«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, προκάλεσε φθορές σε δυο  παράθυρα αίθουσας διδασκαλίας Δημοτικού Σχολείου, ρίχνοντας πέτρες.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Παναιτώλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 47χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό  έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο πορτ παγκάζ, ένα μαχαίρι.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά μηνών, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών Ι.Κ.Α. .

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 76χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για αυτοδικία και  φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος την 11-5-2017 το πρωί εισήλθε σε Γυμνάσιο στην Πάτρα κατά τις ώρες διαλειμμάτων και αφαίρεσε από  τσάντα 13χρονου μαθητή ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 260 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, την 16-5-2017 το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 43χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα  μηνών, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστης δράστιδος για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστης δράστιδος, η οποία μέσω του διαδικτύου προσποιούμενη την ιδιοκτήτριας διαμερίσματος στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας απέσπασε από 23χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (4.425) ευρώ, ως εγγύηση για την σύναψη συμβολαίου μίσθωσης.  Η δράστιδα διέκοψε διαδικτυακή επικοινωνία με την παθούσα όταν της ζήτησε ακόμη (1.200) ευρώ και η τελευταία δεν της τα κατέβαλε.
 

Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας  29χρονος ημεδαπός και μια 16χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού, με ακόμα μια άγνωστη δράστιδα που αναζητείται, προσέγγισαν 75χρονο ημεδαπό και  με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ. 


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 4-5-2017 έως 7-5-2017 αφαίρεσαν καλώδια ιστών οδοφωτισμού συνολικού μήκους (1.070) μέτρων στα Σελιανίτικα και στη Ροδοδάφνη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Καθολική Γαστούνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης  26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 

Σύλληψη τριών  ημεδαπών για κλοπή, εξύβριση, απειλή, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία    
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Πράσινο Πύργου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 47, 49  και 69 ετών, διότι προχθές το μεσημέρι ο 47χρονος αφαίρεσε από αποθήκη ηλικιωμένης ημεδαπής, που ήταν συγγενής του χαλκοσωλήνες και ένα καζάνι συνολικής αξίας 300 ευρώ.
Ο 47χρονος κατά την κλοπή έγινε αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή, ενώ επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με τον 49χρονο και τον 69χρονο που είναι επίσης συγγενείς της και της προκάλεσαν σωματικές βλάβες, την εξύβρισαν και την απείλησαν.
Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Συνάντηση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου με στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, με την επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για την Ελλάδα (ICRC), Sari Nissi, καθώς και με στελέχη του Οργανισμού.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης και ο Αναπλ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης/Α.Ε.Α. Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καραΐσκος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και των κοινών δράσεων του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (22-05-2017 έως 28-5-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 22-05-2017 και κατά τις ώρες 16:00 -24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιόπυργος  – Ποκίστα – Πλάτανος  - Άγιος Δημήτριος – Περδικόβρυση – Κλεπά - Σίμος.
•    Την Τρίτη 23-05-2017 και κατά τις ώρες 18:00 -24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς – Μεσολογγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μούσουρα – Ελληνικά – Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορεύματα – Λυσιμάχεια – Φραγκουλέικα.
•     Την Τετάρτη 24-05-2017 και κατά τις ώρες 18:00 -24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή - Χρυσοβέργι.
•    Την Πέμπτη 25-05-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρινού - Μεσάριστα  - Άγιος Ανδρέας  - Γραμματικού  – Δαφνιάς – Καψοράχη – Κάτω Μακρινού. 
•    Την Παρασκευή 26-05-2017 και κατά τις ώρες 08:00 -15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο – Αναβρυτή – Κεντρική – Άνω Χώρα – Κάτω Χώρα  - Ελατού – Τερψιθέα – Λιμνίτσα.  
•    Το Σάββατο 27-5-2017 και κατά τις ώρες 08:00 -15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι - Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαίρα – Μπαμπίνη – Σκούρτου.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (22-5-2017 έως 28-5-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 22-5-2017 και κατά τις ώρες 16.00 -23.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισσος – Πεντάκορφο -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Τρίτη 23-5-2017 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μαλεσιάδα – Χαλκιόπουλο – Πατιόπουλο – Φλωριάδα – Χρυσοράχη - Χρυσοπηγή. 
•    Την Τετάρτη 24-5-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός – Θύρρειο – Μοναστηράκι -  Πάλαιρος – Πογωνιά – Στενό – Πλαγιά – Περατιά.
•    Την Πέμπτη 25-5-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες - Ρίβιο.
•    Την Παρασκευή 26-5-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό - Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Πάμφιο –  Σιταράλωνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Το Σάββατο 27-5-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μενίδι – Οικισμοί Συκούλας – Μαρλέσιο – Καστριώτισσα - Ελαιοχώρι.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (22-5-2017 έως 28-5-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 22-5-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Τρίτη 23-5-2017 και κατά τις ώρες 7:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Δραγώγι – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Πέτρα – Νέδας – Λυνίσταινα -  Πετράλωνα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Τετάρτη 24-5-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Πέμπτη 25-5-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Παρασκευή 26-5-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Το Σάββατο 27-5-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Κυριακή 28-5-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.


***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, για παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών και συγκεκριμένα 56χρονου και 25χρονης, για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσω συγκεκριμένου προφίλ, διέθετε προγνωστικά για δήθεν στημένους αγώνες έναντι χρηματικής αμοιβής.
Συγκεκριμένα, ο δράστης μέσω του παραπάνω προφίλ διαφήμιζε είτε προσέγγιζε-προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.
Επιπλέον, για την επίτευξη του σκοπού του, επικαλούνταν συχνά ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων είτε μέσω ποδοσφαιρικών «παραγόντων» είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.
Επισημαίνεται ότι για τη καταβολή της χρηματικής αμοιβής ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους, κωδικούς προπληρωμένων καρτών και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε σε διάφορες ιστοσελίδες.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί διαχειρίζονταν το επίμαχο προφίλ, μέσω των προσωπικών τους συνδέσεων διαδικτύου, ενώ δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
•    Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/