«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν διακινητές ηρωίνης στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν (33) γραμμάρια ηρωίνης και (35) ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθησαν, χθες (16-5-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40,32,21 και 29 ετών και δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 43 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δραστών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τριάντα τρία γραμμάρια ηρωίνης, που ήταν κρυμμένα μέσα σε κρύπτη σε τοίχο και τριάντα πέντε ναρκωτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι, κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο 21χρονος επόπτευε εξωτερικά την οικία των δραστών ως τσιλιαδόρος και όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, έτρεξε και ειδοποίησε τους υπόλοιπους συνεργούς του, οι οποίοι δε επέτρεπαν την είσοδο στην οικία του δικαστικού λειτουργού και των αστυνομικών. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, διενήργησαν χθες (Τρίτη 16 Μαΐου), ταυτόχρονους ελέγχους σε επιχειρήσεις σε (4) περιοχές της Αττικής.
Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (30) επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (12) περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
•    Σε επιχείρηση εμπορίας κρεάτων δεν βρέθηκε πρόγραμμα εργασίας.
•    Σε (4) πρατήρια υγρών καυσίμων, να απασχολούνται (4) εργαζόμενοι αντίστοιχα εκτός ωραρίου και ένας σε ημέρα που είχε ρεπό.
•    Σε καφέ – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου.
•    Σε επιχείρηση εμπορίας υποδημάτων και τουριστικών ειδών, να απασχολείται εργαζόμενος σε ημέρα που είχε ρεπό.
•    Σε τουριστικό γραφείο να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου.
•    Σε εργαστήριο καλτσών, να απασχολούνται (2) αδήλωτοι εργαζόμενοι.
•    Σε επιχείρηση φασόν ενδυμάτων, να απασχολούνται (5) εργαζόμενοι εκτός ωραρίου.
•    Σε επιχείρηση εμπορίας φυτών, να απασχολείται εργαζόμενος σε ημέρα που είχε ρεπό.
•    Σε οπωροπαντοπωλείο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου ενώ δεν επιδείχθηκε πίνακας για (3) εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών  και
χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το πρωί στην Πάτρα,  με το πρόσχημα ότι είναι απεσταλμένος της Μητρόπολης Πατρών, συναντήθηκε με πρόεδρο Συλλόγου, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, για την κάλυψη εξόδων της Μητρόπολης.
Επισημαίνεται, ότι η συνάντηση τους έγινε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος με άγνωστο συνεργό του δράστη, ο οποίος προσποιήθηκε Ιερέα της Μητρόπολης Πατρών.



Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Σαγείκα Αχαΐας, από  αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από κατάστημα αθλητικών ειδών που βρισκόταν σε λειτουργία, ενδύματα συνολικής αξίας εκατό ευρώ. Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος ειδοποίησε τους αστυνομικούς.


Σύλληψη  αλλοδαπών για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, τρεις  αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 29, 35 και 30 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας.



Σύλληψη
 αλλοδαπών για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών

   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί και το μεσημέρι, στο Αίγιο, τρεις  αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 24 και 33 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού  για κλοπή

   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου εντοπίστηκε 40χρονος ημεδαπός να οδηγεί μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει πριν τρεις ημέρες, στον Πύργο από 42χρονο υπηκόου Ιταλίας.
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος  δεν συνελήφθη διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (11,6) γραμμαρίων. 


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπής γυναίκας                 για καταδικαστική απόφαση

   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 67χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (2) μηνών και (10) ημερών, για καταβολή εισφορών στο Δημόσιο.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για θανάτωση ζώου συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 13/05/2017 το μεσημέρι στην Κάτω Αχαΐα δηλητηρίασαν και θανάτωσαν σκύλο ημεδαπού.


Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 16χρονη ημεδαπή, διότι με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από περίπτερο, μια συσκευασία καπνού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ανεύρεση Πολεμικού Υλικού
   
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, περισυνέλεξαν, χθες το μεσημέρι, στην Λακουβάρδα Γαστούνης, ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο είχε βρεθεί από πολίτη, σε αγροτική οδό. Οι αστυνομικοί  κατέσχεσαν το όπλο, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών  ημεδαπών για έκθεση και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία, σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, καθώς και δυο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35 και 34 ετών, οι οποίοι είχαν εκθέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα δυο ανήλικων τέκνων τους, τα οποία περπατούσαν ανάμεσα σε αυτοκίνητα στο Κατάκολο και επαιτούσαν.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 42χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε (13,2) γραμμάρια κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα της ίδιας ουσίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Σύλληψη δυο ημεδαπών για κλοπή  κατά συναυτουργία

   
Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 28 και 39 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν δεξαμενή καυσίμου φορτηγού ημεδαπού και αφαίρεσαν (16) λίτρα πετρέλαιο. 


Σύλληψη ημεδαπής για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία 
   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, διότι εξωθούσε σε επαιτεία τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 4,5 και 6,5 ετών τα οποία ζητούσαν χρήματα από διερχόμενους πολίτες.  


Σύλληψη δυο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Μύτικα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26 και 21 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε μίγμα καπνού – κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος χθες πρωινές ώρες παραβίασε μπαλκονόπορτα οικίας 43χρονου ημεδαπού στη Σταμνά και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (4000) ευρώ και κοσμήματα.