«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Παύλος Μοσχολιός: Έπεσαν οι μάσκες για το Πάρκο...

Έπεσαν οι μάσκες για το Πάρκο...


Με αφορμή την ανάθεση της Διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου Αγρινίου, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
‘’Με μία φωτογραφική και παράνομη διαδικασία η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην απ' ευθείας ανάθεση της Διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, ύψους 60.000 ευρώ.
Χρησιμοποίησαν για τον σκοπό αυτό μία εντελώς ιδιαίτερη διαδικασία (Ν3316/05 αρθ. 10 παρ. 2 περ. γ), που εφαρμόζεται, σύμφωνα με τον νόμο, σε άκρως επείγουσες και απρόβλεπτες καταστάσεις (σεισμούς, πλημμύρες κ.λ.π.).
Μετά από δύο χρόνια πλήρους απραξίας και εγκατάλειψης του Πάρκου, έρχεται τώρα η Δημοτική Αρχή να επικαλεσθεί κατεπείγουσες(!) και απρόβλεπτες(!) διαδικασίες, προκειμένου...
να καλύψουν το γράμμα του νόμου και να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή.
Δεν γνωρίζουμε τους μελετητές που επέλεξε η Δημοτική Αρχή, αυτό που ξέρουμε είναι ότι στο Δημαρχείο και στις υπηρεσίες μπαινοβγαίνουν, παίρνουν και δίνουν στοιχεία για την μελέτη κάποιοι «σύμβουλοι» αυτών που αντιδρούσαν παλιότερα για την ανάπλαση του Πάρκου!
Έτσι κάποιοι αναρωτιούνται, μήπως όλη αυτή η παράνομη και φωτογραφική διαδικασία επελέγη για να εξοφληθούν παλιότερες υποχρεώσεις και να μην υπάρξουν νέες αντιδράσεις.
Εάν πράγματι είναι έτσι, τότε κάποιοι από αυτούς που αντιδρούσαν δεν είχαν μόνο «περιβαλλοντικό ενδιαφέρον», αλλά και οικονομικό συμφέρον.
Αυτό όμως δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό.
Γι' αυτό καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω όλη αυτή την παράνομη και φωτογραφική διαδικασία και να προχωρήσει άμεσα, εφ' όσον επιλέξει αυτό τον τρόπο, σε ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό σύμφωνα με τον νόμο.
Όλοι θέλουμε να γίνει η ανάπλαση του Πάρκου και εμείς πρώτοι, άλλωστε, το ξεκινήσαμε, αλλά αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο.
Αρκετή ταλαιπωρία έχει υποστεί το θέμα του Πάρκου και δεν αντέχει καινούργια «παιχνίδια», τα οποία άλλωστε τα πληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν μια μεγάλη υποδομή αναψυχής.
Γι' αυτό δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί κατ' αυτόν τον τρόπο, ένα θέμα μείζονος νομικής και ηθικής τάξης’’.