«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε Αστυνομία και Πυροσβεστική στο Μεσολόγγι

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας  περιόδευσε την Δευτέρα το πρωί, κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης , όπως και της πυροσβεστικής  υπηρεσίας όσο και των πυροσβεστών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και οι δράσεις εντός και εκτός της Βουλής του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή τους...

Αυτό που τονίστηκε ιδιαιτέρα είναι ότι τα κύρια και πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν Αστυνομικοί και Πυροσβέστες είναι και οι μεγάλες περικοπές των μισθών τους, όλα αυτά τα μέτρα και οι νόμοι έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τους πυροσβέστες και τους απόστρατους, οι οποίοι μαζί με τη φορολογία έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές που ξεπερνούν το 50% στους μισθούς και τις συντάξεις.
Επίσης τονίστηκαν και τα σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα και τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η  Αστυνομική Διεύθυνση.  Ιδιαίτερα για την αστυνομική διεύθυνση ο βουλευτής του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συναντήσει  τον υπουργό προστασίας του πολίτη  σύντομα για να προχωρήσει η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγαστεί η  Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.
Κλείνοντας ο Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων είπε:
«Σας υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθείτε από τα μέτρα, λόγω των ειδικών μισθολογίων. Ο πέλεκυς όμως των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας. Σας έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά σας.
Το ΚΚΕ ποτέ δεν ταύτισε το προσωπικό της αστυνομίας με το κατασταλτικό ρόλο που αντικειμενικά έχει η υπηρεσίας σας. Αναγνωρίζουμε ότι έχετε σοβαρά προβλήματα.
(…) Το ΚΚΕ θεωρεί ότι έχετε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε και να αντιστέκεστε σε αυτή την πολιτική μαζί με τα αγωνιζόμενα σωματεία και φορείς.