«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε η Συγκέντρωση του ΚΚΕ, στη ΒΟΝΙΤΣΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η Συγκέντρωση - Συζήτηση στη ΒΟΝΙΤΣΑ, του ΚΚΕ με ομιλήτρια την  Λαμπροκωστοπούλου Αλεξάνδρα, μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας και γραμματέας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της Α. Λαμπροκωστοπούλου  μεταξύ άλλων είπε:

Ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένα ακόμα σκληρό μνημόνιο, το 4ο μνημόνιο. Ήρθε μετά από μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων και νόμων, συνεχών 7-8 χρόνων, και πραγματικά καταρρακώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας των ανθρώπων, των εργαζομένων, των ανέργων. Κανέναν πια δεν πείθει η καλοδουλεμένη κυβερνητική προπαγάνδα πως αυτά τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν από το 2018-2019.
Μας προκαλούν όταν μας λεν ότι τελειώνουν τα μνημόνια και ότι έρχεται η ανάπτυξη.
Μας εξοργίζουν όταν μας λεν ότι τάχα αγωνίζονται για το καλό των λαϊκών στρωμάτων και ταυτόχρονα ταΐζουν τους μεγάλους ομίλους και τις πολυεθνικές. Όταν παρά τις μεγαλοστομίες και την ακατάσχετη φλυαρία των κυβερνητικών στελεχών, δεν κατάργησαν ούτε έναν αντιλαϊκό νόμο.
Έχουν το θράσος να λεν πως έχουν το λαό με το μέρος τους γιατί τάχα κατανοεί τον αγώνα τους για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση και δεν αντιδράει. Πως αντιλαμβάνεται πως η πολιτική τους που τον ισοπεδώνει είναι φιλολαϊκή...

Κάνουν πως δεν ξέρουν πως κάθε μέρα υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται. Που ρισκάρουν τη δουλειά τους, που χάνουν το μεροκάματο, που παλεύουν με θεούς και δαίμονες.
Ταυτόχρονα προσπαθούν να ναρκώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με την άθλια προπαγάνδα των αντιμέτρων. Ουσιαστικά η κυβέρνηση λέει στους Έλληνες πολίτες “δεν έχετε να χάσετε τίποτα”. Χωρίς να κοκκινίζουν από ντροπή λένε πως μερικοί θα κερδίσουν κιόλας.
Πρόκειται στην ουσία για πακέτο με τα άλλα μέτρα που είναι υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και τζάμπα εργασία αφού αυτή η επιδοτούμενη εργασία, στην ουσία είναι τζάμπα, φθηνό εργατικό δυναμικό, νέα παιδιά σε μεγάλες επιχειρήσεις, που θα τους έχουν με ψίχουλα στην ουσία, με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, χωρίς ασφάλιση.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να βάλει τέλος στη σφαγή του και να δώσει αποφασιστική απάντηση σε εκείνους που προκαλούν τη νοημοσύνη του, που παίζουν με το φιλότιμό του. Να συνειδητοποιήσει αυτό που του λέει το ΚΚΕ: πως εξιτήριο του κεφαλαίου στη μεγαλύτερη κερδοφορία, είναι το εισιτήριο του λαού σε χειρότερο σφαγείο, είναι το 4ο μνημόνιο (δεύτερο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) που με την ψήφο των 153 βουλευτών πέρασε πριν λίγες μέρες στην ελληνική βουλή.
Να μην ανεχτεί και να μη θεωρήσει τελειωμένη υπόθεση τη σφαγή συντάξεων, μισθών, επιδομάτων ανεργίας, θέρμανσης, αναπηρίας, τη φορολεηλασία και των πιο φτωχών, ομαδικές απολύσεις, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, συλλογικών συμβάσεων, του απεργιακού δικαιώματος, εργοδοτικό λοκ άουτ, ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Βρίσκονται σε εξέλιξη καλοστημένα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων για έλεγχο αγορών και πρώτων υλών. Διαμορφώνουν αρκετές νέες συμμαχίες, περιπλέκοντας τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και τους κινδύνους που αυτοί συνεπάγονται για τους λαούς. Οι αστικές τάξεις σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Τουρκία αλλά και Ελλάδα, Κύπρο κτλ., αλλά και δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, “ζυγίζουν” τις κινήσεις τους με βάση τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, μετατρέποντας τη γειτονιά μας σε μια από τις πιο “εύφλεκτες” του πλανήτη. Η τουρκική προκλητικότητα οξύνεται. Πυκνώνουν “παζάρια” αλλά και στρατιωτικά γυμνάσια.
Από την άλλη πλευρά, μεγαλώνει η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή μας.
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στις ενδοϊμπεριαλιστικές “κόντρες” πρέπει να προβληματίσουν τον καθένα και την καθεμιά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και άλλες αστικές δυνάμεις μιλούν για “γεωπολιτική σταθερότητα”.
Το ΚΚΕ καλεί να δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη, τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στις επεμβάσεις.
Να συνδέσουμε την καθημερινή μας πάλη ενάντια στα μνημόνια, στα αντιλαϊκά μέτρα, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, με τον αγώνα ενάντια σε οποιοδήποτε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε οποιαδήποτε επέμβαση. Για καμιά αλλαγή συνόρων στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο, για να γυρίσουν πίσω όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για να φύγει το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, να αποδεσμευτούμε απ' αυτή τη λυκοσυμμαχία, να μη συμμετέχουμε σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς και στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα, στην Αν. Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή, στη Β. Αφρική.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους και όσες αγανακτούν, σε όσους βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Τους λέμε ότι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, είναι μόνο το ΚΚΕ.
Ιδιαίτερα καλούμε το λαϊκό κόσμο που αισθάνεται “αριστερός”, που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλες αυτοπροσδιοριζόμενες ως αριστερές δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, που αισθάνεται δικαιολογημένη οργή, να κάνει το βήμα τώρα.
Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με την οργή και τη δυσαρέσκεια γι’ αυτή την κυβέρνηση και την κατρακύλα της.
Για να ζωντανέψει η ελπίδα, καλούμε τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε μέσα στο κίνημα για το πώς θα ξεμπλοκάρουμε την κατάσταση.
Πώς θα παλέψουμε μαζί για να γίνει πραγματικότητα η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.
Αυτή μπορεί να αποτελέσει και τη μοναδική, γνήσια απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουμε.
Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, έτσι ώστε να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους.