«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Γι’ αυτούς που δεν κοιμούνται στο βαρκό!!!

Για να σε κερδίσει ο επιτήδειος, ο ηλίθιος, ο καιροσκόπος, ο κερδοσκόπος, ο τυχοδιώχτης,  ο μικρόψυχος, ο απάνθρωπος… ο … ο… (δεν φείδομαι παρόμοιων επιθέτων … μπορώ ν’ αραδιάσω κάμποσα ακόμα…) προσπαθεί να σε υποβιβάσει στο επίπεδό του!
Γράφω (στο επίπεδό του) … Όχι γιατί απριόρι , ασυζητητί φρονώ πως γνωρίζεις σε τι πεδία … (τα παιδία παίζει) και δυστυχώς μέχρι και σήμερα στα αυτά και κάποιοι… (άνδρες παίζουν)!!
Αλλά να ...
για να «παίζει» στο φυσικό του χώρο!
Τα υπανθρωπίδια δυστυχώς… από συστάσεως των πρώτων κοινωνιών, επέλεγαν την αντιπαράθεση σε σκοτεινά, στ’ απρόσιτα και δυσπρόσιτα, βαλτώδη εδάφη … («Βαρκό» … «λασπερά» τα λέμε στον τόπο μου το αγαπημένο Καινούργιο Αγρινίου)!!!
 Για να ’χουν το πάνω χέρι… έχουν την εξοικείωση βλέπετε με τους σκοτεινούς βούρκους!!!
Γιατί εκεί γεννήθηκαν, εκεί υπάρχουν… κι εκεί θα χαθούν!!!

Οι Αληθινοί όμως Λεβέντες κι Ανυπόταχτοι πορεύονται στα «ξέφωτα»…ολοφάνερα, μέρα μεσημέρι «καταηλιού», περήφανοι και μεσοστρατίς!!! Κι εκεί αποδέχονται το «πάλεμα» … σε μιαν «στα ίσια» αντιπαράθεση…στα μαρμαρένια αλώνια!!!

Όπλα τους:  «Η πνευματική, ψυχική, συνειδησιακή ισορροπία τους και σωματική τους ρώμη», που απορρέει απ’ τις αδιάσειστες, που ενστερνίζονται, πρεσβεύουν και μεταλαμπαδεύουν…Αξίες Ζωής.
Απ’ τον ίδιο συνεπέστατο κι εμπεριστατωμένο ακατάβλητο βίο τους!!!

 ΥΓ: Τελευταία «επιστρατεύω» Ναι… «τα τεράστια αποσιωπητικά μου»……. «κατά κόρον» !
Αυτά που φρονώ πως λένε «πολλά»… και λίγοι αντιλαμβάνομαι πως έχουν την διάθεση…. Για να μη γράψω την «ικανότητα και τη λεβεντιά» να τα κατανοήσουν… «πόσο μάλλον» να τα ενστερνιστούν, να τ’ αποδεχτούν…και να τα μεταλαμπαδέψουν!!!

Γράφω… «Γι’ αυτούς που δεν κοιμούνται στο βαρκό»!!!

Και…

Υπογράφω «και ο νοών νοείτω»… χωρίς …. «τα τεράστια αποσιωπητικά μου»…….

Δημήτρης Ντόκας