«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη  ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του  Ανακριτή  Αγρινίου, για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη δύο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 42 και 23 ετών, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μια συσκευασία που περιείχε (3,1) γραμμάρια ηρωίνης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη
   
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος αγνώστων δραστών, για απάτη οι οποίοι αφού υπέκλεψαν ηλεκτρονική αλληλογραφία εταιρείας με  έδρα στην Πάτρα και εταιρείας με έδρα στην Ιταλία, προσποιήθηκαν τους εκπροσώπους της Ιταλικής εταιρείας και απέσπασαν με ηλεκτρονική κατάθεση (ebanking deposit) από μέλος της ελληνικής εταιρείας το χρηματικό ποσό των (7.337) ευρώ, για δήθεν συναλλαγή.


Σύλληψη  ημεδαπού για απόπειρα κλοπής
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος εισήλθε σε κυλικείο και αποπειράθηκε να αφαιρέσει το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (370) ευρώ. Ο δράστης δεν ολοκλήρωσε την πράξη του διότι έγινε αντιληπτός από την παθούσα, η οποία ενημέρωσε τους αστυνομικούς.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείου Αθηνών και Λιβαδειάς, καθώς και  του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί συνολικά ποινές φυλάκισης (53) μηνών για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και ψευδή καταμήνυση.


Σύλληψη  ημεδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του  Ανακριτή  Ηλείας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

***
Έρευνα για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων στην Ηλεία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους μέσω του διαδικτύου. Έχουν προσαχθεί δύο αλλοδαποί και έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες αρχεία με πορνογραφικό υλικό.

***
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη οικίας στην Ανδραβίδα Ηλείας

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ενώ μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν σε οικία αλλοδαπών και κατασχέθηκαν


Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, κλοπή σε οικία που διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα στην Ανδραβίδα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά  περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος τριών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 37, 36 (άνδρες) και 35 (γυναίκα) ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πριν από ένα μήνα, στην Ανδραβίδα, ο 37χρονος διέρρηξε οικία ομοεθνή του και αφαίρεσε από το εσωτερικό της έναν αποκωδικοποιητή, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα χορτοκοπτικό και ρούχα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 36χρονου και της 35χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος από τα κλοπιμαία, τα οποία είχαν προμηθευτεί από τον 37χρονο ομοεθνή τους.

Επιπλέον, κατά την έρευνα στην οικία των αλλοδαπών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο τηλεοράσεις, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δυο βενζινοπρίονα και ένα χορτοκοπτικό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ ερευνάται αν αποτελούν προϊόντα κλοπής, τα υπόλοιπα αντικείμενα που κατασχέθηκαν. 


***
  Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 5ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας


Ο νέος Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ,  στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του επισκέφθηκε σήμερα (23-5-2017) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.

Ο Αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ συνοδευόνταν κατά την επίσκεψη  από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών, Αντιπλοίαρχο (ΛΣ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ και ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ.

Ο Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εξήρε την άριστη συνεργασία των δύο Σωμάτων, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.