεργοί των μελών της οργάνωσης για τα αδικήματα των φορολογικών παραβάσεων και της χρήσης πλαστών εγγράφων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη και φυγόποινος ημεδαπός, καθόσον εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική Απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τις εργοδοτικές εισφορές.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης και η σταδιακή αποδόμηση της εγκληματικής της δράσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνων και στοχευμένων αστυνομικών ερευνών, κατά τις οποίες αξιοποιήθηκαν και διασταυρώθηκαν πλήθος στοιχείων και δεδομένων που αφορούσαν τις παράνομες δραστηριότητες των μελών της.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίζεται από το Μάρτιο του 2013 και ήταν δομημένη ιεραρχικά, ενώ τα μέλη της λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους, στο πλαίσιο κεντρικού σχεδιασμού. Αρχηγικό-καθοδηγητικό ρόλο κατείχαν τρεις από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες, οι οποίοι και αναλάμβαναν την στρατολόγηση κυρίως ομοεθνών τους, προκειμένου αυτοί να εκτελούν δευτερεύουσες λειτουργίες και δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.
Σκοπός τους ήταν να διαπράξουν εξακολουθητικά πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων - συναλλαγών (εξαπατήσεων, πλαστογραφιών και υφαρπαγές εγγράφων, μη καταβολή νόμιμων φόρων) και να αποκτήσουν παράνομο οικονομικό όφελος, ζημιώνοντας την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Τα μέλη της οργάνωσης στις δραστηριότητες τους αυτές επιδείκνυαν πλαστά, νοθευμένα ή υφαρπαχθέντα έγγραφα με σκοπό την επίτευξη:
•    απατηλών και παραπλανητικών συναλλαγών με υπαλλήλους διάφορων Υπηρεσιών και φορέων του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και Τραπεζικών Ιδρυμάτων της χωράς, κατά τη διεκπεραίωση διαδικασιών σύστασης ατομικών επιχειρήσεων και έγκρισης πραγματοποίησης ενδοκοινοτικών αποκτήσεων,
•    επιμέρους αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με την αποφυγή καταβολής νομίμων φόρων (Φ.Π.Α. και Φόρος εισοδήματος) κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, παράδοση, μεταφορά, διαμετακόμιση, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση ενδοκοινοτικά αποκτηθέντων εμπορευμάτων (συσκευών κινητής τηλεφωνία και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών), και
•    παράνομων νομιμοποιήσεων αλλοδαπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης στη χώρα μας.
Για την πραγμάτωση των παραπάνω σκοπών τα αρχηγικά μέλη, είχαν διαμορφώσει ένα δίκτυο επιμέρους υποδομών και συγκεκριμένα:
•    σύστηναν εικονικές επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου συσκευών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες πραγματοποίησαν πλήθος συναλλαγών και ενήργησαν με την μέθοδο του «εξαφανισμένου» εμπόρου (missing trader fraud),
•    μίσθωναν ακίνητα και εγκαταστάσεις στοιχειώδους εξοπλισμού σε χώρους όπου δηλώνονταν ως έδρες των εικονικών επιχειρήσεων,
•    συνεργάζονταν με σταθερούς προμηθευτές στο εξωτερικό και πελάτες στο εσωτερικό της χώρας για τη διάθεση των εμπορευμάτων,
•    εφοδίαζαν τα μέλη της οργάνωσης με πλαστά η νοθευμένα έγγραφα, νομιμοποιώντας παράνομα την διαμονή τους στη χώρα μας,
•    άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς με δικαιούχους τις ατομικές εικονικές επιχειρήσεις και με την προσκόμιση ψευδών δηλώσεων εμφανίζονταν ως εξουσιοδοτούμενα πρόσωπα για την διαχείριση των λογαριασμών αυτών και δήλωναν τηλεφωνικούς αριθμούς για την αποστολή κωδικών για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών, που αντιστοιχούσαν σε τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι, μέσω των οποίων πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές αυτές,
•    εξέδιδαν πλήθος παραστατικών με εκδότη τις εικονικές επιχειρήσεις,
•    χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά μέσα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων των εικονικών επιχειρήσεων,
•    μεριμνούσαν ώστε η παραλαβή των εμπορευμάτων που αποστέλλονταν από το εξωτερικό να γίνεται σε διαφορετικές διευθύνσεις από τις έδρες των εικονικών ατομικών επιχειρήσεων, δηλώνοντας ως τηλέφωνα επικοινωνίας παραλήπτη τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν τα αρχηγικά μέλη, προκειμένου ελέγχουν την διαδικασία διακίνησης των εμπορευμάτων και για να έχουν άμεση ενημέρωση σε τυχόν ζητήματα που ανέκυπταν,
