«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν αδέλφια στην Αμφιλοχία για ναρκωτικά

Κατασχέθηκε κάνναβη, λαθραίος καπνός και σύνεργα υδροπονικής καλλιέργειας

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, αδέλφια, ηλικίας 51 και 59 ετών, καθώς και ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής  και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, ενήργησαν έρευνες στις οικίες των δυο αδελφών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν κάνναβη, λαθραίο καπνό και σύνεργα υδροπονικής καλλιέργειας.

Αναλυτικότερα, στην οικία του 51χρονου:

    Δυο συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων,
    Δυο μεταλλικούς τρίφτες, με υπολείμματα κάνναβης,
    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,  με υπολείμματα κάνναβης και 
    Μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 103 γραμμάρια λαθραίου καπνού περίπου.

Στην οικία του 59χρονου, όπου διαμένει και ο 23χρονος αλλοδαπός, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

    Αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους 7,2 γραμμαρίων,
    Τρία γραμμάρια αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη,
    Ένα μεταλλικό τρίφτη, με υπολείμματα της ίδιας ουσίας και
    Μια μεταλλική σιδερογροθιά.

Επίσης, στην οικία του 59χρονου, βρέθηκαν σύνεργα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και συγκεκριμένα δεκαοκτώ μεταλλικοί σωλήνες, μια λάμπα φωτισμού, ένα κομμάτι σωλήνα αλουμινίου, τέσσερις συσκευασίες διαφόρων φυτοφαρμάκων και διάφορα εγχειρίδια καλλιέργειας κάνναβης.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 49χρονος στην Ηλεία για ναρκωτικά


Συνελήφθη, χθες (12-5-2017) το μεσημέρι, στο Λαμπέτι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

    Μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, που περιείχε τέσσερα γραμμάρια κάνναβης,
    Οκτώ ναρκωτικά δισκία,
    Το χρηματικό ποσό των 555 ευρώ,
    Δυο κινητά τηλέφωνα, με ισάριθμες κάρτες SIM,

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην κεραμοσκεπή και συγκεκριμένα σε ειδική κρύπτη ανάμεσα στο ξύλινο ταβάνι και τα κεραμίδια μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με εμφανή ίχνη ηρωίνης.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33, 35 και 36 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ και Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, διότι παραβίασε κεντρική πόρτα καφέ εστιατορίου στο Ρίο ιδιοκτησίας ημεδαπού ερευνώντας εσωτερικούς χώρους, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού.  Κατά την έξοδό του από το κατάστημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ανδραβίδα, από το μεικτό συνεργείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 1500 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.



Σύλληψη μιας ημεδαπής για παραμέληση αποτροπής ανηλικου από επαιτεία και αλητεία
   
Σε συνέχεια του χθεσινού μας ενημερωτικού δελτίου, που αφορούσε σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών οι οποίοι έχοντας υποχρέωση να περιθάλπουν τα τέσσερα ανήλικα τέκνα τους , εκθέτανε αυτά σε κίνδυνο αφού κατελήφθησαν να περπατούν ανάμεσα από κινούμενα οχήματα στην περιοχή του Κατακόλου Ηλείας, συνελήφθη χθες το πρωί στον Πύργο,  33χρονη ημεδαπή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων γονέων.



Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη  για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των ζώων συντροφιάς

   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προχθές το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία έριξαν   δηλητηριασμένη τροφή σε σκύλο ημεδαπής, με αποτέλεσμα το θάνατο του.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη πέντε ατόμων για στέρηση άδειας ικανότητα οδήγησης     
Συνελήφθησαν, χθες στο Μάστρο, στη Ναύπακτο και στο Αιτωλικό, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 42 ετών και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 33, 18 και 17 ετών, διότι διαπιστώθηκε να οδηγούν οχήματα, χωρίς να κατέχουν άδειας ικανότητας οδήγησης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι παραβίασαν υαλοπίνακα οικίας ημεδαπής στο Μεσολόγγι και αφαίρεσαν από υπνοδωμάτιο κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ. 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσία περί Τελωνειακού Κώδικα 

   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του, βρήκαν και κατέσχεσαν 120 γραμμάρια λαθραίου καπνού και μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών     
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 63χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο νάιλον συσκευασίες, με αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 83 γραμμαρίων και μια  ζυγαριά ακριβείας.

