«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στο Αίγιο

Δράστης είναι ένας 27χρονος ημεδαπός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τρεις κλοπές, που συνέβησαν πριν δυο ημέρες στο Αίγιο και σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος ενός  27χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα...
ο δράστης προχθές το απόγευμα, στη Μυρτιά Αιγίου, αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημα ημεδαπού, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από κοντινή αποθήκη ποσότητα αναψυκτικών, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Έπειτα, ο 27χρονος μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Αίγιο, όπου αφαίρεσε από το εσωτερικό σταθμευμένου αυτοκινήτου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ.

Για τη διερεύνηση των κλοπών διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ο οποίος και αναζητείται. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

***
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια
Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, τα προσωπικά δεδομένα και την υγειονομική νομοθεσία καθώς και 3 αλλοδαποί που εμπόδισαν και αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τον έλεγχο
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (17) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων, (6) παιγνιομηχανήματα, τραπέζι για παιγνιόχαρτα, σύστημα καταγραφής και επιτήρησης και άλλος εξοπλισμός.
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε χθες (29 Μαΐου 2017) σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη μια 51χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητείται με την αυτόφωρη διαδικασία ο 43χρονος ιδιοκτήτης του, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.
Επιπλέον συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα (2) υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 41 και 32 ετών καθώς και 38χρονος υπήκοος Φιλιππίνων, οι οποίοι απώθησαν βίαια τους αστυνομικούς, με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδό τους στο κατάστημα και τον επικείμενο έλεγχο σε αυτό.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε η 51χρονη κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι τρεις αλλοδαποί για αντίσταση.

***
Συνελήφθη 33χρονος που διέπραττε κλοπές σε Νοσοκομείο της Πάτρας

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία και έξι κλοπές


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του  οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων κλοπών.

Από την έως τώρα, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί, μια ληστεία και έξι κλοπές σε θαλάμους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών και σε σταθμευμένα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος διέπραξε τα εξής :

    Την 27/05/2017 τα ξημερώματα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, αφαίρεσε από συνοδό ασθενούς, που είχε αποκοιμηθεί, μια τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

          Κατά την απομάκρυνση του, ο δράστης έγινε αντιληπτός από την
          παθούσα και ασκώντας της σωματική βία, διατήρησε την τσάντα στην  
          κατοχή του και τράπηκε σε φυγή.

    Την 21/05/2017 εισήλθε σε θάλαμο νοσηλείας του ίδιου Νοσοκομείου και αφαίρεσε μια τσάντα που περιείχε, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, τραπεζικές κάρτες, ένα ζευγάρι γυαλιά και προσωπικά αντικείμενα.  
    Την 11/05/2017 το απόγευμα, αφαίρεσε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στη παραλία του Ρίου, ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και έγγραφα.  
    Την 22/05/2017 τα ξημερώματα, έσπασε τζάμι σταθμευμένου αυτοκινήτου στο πάρκιν του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και αφαίρεσε ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως.
    Την 24/05/2017 παραβίασε όχημα στο Ρίο και αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε διάφορα έγγραφα.
    Την 26/05/2017 παραβίασε όχημα στο πάρκιν του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και αφαίρεσε δυο ηχεία.
    Την 29/05/2017 παραβίασε όχημα στο χώρο στάθμευσης του ίδιου Νοσοκομείου, χωρίς να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.


Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν στο δράστη οι αστυνομικοί, κατά τη σύλληψή του, βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, τα οποία παρέδωσαν στους παθόντες.

Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 33χρονου, ως μέσο διάπραξης κλοπών, ενώ σε έρευνα που έγινε στο εσωτερικό του, κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής και διαρρηκτικά εργαλεία, ένα ράδιο CD, ένα μικρό αγαλματίδιο, ένα σκεπάρνι, ένα ζεύγος γαντιών και δυο κατσαβίδια  αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο γραφείο καθηγητών σχολείου στην Αμαλιάδα και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αξίας τριακοσίων ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή, απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες τα ξημερώματα στα Αγιοβασιλιώτικα Αγρινίου αφαίρεσε παραγγελία φαγητού από 38χρονο υπάλληλο πιτσαρίας. Επισημαίνεται ότι, ο δράστης απείλησε και εξύβρισε με διάφορες φράσεις τον 38χρονο, ενώ παράλληλα του προκάλεσε απλή σωματική βλάβη, χτυπώντας τον με τα άνω άκρα του στο πρόσωπό του.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 119ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο Λουτρό Αμφιλοχίας,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα που οδηγούσε, βρήκαν σε ταξιδιωτικό του σάκο και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Κατοχή Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, 45χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (10,3) γραμμαρίων.