•    εγκατέστησαν κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης, εξωτερικών και εσωτερικών χώρων τριών καταστημάτων με καταγραφή και μετάδοση εικόνας (σε οθόνες που βρίσκονταν σε οικία αρχηγικού μέλους), εξοπλισμό με τον οποίο επιτηρούνταν σε πραγματικό χρόνο η ημερήσια επισκεψιμότητα στους ανωτέρω χώρους εξασφαλίζοντας την δυνατότητα της έγκαιρης ειδοποίησης των λοιπών μελών σε περίπτωση ελέγχου κ.α.
•    χρησιμοποιούσαν κωδικά επικοινωνίας και συστήνονταν με διαφορετικά ονόματα (κυρίως στους εκμισθωτές ακινήτων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως έδρες των εικονικών επιχειρήσεων)
•    μετέφεραν κεφάλαια από κάθε εικονική επιχείρηση (κατά την περίοδο) που έπαυε την δραστηριότητα της, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της επόμενης επιχείρησης που συστήνονταν για τον ίδιο σκοπό, ώστε η πρώτη να εμφανίζει μηδενικά υπόλοιπα διαθέσιμα σε κάθε λογαριασμό της, αποστερώντας από το ελληνικό δημόσιο την δυνατότητα είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς επίσης,
•    απέσυραν τα παράνομα κέρδη από το τραπεζικό σύστημα, μεταφέροντας χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω ιδρύματος πληρωμών της αλλοδαπής, δυσχεραίνοντας την αποκάλυψη της κατάληξης της χρηματικής ροής.
Τα έγγραφα που χρησιμοποιούσε το εγκληματικό δίκτυο για να εξαπατήσει τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και τα Τραπεζικά Ιδρύματα ήταν κυρίως:
•    διαβατήρια με αλλοιωμένο περιεχόμενο, που είχαν εκδοθεί από Αρχές του Πακιστάν και Μπαγκλαντές, στα οποία είχαν αντικατασταθεί οι φωτογραφίες των πραγματικών κατόχων και είχαν επικολληθεί φωτογραφίες μελών της οργάνωσης, ενώ είχαν πλαστογραφηθεί και οι υπόγραφες τους, και
•    πλαστά εξ υπαρχής καταρτισθέντα έγγραφα, όπως άδειες διαμονής αλλοδαπών και βεβαιώσεις αιτήσεων αδειών διαμονής εκδοθείσες από διάφορες Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στα οποία είχαν επικολληθεί επίσης φωτογραφίες μελών της οργάνωσης.
Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ) προκύπτει ότι τα αρχηγικά μέλη, ανέθεταν σε μέλη της οργάνωσης (κυρίως αυτών που είχε επικολληθεί η φωτογραφία στα παραπάνω έγγραφα) και σε άλλα πρόσωπα τα οποία εφοδίαζαν με ψευδείς εξουσιοδοτήσεις, να τα καταθέσουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου όπως Δ.Ο.Υ., Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Εμπορικά Βιομηχανικά Επιμελητήρια κ.α., καθώς και σε Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας, παραπλανώντας και εξαπατώντας τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι κατά περίπτωση προέβησαν στην έκδοση διοικητικών και άλλων πράξεων.
Με την διαδικασία αυτή κατάφεραν:
•    την παράνομη νομιμοποίηση στη χώρα μας (14) τουλάχιστον αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν και Μπανγκλαντές,
•    τη σύσταση «εικονικών» επιχειρήσεων στο όνομά τους,
•    την απόκτηση εμπορευμάτων (συσκευών κινητών τηλεφώνων και λοιπών ηλεκτρονικών ειδών) με ενδοκοινοτικές συναλλαγές,
•    τη δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων που διαχειρίζονταν ως αφανείς εταίροι και αποκόμισαν σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Μέχρι σήμερα, σε βάρος ορισμένων εκ των «εικονικών επιχειρήσεων» των οποίων την πραγματική διαχείριση είχαν τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βεβαιώθηκαν από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., οφειλές συνολικού ποσού 5.319.950,01 ευρώ και εκκρεμείς οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 1.729.794,71 ευρώ.
Επίσης από τον διασταυρωτικό έλεγχο φορολογικών στοιχείων και των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι απέκρυψαν έσοδα ποσού 5.905.624,00 (πλέον Φ.Π.Α.) περίπου, ενώ προέκυψε και ανακριβής δήλωση εισροών (φαινομενική αγορά εμπορευμάτων) συνολικού ποσού 11.347.525,18 ευρώ, προς συμψηφισμό του Φ.Π.Α.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες αυτές οι «εικονικές» ατομικές επιχειρήσεις, λειτουργούσαν για βραχυχρόνιο διάστημα και διαδοχικά μεταξύ τους, κατά τρόπο όπου η παύση της δραστηριότητας κάθε από αυτές, κατά περίπτωση, σχεδόν συνέπιπτε χρονικά με την έναρξη δραστηριότητας της επόμενης.
