«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Κάλεσμα στη δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης για την οριστική ακύρωση της εκτροπής του Αχελώου

Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να συνεχίσει την μακρά παράδοση όλων των μεταπολιτευτικών και μνημονιακών κυβερνήσεων της χώρας και να συμπεριληφθεί στους αυτουργούς του χρόνιου και διαρκούς περιβαλλοντικού εγκλήματος της εκτροπής του Αχελώου, με την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας και την έναρξη της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού της εργοστασίου.

Μ’ αυτό τον τρόπο και παρά τα όσα η Κυβέρνηση και η ΔΕΗ ισχυρίζονται, επανέρχεται στο προσκήνιο η καθολική ολοκλήρωση ενός έργου, το οποίο...
ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από τα «κοινοτικά χρήματα» των πολιτών της Ευρώπης και που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας το σταμάτησε τέσσερις φορές.

Είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερο ότι ο εφιαλτικός ρεαλισμός της ελεύθερης αγοράς που υπηρετούν, επιχειρεί να εγκαταστήσει στον άνω ρου του Αχελώου νέα δεδομένα.

 Το κράτος και η ΔΕΗ δε διδάχτηκαν τίποτα, από τα απανωτά πλήγματα που έχει δεχτεί το φαραωνικό έργο της εκτροπής του Αχελώου και της κατασκευής νέων φραγμάτων στον άνω ρου. Ξαναφέρνουν «καμουφλαρισμένο» και κομμάτι – κομμάτι το σχέδιό τους. Τώρα μιλούν για ένα, αποκλειστικά, ενεργειακό έργο, το φράγμα και το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, χωρίς να ακυρώνουν την εκτροπή.

Το έχουμε καταλάβει καλά: αντιμετωπίζουν το ποτάμι, τα νερά και, γενικότερα, τους φυσικούς πόρους, σαν αντικείμενο εκμετάλλευσης και σαν μέσο για να αντληθούν υλικοί πόροι. Ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των νερών και της ενέργειας. Δε νοιάζονται για το αν και το νέο τους σχέδιο θα συνεχίσει να έχει τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αν θα οδηγήσει στον αφανισμό της Μεσοχώρας.

Όσο κλείνουν τα αυτιά τους, άλλο τόσο το κίνημα θα βροντοφωνάζει ότι, αυτή την ώρα, μόνο μια γενναία απόφαση μπορεί να υπάρξει:

Οριστική ακύρωση της εκτροπής

Κατεδάφιση του φράγματος της Μεσοχώρας

και των λοιπών έργων της εκτροπής.

Ας γνωρίζουν ότι θα είμαστε συνεχώς εδώ, για να τους την υπενθυμίζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Για τον λόγο αυτό καλούμε, την Πέμπτη στις 8:30 το απόγευμα, στην πολιτική πολιτιστική λέσχη ΡΩΓΜΗ, του Αγρινίου, τους κατοίκους του νομού που ενδιαφέρονται να αναλάβουν δράση για την δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης σε επίπεδο νομού, η οποία θα αποφασίσει, θα οργανώσει και θα υλοποιήσει τη συμμετοχή της Αιτωλοακαρνανίας την πορεία ενάντια στο φράγμα της Μεσοχώρας την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017. Πληροφορίες στο τηλ: 6931121632



Ομάδα πρωτοβουλίας Αιτωλοκαρανανίας

Δίκτυο Μεσοχώρα - Αχελώος SOS