«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε Ιερές Μονές στην Αιτωλοακαρνανία

Δράστες είναι οι δυο ημεδαποί άνδρες τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, κλοπές σε δύο Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας  46 και 38 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα...
οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν αφαιρέσει από τις Ιερές Μονές Αγίας Ελεούσας και Παναγίας Λεσινιώτισσας, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, τουλάχιστον.

Ως προς τη μεθοδολογία επισημαίνεται ότι, οι δράστες χρησιμοποιώντας ένα μικρό σχοινί και κόλλα αφαιρούσαν από τα παγκάρια των Ιερών Μονών τα χρήματα, χωρίς να τα παραβιάσουν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***
Εξιχνιάσθηκε απάτη μέσω του διαδικτύου

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοπιηθεί

Ο δράστης είχε αναρτήσει ψευδή ηλεκτρονική αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας και απέσπασε περισσότερα από (2.000) ευρώ από αλλοδαπό

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου που διαπράχθηκε πέρυσι σε βάρος αλλοδαπού.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε αναρτήσει ψευδή αγγελία πώλησης μοτοσικλέτας σε ιστοσελίδα και έπεισε ένα 36χρονο υπήκοο Αλβανίας να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των (2.200) για την αγορά της.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 45χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις διαφόρων Δικαστικών Αρχών, με ποινές φυλάκισης (21) ετών και έξι μηνών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω τέσσερις ημεδαποί για φθορές και κλοπή σε Δημόσιο ΙΕΚ στην Πάτρα

Οι δράστες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φθορές σε υπολογιστές, κλιματιστικά, πόρτες και εξοπλισμό του ΙΕΚ  και αφαίρεσαν τεμάχια αλουμινίου

Συνελήφθησαν, χθες (29-5-2017) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 29 έως 48 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές και κλοπή.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν πόρτα Δημοσίου ΙΕΚ στην Πάτρα, εισήλθαν στο εσωτερικό του, όπου προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε υπολογιστές, κλιματιστικά και εξοπλισμό, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν τεμάχια αλουμινίου.

Άμεση ήταν η επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ, οι οποίοι συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τους δράστες στον τόπο του περιστατικού, ενώ βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα κλοπιμαία καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν όπως κατσαβίδια, πένσα, κόφτης και άλλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομο υπαίθριο εμπόριο  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Άμεσης Δράσης Πατρών , ένας 54χρονος ημεδαπός διότι διέθετε προς πώληση οπωροκηπευτικά προϊόντα, στερούμενος αδείας της αρμόδιας αρχής.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου , ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (5,6) γραμμάρια κάνναβης.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
  
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μαραθιά Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης.
***
Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών (2) ανδρών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 40 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων





ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 30 Μαΐου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο ανδρών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 40 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 23-5-2017 στην Ηλεία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-05-2017 Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί στην Ηλεία για πορνογραφία ανηλίκων)
Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων, για τις αξιόποινες πράξεις :


***

Συνελήφθη 47χρονος στην Πάτρα για ληστεία



Ο δράστης οδηγώντας κλεμμένη μοτοσικλέτα αφαίρεσε από πεζή γυναίκα την τσάντα της



Συνελήφθη, προχθές (28-5-2017) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας, ένας 47χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπή.



Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το πρωί, στην Πάτρα, αφαίρεσε σταθμευμένη μοτοσικλέτα ημεδαπού και την ίδια ημέρα αργά το βράδυ, οδηγώντας την, προσέγγισε μια γυναίκα, που κινούνταν πεζή, αφαιρώντας της, μια τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (35) ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα.



Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι σε σύντομο χρόνο εντόπισαν τον 47χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ βρήκαν και κατέσχεσαν την μοτοσικλέτα που είχε αφαιρέσει.



Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. ανταποκρίνονται στην ανάγκη ταχείας και μαχητικής επέμβασης τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή κάθε εγκληματικής δραστηριότητας.(link από facebook Ελληνικής Αστυνομίας με αφιέρωμα  στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας )



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.