Για την υλοποίηση των παράνομων δραστηριοτήτων τους, μίσθωσαν χώρους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως δήθεν έδρες των «εικονικών» επιχειρήσεων, πλην όμως στις διευθύνσεις αυτές δεν αναπτύσσονταν πραγματική δραστηριότητα.
Ο «πραγματικός» συντονισμός των διαδικασιών που εξασφάλιζαν την εμπορική δραστηριότητα των περισσότερων εικονικών επιχειρήσεων και τη διαχείρισή τους, πραγματοποιούνταν σε τρείς (3) μισθωμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε φυσική παρουσία των μελών της οργάνωσης.
Με σκοπό μάλιστα να αποκρύπτουν την πραγματική διαχείριση των «εικονικών ατομικών επιχειρήσεων δήλωναν ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές αρχές, αποκρύπτοντας, συμψηφίζοντας και εκπίπτοντας τον οφειλόμενο φόρο προς το Ελληνικό Δημόσιο και προέβαιναν σε παύση των δραστηριοτήτων των εν λόγω επιχειρήσεων.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκτός των προαναφερόμενων «εικονικών ατομικών επιχειρήσεων», που κατάφεραν να δημιουργήσουν με τη παραπάνω διαδικασία, διαχειρίζονταν πραγματικά ακόμη (2) εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στο χονδρικό εμπόριο κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών ειδών.
Για την «προσέλκυση» πελατών και τη τελική διάθεση των προϊόντων τους, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν συστηματικά στην υποτιμολόγηση των ειδών κινητής τηλεφωνίας και άλλων ηλεκτρονικών ειδών που αποκτούσαν με ενδοκοινοτικές συναλλαγές, ενώ κατά την μεταπώληση παρακρατούνταν ο αναλογούν Φ.Π.Α.
Το κέρδος από κάθε συναλλαγή στο εσωτερικό, κατά περίπτωση, προέκυπτε από την διαφορά που υπήρχε μεταξύ του αθροίσματος της υποτιμολογηθείσας τιμής πώλησης των εμπορευμάτων και του αντίστοιχου Φ.Π.Α. μείον την αξία αγοράς τους (κατά την ενδοκοινοτική απόκτηση).
Έτσι καταλάμβαναν σημαντικό μερίδιο στην εσωτερική αγορά, έχοντας αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έναντι άλλων επιχειρήσεων με ομοειδή δραστηριότητα, ενώ παράλληλα με την διαδικασία αυτή ελάττωναν την αξία του προς είσπραξη Φ.Π.Α. και κατά συνέπεια προκάλεσαν περαιτέρω ζημία στα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου.
Μάλιστα, ένα από τα αρχηγικά μέλη είχε αναπτύξει επιχειρηματική συνεργασία με πολυάριθμες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στο χονδρικό εμπόριο ειδών κινητής τηλεφωνίας και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων, οι οποίες είχαν τις έδρες τους σε χώρες Κ-Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχαν την έγκριση για πραγματοποίηση ενδοκοινοτικών παραδόσεων στη χώρα μας.
Η συνολική αξία των ενδοκοινοτικά αποκτηθέντων εμπορευμάτων ανέρχεται, κατά προσέγγιση, στο ποσό των 58.000.000 ευρώ περίπου.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καταστήματα και εταιρείες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
•    διαβατήρια αλλοδαπών υπηκόων,
•    φωτοτυπικά αντίγραφα των πλαστών ή νοθευμένων εγγράφων, όμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την σύσταση των εικονικών ατομικών επιχειρήσεων καθώς και κλειδιά των χώρων αυτών,
•    μισθωτήρια συμβόλαια με τα οποία μισθώθηκαν οι εικονικές ατομικές επιχειρήσεις,
•    κάρτες ανάληψης από Α.Τ.Μ. τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας μας με δικαιούχος τις ανωτέρω εικονικές ατομικές επιχειρήσεις,
•    σφραγίδες με τα στοιχεία εικονικών ατομικών επιχειρήσεων,
•    συσκευές κινητών τηλεφώνων στα οποία αποστέλλονταν κωδικοί για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών με δικαιούχους τα πρόσωπα στα οποία συστήθηκαν οι εικονικές ατομικές επιχειρήσεις,
•    πλήθος τιμολογίων που αφορούν την υπό έρευνα υπόθεση,
•    συσκευές καταγραφής και μετάδοσης εικόνας και
•    το χρηματικό ποσό των 9.035,00 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν την 27-04-2017 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ειδικό Ανακριτή.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στους κλάδους του ανισόπεδου κόμβου Δυτικού Αιγίου, μέχρι και την Παρασκευή 5-5-2017.
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από και προς το Αίγιο, θα πραγματοποιείται από τους κόμβους Ανατολικού Αιγίου και Σελιανιτίκων και της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής
    

