«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 44χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 46χρονη ημεδαπή, διότι...

σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή κράτησης πέντε μηνών για παράβαση του Νόμου περί επιταγών.   

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δυο  ημεδαπών που αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης    
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 27 και 30 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα  σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Μαγούλα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (15) μηνών και χρηματική ποινή (2.000) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Σύλληψη τριών  ατόμων για κατοχή  ναρκωτικών
 Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 19 και 18 ετών, καθώς και μια 20χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση  του  Τελωνειακού Κώδικα
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (1.130) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διέθετε προς πώληση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή  και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών
 Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Νεοχώρι, Αιτωλοακαρνίας από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας των Αστυνομικών Τμημάτων Αιτωλικού και Γαβαλούς, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 25 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου και κατασχέθηκε ένα βενζινοπρίονο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού το 2013, ενώ ο 25χρονος διέμενε παράνομα στη Χώρα μας.
 
***
Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές ηχοσυστημάτων από αυτοκίνητα στην Ηλεία

Tαυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών ημεδαπών δραστών


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εννέα κλοπές ηχοσυστημάτων από αυτοκίνητα, που έλαβαν χώρα τους τελευταίους δυο μήνες στην Αμαλιάδα και στα Καβάσιλα Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών ηλικίας 33, 22 και 20 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, τους τελευταίους δυο μήνες, παραβιάζοντας τις θύρες και τα παράθυρα εννέα σταθμευμένων αυτοκινήτων, αφαίρεσαν τα ηχοσυστήματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις μικρά χρηματικά ποσά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ημεδαπών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.
***
Επιστροφή έξι παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, σήμερα, 18 Μαΐου 2017, επιστράφηκαν στην Τουρκία έξι παράτυποι μετανάστες - όλοι άνδρες, τρεις από την Αλγερία, δύο από το Πακιστάν και ένας από το Μπαγκλαντές.

Για όλους υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος ασύλου σε β΄ βαθμό. Η επιστροφή πργαγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
 α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
 β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
 γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 και από 01-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016: 1183  -το 2017: 13, σύνολο  1.196 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, το 2016: 54 -το 2017: 10, σύνολο 64  υπήκοοι Τουρκίας
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, το 2016: 801 -το 2017: 370, σύνολο 1171 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.
 
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 1088 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

***
Μηνιαία Δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας
(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων για το μήνα Απρίλιο και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. 
Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου  του έτους 2017, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, (Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά - 536 -  άτομα. Ειδικότερα :

 • 5
για ληστείες
 • 45
για κλοπές/διαρρήξεις
 • 76
για ναρκωτικά
 • 51
για καταδιωκτικά έγγραφα
 • 154
για παράνομη είσοδος & παραμονή
 • 1
για διακίνηση λαθρομεταναστών
 • 1
για απάτες
 • 203
για λοιπά αδικήματα


Εξιχνιάστηκαν συνολικά   -332-  υποθέσεις. Ειδικότερα:

 • 1
για ανθρωποκτονίες
 • 5
για ληστείες
 • 89
για κλοπές/διαρρήξεις
 • 58
για ναρκωτικά
 • 179
για λοιπά αδικήματα

Εξαρθρώθηκαν  εγκληματικές ομάδες – σπείρες :


ΣΧΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  28-04-2017: Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων μελών συμμορίας που διέπρατταν κλοπές σε Βόνιτσα, Μοναστηράκι και Πάλαιρο

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
 • 10
γραμμάρια ηρωίνης
 • 4
γραμμάρια κοκαΐνης
 • 19.134,75
γραμμάρια κάνναβης
 • 108
δενδρύλλια κάνναβης
 • 326
δισκία ναρκωτικών
 • 30.254
ευρώ
 • 5
άλλα νομίσματα
 • 41
μαχαίρια, γκλοπ, γεμιστήρες κ.λπ.
 • 13
κυνηγητικά όπλα
 • 5
πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου
 • 148
Φυσίγγια
 • 3053
είδη παραεμπορίου
 • 16.260
πακέτα τσιγάρων
 • 23.037
γραμμάρια λαθραίου καπνού
 • 95.835
πυροτεχνικά είδη

 

***
Στη Θεσσαλονίκη "ταξιδεύει" η έκθεση ζωγραφικής
"η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών",
 που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο εμπορικό κέντρο Mediterranean COSMOS, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00, μέχρι τις 17 Ιουνίου
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις ζωγραφιές των παιδιών και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής
Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή, που επέλεξε (12) ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος
Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, 2310 557541 και 2310 557542

Στη Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», μετά την επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα (20 Μαρτίου έως 8 Απριλίου, στο Golden Hall, στο Μαρούσι (Σχετικό το από 09-03-2017 Δελτίο Τύπου).

