«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2017 στο Αγρίνιο

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Δευτέρα 1 Μάη 2017, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, Απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α και του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.
 Η εκδήλωση άνοιξε με την απαγγελία του ποιήματος του Τάσου Λειβαδίτη  «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» από την Δήμητρα Αλεξά.


 Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Αγρινίου (ΣΕΝΑ) Βαγγέλη Μαχαλιώτη.


 Ακολούθησε απαγγελία του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη» από την Κάτια Ζαρκάδα.







 Κεντρικός Ομιλητής ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Μιχάλης Κατσιγιάννης.
 Το Ε.Κ.Α. , τα σωματεία μέλη του , οι επιτροπές αγώνα  και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε  τα σωματεία, τους συλλόγους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , τους συλλόγους των μικροΕΒΕ , της μικρομεσαίας αγροτιάς, της  νεολαίας να δώσουν αγωνιστικό παρών στις εκδηλώσεις  για την 1η Μάη .
Να απαιτήσουμε   :
*     Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

 *     Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
*     Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
*     Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
*    Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.



 Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δημήτρης Δήμας διάβασε διακήρυξη στήριξης της Απεργίας που την υπέγραψαν αρκετά σωματεία της περιοχής.

 Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην Παπαστράτου... 







... και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο «Των Πρώτων Νεκρών του Ταξικού Αγώνα της πόλης μας» στο πάρκο Αγρινίου.
Ο Αγώνας Συνεχίζεται!!!

Δημήτρης Ντόκας