«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ!!!

Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας

Διαβάζω κι ακούω τώρα τελευταία, συχνά πυκνά αναφορές στη λέξη «Αλληλοσπαραγμός»!

Αρκετοί ανησυχούν πράγματι η «δείχνουν ν’ ανησυχούν» πλέον, κάνουν συστάσεις κι εκκλήσεις... ενάντια στον «Αλληλοσπαραγμό»!
Ποιος αμφιβάλει ότι πληρώσαμε ακριβά σαν Λαός, σαν Έλληνες Πατριώτες, κάθε φορά τις αλληλοσυγκρούσεις τη διχόνοια, το μίσος; Ξένα και ντόπια συμφέροντα έσυραν κατά καιρούς το Λαό μας στην οδυνηρή αντιπαράθεση στην αλληλοεξόντωση. Το κόστος τεράστιο και το πληρώνουμε, δυστυχώς πολύ ακριβά, μέχρι και σήμερα. Ελπίζω και τ’ απεύχομαι  να μη συνεχίσουν να πληρώνουν άδικα αυτό «τ’ απάνθρωπο τίμημα» και οι επόμενες γενιές.
Σύνεση και ψυχραιμία, διερεύνηση και γνώση, της πραγματικής πολιτικοκοινωνικής σημερινής κατάστασης και...
ρεαλιστικές, ορθές αποφάσεις  είναι κατά τη γνώμη μου «το αντίδοτο στου φιδιού το δηλητήριο» τον «Αλληλοσπαραγμό», που απειλεί το αύριο της Πατρίδας μας του Λαού μας! Τίποτε δεν έχουν να χωρίσουν συναμεταξύ τους οι απλοί και λαϊκοί συμπατριώτες μας. Η σύγκρουση, που ούτως η άλλως είναι αναπόφευκτη, με τους επιβολείς της Πατρίδας μας, με τους εχθρούς των λαϊκών συμφερόντων, πρέπει να ενταχτεί «στον πραγματικό της στίβο», η Λαϊκή βάση επιβάλλεται σύντομα να βρει τον καθαρά ταξικό της προσανατολισμό!
Οι μεγαλοκατέχοντες, οι πλουτοκράτες και οι δέσμιοί τους συνακόλουθοι, που κάνουν το βίο του κάθε λαού αβίωτο, είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι.
Λαός Ενωμένος μπορεί να προασπίσει σθεναρά κι αποτελεσματικά τα δίκια του.

Εκτιμώντας, διαβλέποντας εδώ και χρόνια, το ζοφερό μέλλον, την σκληρή πραγματικότητα που ζούμε σήμερα, προσωπικά επαναλάμβανα τη φράση-παρότρυνση:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ!!!
 Όταν άλλοι σιωπούσαν και πολλοί εθελοτυφλούσαν…στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, σ’ όποια δημόσια ευκαιρία έκφρασης είχα και στα κείμενά μου, προσέξτε τις ημερομηνίες… έγραφα: 
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ!!!

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

prototypia: Πόσο αποτιμώνται οι εκατόμβες νεκρών;

***

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Το δαρμένο σκυλί

***

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Τότε αναγκαστικά φαντάρος...τότε, τώρα και πάντα συνειδητά αντιμιλιταριστής!!!

 Λυπάμαι και πικραίνομαι που επαληθεύτηκα, οικτρά κι οδυνηρά για την έκβαση των πολιτικών πραγμάτων και της κοινωνικής κατάστασης σήμερα στην Ελλάδα… πριν την προσφυγή στο ΔΝΤ της τότε κυβέρνησης έγραφα:

«Βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας»! που έγραφε ο Κ. Μύρης (Κώστας Γεωργουσόπουλος)!!

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Τούτη η ρότα πλέον είναι άγρια, φουρτουνιασμένη …και δεν έχει πισωγύρισμα!

 Για να δούμε… «Τούτη η ρότα…» που θα μας βγάλει!

Δημήτρης Ντόκας