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά να  επισκεφθούν την έκθεση και να εκπαιδευθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη η έκθεση θα «επισκεφτεί» και άλλες πόλεις της χώρας μας. 
Υπενθυμίζεται ότι την έκθεση διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".
Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιο Καλούδη, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Mediterranean COSMOS (11ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης / Νέων Μουδανιών).
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 09:00-20:00, μέχρι και τις 17 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο.
Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για τη διοργάνωση της έκθεσης είναι (280)  ζωγραφιές με θέμα "ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς", τις οποίες έστειλαν παιδιά ηλικίας από 6 – 12 ετών, ύστερα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος, τον Δεκέμβριο του 2016.
Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση στη Θεσσαλονίκη, να δουν (214) από τις παιδικές αυτές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Για το σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά.
Επίσης, θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.
Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι επέλεξαν (12) από τις ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος (Σχετικό το από 17-05-2017 Δελτίο Τύπου μας).

Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης: 2310 557541 και 2310 557542.
Η έκθεση ζωγραφικής στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των ακόλουθων εταιρειών-επιχειρήσεων:
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, KOSMOCAR Α.Ε., AEGEAN, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, LA PASTERIA, HERTZ, INTERAMERICAN, HOLIDAY INN ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ A.E.E., FRESH LINE, FABER CASTELL, FISIKON, EUROBANK, J. WALTER THOMPSON ATHENS, DIRECTION, LAMDA DEVELOPMENT, ΜΕΒΓΑΛ, ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ, GOODYEAR, SAMSUNG.
(Πληροφορίες για τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" μπορείτε να βρείτε στο http://www.symmaxiagiatinellada.gr και στο τηλέφωνο 2130230137.)

***

Μία διαφορετική εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας, με προσκεκλημένους μικρά παιδιά
Πρόκειται για παιδιά - δημιουργούς των ζωγραφιών, που ξεχώρισαν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής "η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών", η οποία διοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Τα παιδιά συνεχάρησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Τις δώδεκα ζωγραφιές επέλεξαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης ζωγραφικής

Μικρά παιδιά - δημιουργοί ζωγραφιών, που ξεχώρισαν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής: «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», προσκλήθηκαν χθες (Τρίτη 16 Μαΐου), μαζί με γονείς και συγγενικά τους πρόσωπα, σε μία διαφορετική εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για την 6χρονη Μαρία από την Αγία Παρασκευή, τον 6χρονο Μιλτιάδη από την Κω, την 7χρονη Κατερίνα από τον Κορυδαλλό, την 8χρονη Ζαχαρένια από τη Νίκαια, την 8χρονη Μαρία-Άννα από την Ιστιαία, την 9χρονη Μαρία-Μελίνα από την Ιστιαία, τον 11χρονο Μεγακλή από την Αγία Παρασκευή, την 11χρονη Μαγδαληνή από το Περιστέρι, τη 12χρονη Χαρά από την Αθήνα, τον 12χρονο Χρήστο από την Αθήνα και τη 12χρονη Παναγιώτα από τη Θεσσαλονίκη. Στις ζωγραφιές που ξεχώρισαν ανήκει και αυτή της 6χρονης Χριστίνας από τη Μεταμόρφωση, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», παρουσιάστηκαν οι (12) ζωγραφιές, οι οποίες επελέγησαν από την Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε από 20 Μαρτίου - 8 Απριλίου, στο Golden Hall, στο Μαρούσι Αττικής.(Σχετικό το από 09-03-2017 Δελτίο Τύπου μας).
Τα παιδιά συνεχάρησαν προσωπικά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης  Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γεώργιος Καλούδης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η Αντιπρόεδρος του "Μαζί για το Παιδί", Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο ζωγράφος Δημήτρης Κούκος.
Τα παιδιά και τους συγγενείς τους, καλωσόρισε στο χαιρετισμό της η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία ανέφερε τα εξής:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να καλωσορίσω και να υποδεχτώ εδώ στο κτίριο του Αρχηγείου τους μικρούς μας φίλους. Τους μικρούς μας φίλους, που μέσα από τα δικά τους μάτια είδαμε έναν κόσμο γεμάτο ανάμεικτα συναισθήματα. Έναν κόσμο φωτεινό και ταυτόχρονα σκοτεινό. Έναν κόσμο χαρούμενο και ταυτόχρονα θλιμμένο.