***
          Επιστροφή 22 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, σήμερα, 12 Μαΐου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία 22 παράτυποι μετανάστες, όλοι άνδρες.

Συγκεκριμένα, επιστράφηκαν πέντε από το Πακιστάν, τέσσερις από το Μπαγκλαντές, τρεις  από το Νεπάλ, τρεις από το Καμερούν, δύο από την Αλγερία, δύο από τη Γκάνα, ένας από την Αϊτή, ένας από τη Νιγηρία και ένας από την Ακτή Ελεφαντοστού. Για όλους υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος ασύλου σε β΄βαθμό.

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 και από 01-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας,
το 2016: 1183  - το 2017: 13, σύνολο  1.196 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας,
το 2016: 54 - το 2017: 10, σύνολο 64  υπήκοοι Τουρκίας
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας,
το 2016: 801 -το 2017: 364, σύνολο 1165 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.
     (Από τους οποίους 190 Σύροι)

δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 1088 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (15-05-2017 έως 21-5-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 15-05-2017 και κατά τις ώρες 17:00 -24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ρίγανη – Πόρος – Συκέα – Φαμήλα – Στράνωμα – Δορβιτσά – Ποκίστα – Μηλιά – Σίμος – Παλαιόπυργος.
•    Την Τρίτη 16-05-2017 και κατά τις ώρες 17:00 -24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι - Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαίρα – Μπαμπίνι – Σκούρτου.
•     Την Τετάρτη 17-05-2016 και κατά τις ώρες 18:00 -24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο –Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή - Χρυσοβέργι.
•    Την Πέμπτη 18-05-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φραγκουλέικα – Λυσιμάχεια – Κλεισορρεύματα – Ζευγαράκι – Παπαδάτες – Δαφνιάς – Μεσάριστα – Άνω Μακρινού.
•    Την Παρασκευή 19-05-2017 και κατά τις ώρες 08:00 -16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Χωριό – Γραμμένη Οξυά.  
•    Το Σάββατο 20-5-2017 και κατά τις ώρες 08:00 -14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιος Γεώργιος  -  Κουτσοχέρι – Γαλατάς – Περιθώρι – Κάτω Βασιλική – Γαυρολίμνη – Τρίκορφο – Καλαβρούζα.

***

Η Ελληνική Αστυνομία κοντά στους μαθητές
Ενημερωτική διάλεξη με θέμα τα ναρκωτικά πραγματοποιήθηκε από καταρτισμένους αστυνομικούς στο Γυμνάσιο του Αγίου Βασιλείου
Οι μαθητές εκτός από τις γνώσεις που απέσπασαν είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και τον ανιχνευτή αστυνομικό σκύλο Ρίκι
Οι προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα

Ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Ουσίες που προκαλούν εξάρτηση», πραγματοποίησαν, προχθές το πρωί, (11-5-2017), καταρτισμένοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας σε μαθητές του  Γυμνασίου του Αγίου Βασιλείου.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε από το Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, Αστυνόμο Β΄ ΦΕΡΤΑΚΗ Διαμαντή και τον Υποδιοικητή της ίδιας Υπηρεσίας, Υπαστυνόμο Α΄ ΦΡΑΓΓΟ Χρήστο, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου και παρακολουθήθηκε από περίπου 150 μαθητές  Γυμνασίου.

Κατά την ενημερωτική εκδήλωση, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πρωτογενώς, γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν και να υποβάλλουν ερωτήματα για το μείζον ζήτημα της εξάρτησης από απαγορευμένες ουσίες.

Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ανιχνευτή αστυνομικό σκύλο Ρίκι, ο οποίος με την αποτελεσματική όσφρηση του έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει καλά κρυμμένες ή θαμμένες ναρκωτικές ουσίες, όπου ο εντοπισμός τους, με τις ανθρώπινες αισθήσεις, είναι αδύνατος. https://www.facebook.com/hellenicpolice/videos/233016950470193/

Επισημαίνεται ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να είναι αρωγός, συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς της περιοχής μας, για την πραγματοποίηση κοινωνικών δράσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών και στην πρόληψη της εγκληματικότητας.