«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Εξιχνίαση Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή

 Εξιχνιάστηκε  μετά από μεθοδική έρευνα των  αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, κλοπή που έλαβε χώρα την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, σε παιδικό σταθμό στην Γαστούνη και 
σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα...
ο δράστης αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα του παιδικού σταθμού αφαίρεσε τρόφιμα, ηλεκτρονικές συσκευές, μια ψησταριά, (1500) λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και μία μηχανή του γκαζόν.
Επισημαίνεται ότι, ο 38χρονος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την 06/02/2017 τα ξημερώματα σε εγκαταστάσεις του πρώην δημαρχείου του Δήμου Πηνειού, όπου φυλάσσονται οχήματα και μηχανήματα έργων του Δήμου, καθότι με την χρήση λάστιχου  είχε αφαιρέσει από παρακείμενο σκαπτικό μηχάνημα  το πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ του.

***
Συνελήφθη 29χρονος ληστής πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πάτρα

Ο δράστης με την απειλή μαχαιριού και φορώντας κουκούλα τύπου full face αφαίρεσε (450) ευρώ από υπάλληλο του πρατηρίου

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε άμεσα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή


Συνελήφθη, σήμερα (4-3-2017) τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο δράστης φορώντας κουκούλα τύπου full face, σήμερα τα ξημερώματα, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα, όπου με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από υπάλληλο, το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού και τον συνέλαβαν.

Σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει, ένα μαχαίρι και μια κουκούλα τύπου full face.

O συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθη 70χρονος που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης και επτά καταδικαστικές αποφάσεις

Οι ποινές φυλάκισης που του είχαν επιβληθεί, αθροιστικά, ανέρχονται σε 30 έτη και 7 μήνες

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση

Συνελήφθη, χθες (4-3-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 70χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, ο φυγόποινος είχε καταδικαστεί με αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών και του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, Αθηνών σε συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ετών και επτά μηνών, καθώς και συνολική χρηματική ποινή 30.200 ευρώ.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις είχαν επιβληθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημοσίων Εσόδων, κατ΄εξακολούθηση μη απόδοση παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος στο Δημόσιο, κατ΄εξακουλούθηση μη καταβολή φόρου προστιθέμενης αξίας, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών και συκοφαντική δυσφήμιση.

Επιπλέον, σε βάρος του 70χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (6-3-2017 έως 12-3-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 6-3-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην   περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το   δρομολόγιο, Παναγούλα - Βάρνακας - Κανδήλας – Μύτικας -  Πάλαιρος - Παλιάμπελα – Δρυμός.
•    Την Τρίτη 7-3-2017 και κατά τις ώρες 08.00-15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αρχοντοχώρι – Αετός - Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτες – Φυτείες.
•    Την Τετάρτη 8-3-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιάς - Παμφίο –  Σιταραλώνες - Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 9-3-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 21:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα - Αμπέλια -  Άγιος Βλάσιος - Χούνη.
•    Την Παρασκευή 10-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα – Κεχρινιάς. 
•    Το Σάββατο 11-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι - Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη πέντε ημεδαπών, για κλοπή κατά συναυτουργία
   
Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, πέντε ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 18 έως 41 ετών, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από μονοκατοικία ημεδαπού, μια γεννήτρια και ένα μηχανοκίνητο παιδικό αμάξι.


Σύλληψη αλλοδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για ληστεία
Συνελήφθη, προχθές (2-3-2017) το βράδυ, στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  εντάλματα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής, του Ανακριτή Ναυπλίου, για υπόθεση ληστείας κατά συναυτουργία.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος δύο δραστών (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι στις 2-3-2017 το πρωί, στο Διακοπτό προσέγγισαν με αυτοκίνητο μια 78χρονη ημεδαπή, στην οποία η δράστιδα παρουσιάστηκε ως η λογίστρια του τέκνου της και επικαλούμενη δήθεν οικονομικές του εκκρεμότητες, της απέσπασε διάφορα χρυσά κοσμήματα, συνολική αξίας (500) ευρώ. Στη συνέχεια η δράστιδα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του συνεργού της και τράπηκαν σε φυγή.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθησαν, προχθές αργά το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο άνδρες υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 32 και 17 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (50) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή, σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος σε περιοχή της Ηλείας, αφαίρεσε από σταθμευμένο ανασφάλιστο αυτοκίνητο, υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., ένα χαρτοφύλακα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (40.000) ευρώ, από το οποίο το μεγαλύτερο μέρος προορίζονταν για πληρωμές ΟΓΑ. Οι δράστες αναζητούνται.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη μιας αλλοδαπής για διακεκριμένες κλοπές
   
Συνελήφθη, χθες (3-3-2017) το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, μια 57χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία αποπειράθηκε να αφαιρέσει από υπεραγορά τροφίμων διάφορα προϊόντα. Η δράστιδα έγινε αντιληπτή από υπαλλήλους του καταστήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν του αστυνομικούς.
Από τον έλεγχο των στοιχείων της προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές σε υπεραγορές τροφίμων και της είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της και της απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα.