«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 30 Ιούλη 2015

Αποτελέσματα νέων μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης Π.Ε. Αχαΐας

Κατάλληλα προς κολύμβηση είναι τα νερά από την θέση ακτή Καλόγριας Δήμου Δυτικής Αχαΐας έως τη θέση ακτή Αιγείρας του Δήμου Αιγιαλείας, βάσει των νέων μικροβιολογικών αναλύσεων που έγιναν για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
Τα αποτελέσματα βγήκαν, σύμφωνα με τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης, του Τμήματος Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, εργαστηρίου που υπάγεται στο...
Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων & Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ο.) του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν δειγματοληψιών που έγιναν από Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, σε τρείς (3) κύκλους δειγματοληψιών από τις 12-5-2015 έως τις 22-7-2015, σύμφωνα με την Η.Π. 8600/416/Ε103/09 Κοινή Υπουργική Απόφαση. 
Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας εξαιρούνται με βάσει την με αριθμ. πρωτ. 183866/3274/1-7-2015 Απόφαση Απαγόρευσης κολύμβησης σε περιοχές  των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας οι παρακάτω θέσεις, όπως αυτές αναφέρονται:
1.            Όλα τα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.
2.            Όλη την περιοχή από την θέση «LIDO» Τσαούση μέχρι και τη θέση «Κολυμβητήριο Αγυιάς».
3.            Οι εκβολές του ποταμού Πείρου ( 300 μ.) αριστερά – δεξιά.
4.            Η θαλάσσια περιοχή του Αιγίου (200μ) αριστερά του ποταμού Μεγανίτη και (300μ) δεξιά του ποταμού Μεγανίτη.
Ο έλεγχος της ποιότητας θαλασσίου νερού θα συνεχισθεί σε όλη την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κατά μήκος όλων των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας.
***

Μέχρι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου οι αιτήσεις για τα δικαιώματα Κορινθιακής Σταφίδας
H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που επιθυμούν την αλλαγή χρήσης της ποικιλίας για τα αμπελοτεμάχια τους με ποικιλία Κορινθιακή σταφίδα που προοριζόταν για ξηρή σταφίδα σε Κορινθιακή για παραγωγή οίνων προς εμπορία για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο 2015-2016, θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της Διεύθυνσης (Πανεπιστημίου 171) και να υποβάλλουν αίτηση έως και την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.
Αιτήσεις πέραν της 3ης Αυγούστου θα εξετάζονται και θα τακτοποιούνται για την επόμενη αμπελοοινική περίοδο 2016-2017 εφόσον συνεχίζεται να επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης και κωδικού.
Σας ενημερώνουμε η καταληκτική ημερομηνία της 3ης Αυγούστου θα τηρηθεί αυστηρά για να υπάρχει χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι διοικητικοί και επιτόπιοι  έλεγχοι σε εύλογο χρονικό διάστημα για την ομαλή πορεία οινοποίησης και κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία της αγοράς στον τομέα οίνου.
***

Δήλωση του Απ. Κατσιφάρα με αφορμή τον θάνατο του Τάκη Γκίκα
Με αφορμή τον θάνατο του Τάκη Γκίκα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απώλεια του Τάκη Γκίκα, εκλεκτού μέλους της πόλης μας, εξαιρετικού επιστήμονα και ακούραστου αγωνιστή, μας γέμισε όλους θλίψη. Ο Τάκη Γκίκας υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με ήθος και ανιδιοτέλεια.
Μέσα από τη παράλληλη πορεία μας στην αυτοδιοίκηση, αλλά και μέσα από κοινούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, είχα την τύχη να γνωρίσω το ακέραιο του χαρακτήρα του, την αγωνιστικότητά του και την προσφορά του στο Δήμο και την κοινωνία της Πάτρας.
Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον προοδευτικό χώρο, αλλά θα παραμένουν πάντα φωτεινό παράδειγμα για εμάς οι αρχές του και οι αξίες του.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του.»
***

Σε παραγωγικές μονάδες μεταποίησης κρεάτων η Χριστίνα Σταρακά και ο Παναγιώτης Πλατανιάς
Επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες μεταποίησης κρεάτων και χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, πραγματοποίησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα, ιδιαίτερα μετά τους τραπεζικούς περιορισμούς.
Επίσης, τονίστηκε η συμβολή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην ανάπτυξη του κλάδου και ο ρόλος  που καλείται να διαδραματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα διαχειριστεί το 30% των πόρων του συγκεκριμένου Προγράμματος.
Παράλληλα, οι Αντιπεριφερειάρχες παραβρέθηκαν σε συνεδρίαση του Συλλόγου Χοιροτρόφων, μετά από πρόσκληση του προέδρου Χρήστου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ζήτημα του αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ 23% στην πώληση ζώντων ζώων, ενώ το νωπό κρέας  παραμένει στο 13%.
Επειδή, η απόφαση αυτή αν τελικά ισχύει θα αποτελέσει την ταφόπλακα στη ζωικής παραγωγής και της χοιροτροφίας ειδικότερα, αποφασίστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να διορθωθεί η στρέβλωση αυτή.
Τους Αντιπεριφερειάρχες συνόδευαν η Διευθύντρια Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου, ο Προϊστάμενος Κ. Μήλιος και ο Προϊστάμενος Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Σ. Νικολόπουλος.
***