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 21χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει καφετέρια, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του διότι ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον δράστη εξωτερικά του καταστήματος.


Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
    
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Άμεσης Δράσης Πατρών, 33χρονη ημεδαπή, διότι είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα σταθμευμένη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, αξίας 500 ευρώ.


***
Συνελήφθη διεθνώς καταζητούμενος αλλοδαπός στο Μεσολόγγι

Πρόκειται για 36χρονο υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε αγγελία αναζήτησης της Interpol

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση των Αλβανικών Δικαστικών Αρχών για υποθέσεις ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και κατασκευής στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών

Συνελήφθη, χθες (30-4-2017), το απόγευμα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου,  ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκονταν διεθνώς με αγγελία αναζήτησης της Interpol.

Ειδικότερα, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση των Αλβανικών Δικαστικών Αρχών για υποθέσεις ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και κατασκευής στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής – Στερεάς Ελλάδας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από  αστυνομικούς του Τμήματος  Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 18χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αλλοδαπών αρχών, μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, σύμφωνα με τα οποία, χρήστης του διαδικτύου στην Ελληνική επικράτεια, χρησιμοποιώντας μια και μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση, κατείχε ή/και διαμοίραζε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 30χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (27 Απριλίου 2017), παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 30χρονου, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.
Ο 30χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση
Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού
Ο δράστης χρησιμοποιώντας απολεσθέντα στοιχεία ταυτότητας και διαμονής ιδιώτη, δημιούργησε πλαστούς λογαριασμούς σε στοιχηματικές ιστοσελίδες και προσπάθησε να τους χρησιμοποιήσει για να διενεργήσει στοιχηματισμό


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, η οποία αφορούσε τη δημιουργία πλαστών διαδικτυακών λογαριασμών παίκτη σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.
Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη στις Εισαγγελικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία, διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες τον ενημέρωσαν ότι, διατηρούσε διαδικτυακούς λογαριασμούς παίκτη, που δημιουργήθηκαν με τα στοιχεία του και συμμετείχε σε διαδικτυακό στοιχηματισμό, γεγονός, όμως, το οποίο αγνοούσε.
Κατόπιν των ανωτέρω οι Εισαγγελικές Αρχές διέταξαν, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας, πραγματοποίησε άμεσα ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.
Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ο εντοπισμός των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 35χρονου ημεδαπού, ως κατόχου των πλαστών στοιχηματικών λογαριασμών, τους οποίους δημιούργησε, κάνοντας χρήση απολεσθέντων εγγράφων δηλωτικών των στοιχείων ταυτότητας και διαμονής του καταγγέλλοντα και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει στοιχηματισμούς.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, κύκλος ενημερωτικών ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κατά το μήνα Απρίλιο
Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή, κύκλος ενημερωτικών ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κατά το μήνα Απρίλιο.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν τριάντα δύο (32) ημερίδες  σε σχολεία, εκπαιδευτήρια και λοιπούς χώρους της επικράτειας και συγκεκριμένα:
1.    Ελληνοαγγλική Αγωγή    02/04/2017
2.    Γυμνάσιο Λυκόβρυσης    04/04/2017
3.    Βάρβακειο Πρότυπο Γυμνάσιο    04/04/2017
4.    2ο Γυμνάσιο Καλυβίων    04/04/2017
5.    Νεστόρειο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου    05/04/2017
6.    1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς    05/04/2017
7.    8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς    05/04/2017
8.    Γυμνάσιο – Λύκειο Ασημίου Ηρακλείου Κρήτης    05/04/2017
9.    2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου    06/04/2017
10.    3ο Γυμνάσιο Χίου-Tηλεδιάσκεψη    06/04/2017
11.    Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης    06/04/2017
12.    3ο Λύκειο Ηρακλείου    06/04/2017
13.    Μουσείο Τηλεπικοινωνιών OTE    07/04/2017
14.    2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης    07/04/2017
15.    Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Γυμνασίου Κερατέας    24/04/2017
16.    1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού    24/04/2017
17.    3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου    24/04/2017
18.    16ο Γυμνάσιο Αθηνών    25/04/2017
19.    16ο Λύκειο Αθηνών    25/04/2017
20.    Γενικό Λύκειο Νέου Αγιονερίου Κιλκίς    25/04/2017
21.    3ο Γυμνάσιο Χαριλάου Θεσσαλονίκης    25/04/2017
22.    4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής    26/04/2017
23.    7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής    26/04/2017
24.    18ο Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη    26/04/2017
25.    Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής    26/04/2017
26.    24ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου    27/04/2017
27.    5ο ΓΕΛ Ιλίου    27/04/2017
28.    2ο Γυμνάσιο Κιλκίς    27/04/2017
29.    1ο Γ.Ε.Λ. & 1ο Ε.Π.Α.Λ. Θεσσαλονίκης    27/04/2017
30.    Ερευνητικός Όμιλος Φοιτητών Νομικής-Επίσκεψη Γ.Α.Δ.Α.    28/04/2017
31.    Γ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου-Σπάρτη Λακωνίας    28/04/2017
32.    Γ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου-Μολάους Λακωνίας    28/04/2017
Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές, σπουδαστές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Εισηγητές στις ημερίδες ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.
Οι θεματολογίες διαφοροποιήθηκαν ανάλογα με το κοινό και αφορούσαν:
•    Την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
•    τις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας,
•    τα αδικήματα και τους τρόπους που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
•    το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες καθώς και
•    τον κυβερνοπόλεμο και τη ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.
Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων - καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

