«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές στο Αγρίνιο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τρεις ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 23, 24 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και απόπειρας ληστείας.

Ειδικότερα...
οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής, ασκώντας της σωματική βία και αφού έψαξαν όλους τους χώρους του σπιτιού, αποχώρησαν, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Στη συνέχεια, οι δράστες μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου, όπου εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.240 ευρώ. 

Για την σύλληψη των δραστών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 2.240 ευρώ, που οι δράστες είχαν αφαιρέσει πριν λίγη ώρα, το οποίο παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν άλλα 345 ευρώ, τα οποία κατείχαν οι δράστες προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες, καθώς και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή. 

***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές για κλοπή στο Αίγιο

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τρεις ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 34, 16 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, οι δυο ανήλικες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο αυτοκίνητο 64χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος, το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η 15χρονη συνελήφθη άμεσα, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της κλοπής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ την επόμενη ημέρα το πρωί, στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων συνελήφθη και  η 16χρονη συνεργός της.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου εντόπισαν και συνέλαβαν και την 34χρονη μητέρα της 15χρονης, η οποία κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας της.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.  


***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη φυγόδικου  αλλοδαπού                     
   
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, για ναρκωτικά.


Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη και  παράβαση του Νόμου περί Όπλων
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος έπειτα από διαπληκτισμό που είχε στην οικία του με 40χρονο ημεδαπό γείτονά του, τον τραυμάτισε με  μαχαίρι στο στήθος και στο δεξί του χέρι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε  με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.


Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και  κλοπή

    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένα τάμπλετ, το οποίο είχε αφαιρέσει από οικία 74χρονης ημεδαπής, πριν δυο εβδομάδες. Επίσης, από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική  απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.Α.Σ της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αιτωλίας, 25χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε όχημα ιδιοκτησίας του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη από την αρμόδια Αρχή άδεια ικανότητας οδήγησης.

***
Επιστροφή 10 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία
Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, επιστράφηκαν σήμερα, 2 Μαρτίου 2017, στην Τουρκία 10 παράτυποι μετανάστες – όλοι άνδρες.
Συγκεκριμένα επτά είναι από το Μπανγκλαντές, δύο από το Νεπάλ και ένας από τη Νιγηρία εκ των οποίων εννέα με απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου σε β’ βαθμό και ένας του οποίου η βούληση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας τέθηκε στο αρχείο.
Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από την Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex το οποίο απέπλευσε από τον λιμένα της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.196 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 57 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 916 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 673 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (06-3-2017 έως 12-3-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές:

•    Την Δευτέρα 06-3-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Μακρυνού – Κάτω Μακρυνού – Καψοράχη – Δαφνιάς - Άνω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα - Λυσιμάχεια – Φραγκουλείκα.
•    Την Τρίτη 07-3-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα Πρόδρομος - Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς  - Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 08-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας - Γούρια – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή – Χρυσοβέργι.
•    Την Πέμπτη 09-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιόπυργος – Ελευθεριανή – Χόμορη  Καστανιά – Πλάτανος  -  Ποκίστα – Σίμος.
•    Την Παρασκευή 10-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Λυσιμάχεια – Κλεισορρεύματα – Ζευγαράκι – Κάτω Κεράσοβο – Γραμματικού – Άγιος Ανδρέας  - Μεσάριστα – Άνω Μακρινού.
•    Το Σάββατο 11-3-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 13:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ρέτσινα - Μούσουρα – Ελληνικά – Άγιος Γεώργιος – Κουτσοχέρι  - Κάτω  Βασιλική – Γαυρολίμνη –  Τρίκορφο.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (06-3-2017 έως 12-3-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 06-3-2017  και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος  - Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
•    Την Τρίτη 07-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζι – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.     
•    Την Τετάρτη 08-3-2017 και κατά τις ώρες 16:00 έως 24:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαιικα - Βετειικα – Ρακίτα  – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.
•    Την Πέμπτη 09-3-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λιβάρτζι – Ψωφίδα.   
•    Την Παρασκευή 10-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά - Πύργος – Βαλίμη – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.    
•    Το Σάββατο 11-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άγιος Κωνσταντίνος - Μερτίδι – Βερίνο – Γρηγόρη – Γκραίκα -  Λάκκα – Μυρόβρυση - Αρραβωνίτσα.
•    Την Κυριακή 12-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά  - Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι – Αιγές.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (06-3-2017 έως 12-3-2017),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 06-3-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Τρίτη 07-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τετάρτη 08-3-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Αμαλιάδας, Ανδραβίδας και Γαστούνης, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι - Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Πέμπτη 09-3-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας - Δαφνούλα – Αλιφείρα – Χάνια Κορμπά - Μυρώνια – Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Παρασκευή 10-3-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Πελοπίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Πύργος - Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο - Καρυά Αγία Άννα - Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό - Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 11-3-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως και 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βάρδας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα  -  Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Κυριακή 12-3-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω –  Λέπρεο - Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα - Δραγώγι - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Νέδας – Λυνίσταινα – Πετράλωνα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.