«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος στις Φυτείες Ξηρομέρου για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (300) γραμμάρια κάνναβης και εκριζώθηκαν (19) δενδρύλλια της ίδιας ουσίας

Συνελήφθη, χθες (8-5-2017) το απόγευμα, στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 39χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα..

 οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αφού αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία πραγματοποίησαν έρευνα σε ποιμνιοστάσιο του δράστη, όπου βρήκαν σε κοντινή απόσταση από αυτό, δυο χώρους, που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση, στους οποίους ο 39χρονος καλλιεργούσε δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης.

Για την περιποίηση και το πότισμα των φυτών ο δράστης είχε συνδέσει  λάστιχο στην παροχή νερού του ποιμνιοστασίου, ενώ στον χώρο της καλλιέργειας βρέθηκαν και κενές συσκευασίες λιπασμάτων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

    ακόμη τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε στον κήπο του, ανάμεσα σε λουλούδια,
    (309) γραμμάρια κάνναβης,
    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
    Σπόροι κάνναβης,
    Το χρηματικό ποσό των (6.130) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ όλα τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί, στο Αίγιο προσέγγισε με αυτοκίνητο 83χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι φοροτεχνικός, προκειμένου να διεκπεραιώσει φορολογική υπόθεση της κόρης της, της απέσπασε δυο δακτυλίδια και έναν χρυσό σταυρό.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

   

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (38) γραμμαρίων.


Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 43χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, σύμφωνα  με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για ηθική αυτουργία σε κλοπή.


Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένας πτυσσόμενος σουγιάς και μία σιδερογροθιά. Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ξύλινη ράβδος και δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Λεβεντοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 48χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα μεταλλικό κουτί, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης και δώδεκα ναρκωτικά δισκία.



***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για ιστoσελίδα τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο, που λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών δράσεων και ερευνών για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για ιστοσελίδα που παρείχε υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, χωρίς να διαθέτει τη προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο  στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αρχικά εντοπίστηκε η ανωτέρω ιστοσελίδα, ενώ προέκυψε ότι η διαχειρίστρια εταιρείας της, κατείχε άδεια στην αλλοδαπή.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων της ιστοσελίδας, ενώ πραγματοποιήθηκε και αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο επίμαχος ιστότοπος λειτουργούσε βάσει άδειας που κατείχε στο Κουρασάο, χωρίς ωστόσο να κατέχει άδεια σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας.

Για τα παραπάνω, ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία και εισήγαγε την παράνομη ιστοσελίδα στην τελευταία έκδοση του Καταλόγου μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Τυχερών Παιγνίων (blacklist).


Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι διαδικτυακές έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων θα συνεχιστούν με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνεται ότι η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια, τα οποία διοργανώνονται χωρίς άδεια από την Ελληνική Δημοκρατία, επισύρει αυστηρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά και ενημερώνει στους χρήστες - παίκτες τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου, να συμβουλεύονται πάντα τον σχετικό κατάλογο μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Τυχερών Παιγνίων (Blacklist) που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) https://www.gamingcommission.gov.gr/

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID

***
Δικογραφία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για υπόθεση δωροληψίας και εκβίασης
Εμπλέκονται τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, χθες (8 Μαΐου 2017) το μεσημέρι, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση κατά εξακολούθηση.
Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ζήτησε και έλαβε χρηματικά ποσά για να  του παρέχει «κάλυψη» σε επιχείρηση που διατηρεί και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημοσίων Υπηρεσιών.
Χθες, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του, αφού παρέλαβε  προσημειωμένο χρηματικό, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται Υπαστυνόμος και Αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, ενώ δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.