***
Συνελήφθη 31χρονος στην Πάτρα για εκβίαση

Ο δράστης είχε αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο και απαιτούσε εκβιαστικά 100 ευρώ για να το επιστρέψει 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από τραπέζι καταστήματος (καντίνα), το κινητό τηλέφωνο 55χρονου θαμώνα και τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια ο δράστης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 55χρονο, του απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, προκειμένου να του παραδώσει το κλεμμένο κινητό του τηλέφωνο.

Κατά την συνάντηση των δυο ατόμων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που επιτηρούσαν την περιοχή, συνέλαβαν τον 31χρονο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν το κινητό τηλέφωνο, που λίγη ώρα πριν είχε αφαιρέσει. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 

 ***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές τα ξημερώματα αφαίρεσαν από τη Ροδιά, τον Ελαιώνα και τα Ζαχλωρίτικα, εξήντα  μεταλλικά φρεάτια υδροσυλλογής.

Σύλληψη αλλοδαπού υπηκόου Αλγερίας για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, διότι προχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια μουσικής  συναυλίας στον παλαιό Λιμένα Πατρών, αφαίρεσε δύο ατομικές τσάντες από ισάριθμες ημεδαπές, οι οποίες περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και μια σφραγίδα Πολιτιστικού Συλλόγου. Όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στις παθούσες.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για ψευδορκία.


Σύλληψη αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν  για παράβαση του  Τελωνειακού κώδικα

    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση  269 πακέτα τσιγάρα και 550 γραμμάρια λαθραίου καπνού, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από την αρμόδια αρχή άδεια, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και το χρηματικό ποσό των 518 ευρώ. Σύλληψη ημεδαπού για απειλή εξύβριση
 και παράνομη οπλοκατοχή    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 33χρονος ημεδαπός, διότι προχθές το βράδυ στην περιοχή της Οβρυάς Πατρών, λόγω προσωπικών διαφορών, κατά τη διάρκεια επεισοδίου απείλησε με κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα και ένα δρεπάνι, έναν 45χρονο ημεδαπό. Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν το γεωργικό εργαλείο, που χρησιμοποίησε κατά την τέλεση των πράξεων,  δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου και  είκοσι ένα κάλυκες.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για  παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι είχαν αποθηκεύσει σε συρτάρι ψυγείου εξοχικής οικίας 80χρονης ημεδαπής στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης ένα πλαστικό κουτάκι, που περιείχε (15,1) γραμμάρια κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών

    Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 48χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης και ηρωίνης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29 και 38 ετών, διότι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από 47χρονο ημεδαπό, ένα μηχάνημα γυμναστικής αξίας τριακοσίων ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς
    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές στο Μεσολόγγι θανάτωσε δύο σκύλους, παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας 61χρονου ημεδαπού στο Μεσολόγγι, αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.