«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

«ΓΛΕΝΤΑ ΚΑΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ» !!!

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο, 27 Μαΐου 2017 η  ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του  χορευτικού  τμήματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, στο Μουσικό  Σχολείο Αγρινίου ...

Μια βραδιά γεμάτη με χορούς & τραγούδια από τους Σαρακατσάνους του Έβρου, τα Κύθηρα ,τη Γουμένισσα ,τη Δυτική Θράκη , την Κύθνο & το Φλάμπουρο Σερρών, από το χορευτικό τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Την παράσταση πλαισίωσαν Το μουσικό σχήμα SI BE MORIA, Βίκυ Γεωμπρέ (τραγούδι) και η Σερραϊκή  ζυγία  του Γιάννη Δράμαλη.

***
΄΄Λωξάνδρα ΄΄

Το Τμήμα Ενηλίκων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσίασε την Κυριακή 28 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου την θεατρική παράσταση ΄΄Λωξάνδρα ΄΄της Μαρίας Ιορδανίδου.

Γευτήκαμε -όχι μόνο εξαιτίας των φαγητών- μια όμορφη εποχή που τα κοσμοϊστορικά γεγονότα διαδέχονταν το ένα το άλλο, μα έμενε σταθερή η πίστη στη ζωή, η πίστη στον άνθρωπο.
Ένας ύμνος προς τη ζωή.
Σκηνοθεσία :  Κάτια Ζαρκάδα

Διανομή ( με σειρά εμφάνισης)

Βάσω Μαραβέλη,Αλεξία Καμμένου, Δημήτρης Στογιάννης, Ιωάννα Νικολάου,Ράνια Πιτένη
Ανδριάνα Ντάλα,Αλεξάνδρα Κούκου,Νένα Παλιογιώργου,Δώρα Τριανταφύλλου
Ελένη Πετράκου,Θοδωρής Σαράμπαλης,Μαρία Τσιρογιάννη ,Χριστόφορος Καμμένος,Δήμητρα Κατσάμπα,Γεωργία  Λαμπρακοπούλου,Χρυσαυγή Κούτσικου
Λίνα Κολοβού,Σίμος Πετρόπουλος,Γιώργος Καραβούλιας,Λένα Μάλαινου
Δήμητρα Αλεξά,Μέλισσα Σελεβίστα,Φωτεινή Παπαγεωργίου
Ευγενία Βλάχου,Βιβή Καμμένου

***
<<ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ>>

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές, Κυριακή 28 Μαΐου   2017  η  εκδήλωση που  συνδιοργάνωσε η  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου  σε συνεργασία  με το Σύλλογο Καταστηματαρχών  Κομμωτών/Κομμωτριών Αγρινίου και το Άλμα Ζωής ,
με θέμα : «Χάρισε δύναμη με τα μαλλιά σου».

Κατά το ξεκίνημα της εκδήλωσης, προβλήθηκε  βίντεο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος  με θέμα:΄΄ μπορείς κι εσύ….΄΄

Στη συνεχεία ακολούθησε  χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Πολιτισμού , κ. Μαρίας Παπαγεωργίου , η  οποία αναφέρθηκε στο πόσο  σημαντικό  στοιχείο του ανθρώπινου  σώματος είναι τα μαλλιά, έκανε μια ιστορική αναδρομή για το πόσο ιδιαίτερη  έμφαση δίνονταν στην κόμη  των γλυπτών κατά την Αναγέννηση  ,αλλά και κατά την Αρχαία  Ελληνική περίοδο ,καθώς  επίσης   στάθηκε  στο πρόβλημα  απώλειας  μαλλιών  που βιώνουν  πολλοί συνάνθρωποι μας  καρκινοπαθείς . Ευχαρίστησε  ιδιαίτερα την τόσο  πολύτιμη κίνηση των μικρών  παιδιών- που παραβρεθήκαν στην εκδήλωση- ,προκειμένου  να δωρίσουν τα δικά τους μαλλάκια. Τέλος, έδωσε  ιδιαίτερη έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους  που πάσχουν από καρκίνο και προέτρεψε  να βοηθάμε είτε  προσωπικά ,είτε συλλογικά ,αφού όλοι  γνωρίζουμε το πόσο  αυξημένα είναι τα κόστη των θεραπειών.
Στη συνεχεία  απηύθυνε  χαιρετισμό  η Πρόεδρος του  Συλλόγου καταστηματαρχών κομμωτών / κομμωτριών Αγρινίου & περιχώρων, κ. Μαρία  Σωτηροπούλου, η οποία ,αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση μιας τόσο πολύτιμης  & σημαντικής  εκδήλωσης, τόνισε το πόσο αναγκαίο είναι να συμπαραστεκόμαστε  σε ανθρώπους που υποβάλλονται  σε τέτοιου είδους  θεραπείες.
Χαιρετισμό απηύθυνε κι ο Πρόεδρος  του Εμπορικού  Επιμελητήριου Αιτ/νιας, κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής , ο οποίος  τόνισε το πόσο ευαίσθητοι είναι οι ελεύθεροι  επαγγελματίες  της πόλης  μας και το πόσο πολύ βοηθούν σε τέτοιου  είδους  δράσεις.
Εν συνεχεία ,το λόγο πήρε η κ. Παρασκευή  Μιχαλοπούλου – Γραμματέας του Πανελληνίου  Αντικαρκινικού Συλλόγου για το μαστό “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»-, η οποία αναφέρθηκε σε προσωπικά της βιώματα  και τόνισε τη δράση & την προσφορά μέσω του Πανελληνίου  Αντικαρκινικού Συλλόγου για το μαστό “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», σε ανθρώπους  που το έχουν  πραγματική  ανάγκη.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της  κ. Αθανασίας  Δημητρίου,  Ψυχολόγου – Διδάκτορος  Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Επιστημονικά Υπεύθυνης Κέντρου Πρόληψης Οδυσσέας - ΟΚΑΝΑ, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Θνητοί Θεοί».
Η ομιλήτρια  έδωσε  ιδιαίτερη  έμφαση στις φάσεις- στάδια  που περνά  ο πάσχων από καρκίνο  απρόσμενα  στη ζωή του ,ανέφερε  το πόσο  σημαντικό είναι να έχει  δίπλα  του ανθρώπους  να τον υποστηρίζουν  κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τόνισε  ότι εφόσον  υπάρχει  σωστή  αντιμετώπιση (ψυχολογική & σωματική), ο καθένας μας  μπορεί να γίνει  ένας  ΘΝΗΤΟΣ ΘΕΟΣ και να καταπολεμήσει το πρόβλημα από τη ρίζα του.
Στον Χαιρετισμό της η κ. Ελένη  Κοσμετάτου, από  το  Δίκτυο  Στήριξης  Μαθητών και Σχολική Σύμβουλος  της  Α/θμιας  Εκπαίδευσης  Ιονίων Νήσων, μίλησε για τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων  και  έκανε αναφορά στην κινητοποίηση των μαθητών και στο πόσο ,πολύ μια τέτοιου είδους   δράση  ,βοηθά τους μαθητές να ευαισθητοποιούνται.

Ακολούθησε το κόψιμο  μαλλιών ,όπου συμμετείχαν μαθήτριες -τες 
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία από το τμήμα κιθαριστικού συνόλου Αγρινίου «ΑΡΜΟΝΙΑ» ,του Μουσικού Συλλόγου  «ΟΡΦΕΑΣ».
 Συντονίστρια της  ανωτέρω εκδήλωσης ήταν  η Σκηνοθέτης – Ηθοποιός,  κ. Γιούλη Μαρούση.