«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συλλήψεις σε Αγρίνιο και Αμαλιάδα για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (20-7-2015) το πρωί και το απόγευμα, στο Αγρίνιο και την Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί ηλικίας 21 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, χθες το πρωί στο Αγρίνιο ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε...

καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους για διακεκριμένη κλοπή.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δύο (2) μηνών για υπόθεση Ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στον Πύργο που διώκονταν  με ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθησαν, χθες (20-7-2015) το απόγευμα και σήμερα (21-7-2015) το πρωί, στο Πύργο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ημεδαποί ηλικίας 31 και 37 ετών που διωκόταν με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Ειδικότερα, στις (7-7-2015) στο Πύργο, οι δράστες με την άσκηση βίας αφαίρεσαν από κοινού από 18χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
***
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Ανακοίνωση σχετικά με σημερινές δηλώσεις της Βουλευτού Ν. Βαλαβάνη

Ελληνική Δημοκρατία


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυρία Βαλαβάνη, ως Υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως Υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (Ε.Ε.Τ.Τ., Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της.