«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ Κανένα περιθώριο αναμονής, τα μέτρα και τα αντίμετρα υπηρετούν το κεφάλαιο (VIDEO)


Το δεύτερο «ΣΥΡΙΖΑίικο» μνημόνιο και το τέταρτο στη σειρά που με τα μέτρα του σαρώνει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Ν. Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στις Επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα του 4ου μνημονίου. 
Πρόσθεσε πως τα μέτρα έχουν τη στήριξη όχι μόνο του ΣΕΒ, που πανηγυρίζει και σιγοντάρει την κυβέρνηση να τα εφαρμόσει, αλλά και...
όλων των τμημάτων του κεφαλαίου, αφού άφησε ανέγγιχτο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
«Δημιουργείτε πιο φθηνούς εργάτες στην υπηρεσία των μονοπωλιακών ομίλων», υπογράμμισε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο κομμουνιστής βουλευτής, ενώ την κατηγόρησε πως κρύβει από τον ελληνικό λαό το γεγονός ότι αυτά τα μέτρα είναι κατευθύνσεις της ΕΕ και απαιτήσεις του κεφαλαίου που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες, με ή χωρίς μνημόνιο.
Ειδικότερα, για τους αγρότες επισήμανε ότι το 4ο μνημόνιο συνεχίζει την πολιτική ξεκληρίσματος των μικρών και φτωχών αγροτών, στο πλαίσιο της ΚΑΠ, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η έκπτωση που επικαλείται η κυβέρνηση και αφορά το 2018, δεν αλλάζει την ουσία της λεηλασίας του ήδη λεηλατημένου αγροτικού εισοδήματος.
Τέλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση που επιχειρεί να χειραγωγήσει εργάτες και αγρότες για να συναινέσουν στη σφαγή τους. Τους κάλεσε να μη δείξουν κανένα περιθώριο αναμονής, αφού τα μέτρα και τα αντίμετρα υπηρετούν το κεφάλαιο. Τους κάλεσε να οργανώσουν την πάλη τους, να μην ταυτιστούν με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, να συγκρουστούν με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.