«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κατοχή λαθραίου καπνού, ναρκωτικών ουσιών και όπλου

Κατασχέθηκαν πάνω από (9) κιλά λαθραίου καπνού
Συνελήφθη, χθες (28-7-2015), το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 39χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα...
χθες στο Αγρίνιο οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν (6.174) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη στο Αγρίνιο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

•    (2.945) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
•    ένα πιστόλι κρότου, επτά φυσίγγια και ένα γεμιστήρα,
•    μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
***
Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων
Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 1539 από 22.07.2015) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Σημειώνεται ότι απαραίτητη για την ανανέωση χορήγησης των ως άνω αδειών είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 3009/2/84-δ΄ από 27.07.2004 Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.

***
Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών στα Λεχαινά

Κατασχέθηκαν (7,7) γραμμάρια ηρωίνης και (48,2) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν, χθες (29-7-2015), το βράδυ, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 30χρονος ημεδαπός και μια 43χρονη υπήκοος Φιλιππίνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί χθες το βράδυ, στα Λεχαινά, πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος και επέβαινε η 43χρονη, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν:

•    (7,7) γραμμάρια ηρωίνης,
•    (48,2) γραμμάρια ινδικής κάνναβης,
•    (3.770) ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει τις  ναρκωτικές ουσίες σε ειδική κρύπτη στο ταμπλό του αυτοκινήτου και κάτω από το κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, ώστε να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών σε ότι αφορά τον εντοπισμό τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
***
Συνελήφθη 29χρονη ημεδαπή στη Πάτρα για κλοπή και για παράνομη απασχόληση της ως αποκλειστική νοσοκόμα 

Η δράστιδα αφαίρεσε από ασθενή νοσοκομείου το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ

Συνελήφθη,  χθες  (28-7-2015) νωρίς το πρωί, σε νοσοκομείο στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μια 29χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και για παράβαση της νομοθεσίας περί διπλωματούχων αδερφών νοσοκόμων και επισκεπτριών.

Ειδικότερα, η 29χρονη εργάζονταν παράνομα τουλάχιστον από τις (21-7-2015) μέχρι και τις (28-7-2015)  σε νοσοκομείο της Πάτρας, ως αποκλειστική νοσοκόμα και επιπλέον στις (27-7-2015) αργά το βράδυ αφαίρεσε από ασθενή του νοσοκομείου το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή της δράστιδας το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ το οποίο απέδωσαν στη παθούσα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός στο Μεσολόγγι για κατοχή λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν πάνω από (27) κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, προχθές (27-7-2015), το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας ένας 57χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, προχθές (27-7-2015) το βράδυ, στο Μεσολόγγι οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 57χρονος, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν (4.050) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, χθες (28-7-2015) το πρωί στην οικία του δράστη στο Αγρίνιο, κατόπιν παραγγελίας των αστυνομικών  του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (23) κιλά λαθραίου καπνού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.