«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΕΚΑ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ

ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των καπνοπαραγωγών που είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες από την εταιρεία «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε.».

 Ενώ έχουν μπει είδη στη νέα καλλιεργητική περίοδο με τα έξοδα να τρέχουν, τόσο των καλλιεργειών όσο και των οικογενειακών αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο της επιτροπής που συστήθηκε έπειτα από γενική συνέλευση των καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας. Εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στις δίκαιες διεκδικήσεις για:


- Άμεση εξόφληση στο σύνολο των χρωστούμενων όλων των παραγωγών από την εταιρεία.

- Πάγωμα όλων των χρεών προς τρίτους (δάνεια από τράπεζες, καλλιεργητικά μέσα, εφόδια, ΟΣΔΕ, εφορία κλπ.).

- Καμία διακοπή από τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ).

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα σύμφωνα με το κόστος παραγωγής με κρατική παρέμβαση.

Στηρίζουμε επίσης την προσπάθεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για πανελλαδικό συντονισμό από τους καπνοπαραγωγούς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα καθώς και από τους εργαζόμενους της ίδιας εταιρείας οι οποίοι είναι και αυτοί απλήρωτοι.

 Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.
Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε.
EΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