Μας βοήθησαν μέσα από τις ζωγραφιές τους να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να τηρούμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και σας ευχαριστούμε γι΄αυτό. Αυτό το μήνυμα βέβαια που μας δώσατε εσείς οι μικροί μας φίλοι, εμείς οι μεγαλύτεροι θα φροντίσουμε να το διαδώσουμε παντού, γιατί οι 12 ζωγραφιές που επιλέξαμε σαν Επιτροπή θα μπουν στο ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018».
Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Καλούδης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"... Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του κυρίου Αρχηγού και συνεχίζουμε. Έχουμε κάνει μαζί αρκετές δράσεις και αυτή είναι η επόμενη. Συντονίσαμε γύρω στις 40 εταιρείες για να βοηθήσουν να γίνει η έκθεση. Έγινε στο Golden Hall με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, παιδιών και  γονιών. Θαυμάσανε τα έργα των νέων και μελλοντικών Ελλήνων. Πήραμε και διδαχτήκαμε από τα έργα σας μικροί μας φίλοι. Δεσμευόμαστε απέναντι σας και απέναντι στον κύριο Αρχηγό και στην Ηγεσία ότι θα συνεχίσουμε, να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε η έκθεση αυτή να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη… Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους γονείς που έχουν τέτοια παιδιά."

Ακολούθως, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"……Πιστεύω πως τα μηνύματα που δόθηκαν μέσα από τις ζωγραφικές σας δημιουργίες, μέσα από την δική σας ψυχή και τα δικά σας μάτια, ευαισθητοποίησαν τους συνανθρώπους μας πολύ περισσότερο από τις προτροπές, τις συστάσεις και τις παραινέσεις τις δικές μας για υπεύθυνη και συνετή οδήγηση, για τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, για δημιουργία σωστής οδηγικής αντίληψης...

...Με τις εξαιρετικές ζωγραφιές σας αποτυπώσατε την άποψή σας, στείλατε τα μηνύματά σας, δώσατε νέα δυναμική στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε μιαν άλλη ορθότερη αντίληψη σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια∙ στην προσπάθεια να αποκτήσουμε σωστή και πολιτισμένη συμπεριφορά, είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί∙ στην προσπάθεια για λιγότερες χαμένες ζωές στην άσφαλτο...

...Εμείς κρατάμε τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής και της γνωριμίας μας και βεβαίως τις δώδεκα ζωγραφικές σας δημιουργίες, οι οποίες, όπως ήδη γνωρίζετε, έχουν επιλεγεί από την Οργανωτική μας Επιτροπή για να κοσμήσουν το Ημερολόγιο Οδικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας του επόμενου έτους (2018)…..."
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της έκθεσης, ευχαρίστησε τους μικρούς δημιουργούς και τους γονείς τους, υπογραμμίζοντας ότι:

«…Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα από όλα στα παιδιά αλλά επιτρέψτε μου να καταθέσω με απόλυτη ειλικρίνεια, θερμά συγχαρητήρια και σε εσάς τους γονείς, που τα στηρίζετε, που τα ενισχύετε, που τα ενθαρρύνετε, που είστε δίπλα τους, γιατί το οικογενειακό περιβάλλον είναι καθοριστικό για την εξέλιξή τους…

Μας δώσατε μία μεγάλη δυνατότητα, μία μεγάλη ευκαιρία να δούμε την οδική ασφάλεια, μέσω μιας άλλης οπτικής γωνίας, μιας ματιάς αγνής, με ανιδιοτέλεια, που δεν αποσκοπούσε κάπου, που δεν το έκανε επειδή το επέβαλε το επάγγελμα ή κάποια θεσμική ιδιότητα, ή ο ρόλος, αλλά επειδή έτσι το ένιωσαν τα ίδια τα παιδιά… ».

Στα παιδιά δόθηκαν για τη συμμετοχή τους αναμνηστικά δώρα από την Ελληνική Αστυνομία και τις εταιρείες Samsung, Fresh Line και Faber-Castell, που συγκαταλέγονται στους χορηγούς της έκθεσης ζωγραφικής.

Η έκθεση ζωγραφικής «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», το επόμενο διάστημα θα «ταξιδέψει» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.