«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Πάτρα για αγοραπωλησία λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν πάνω από (2) κιλά λαθραίου καπνού


Συνελήφθησαν, προχθές (13-7-2015), το βράδυ, στη Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 58 και 39 ετών ,σε βάρος του οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα...
προχθές το βράδυ, στη Πάτρα, ο 39χρονος πώλησε στον 58χρονο (2) κιλά λαθραίου καπνού έναντι του χρηματικού ποσού των (170) ευρώ.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν αμέσως μετά την αγοραπωλησία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών οι οποίοι βρήκαν στη κατοχή του 39χρονου το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ ενώ στον 58χρονο τα δύο κιλά λαθραίου καπνού, τα οποία και κατέσχεσαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη:

•    (2) συσκευασίες που περιείχαν (368) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
•    (700) συσκευασίες τσιγάρου κενού περιεχομένου,
•    (3) ηλεκτρικές συσκευές κατασκευής τσιγάρων.

 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος λάμβανε παράνομα σύνταξη από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των (130.000) ευρώ
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο 50χρονος από τον Ιούνιο του 2009 και μέχρι την 31-06-2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή της.
Πιο αναλυτικά, ο 50χρονος χρησιμοποιούσε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο της μητέρας του προς αυτόν, με το οποίο τον διόριζε αντιπρόσωπο και αντίκλητό της, προκειμένου να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη επ’ ονόματι της και να λαμβάνει την σύνταξη της.
Επίσης, από την ημέρα του θανάτου της μητέρας του έως και τον Ιούνιο του 2015, επανειλημμένα μετέβαινε σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και με τη χρήση του πληρεξουσίου κατέθετε ψευδή έγγραφα (υπεύθυνες δηλώσεις και δικαιολογητικά κ.λπ.).
Στη συνέχεια, όταν από το ταμείο του ΙΚΑ πιστωνόταν η σύνταξη στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, προέβαινε στη μεταφορά των χρημάτων σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.
Σημειώνεται ότι η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) από την παράνομη λήψη σύνταξης εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των εκατόν τριάντα χιλιάδων (130.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και ενημερώθηκε το Ταμείο για τη διακοπή της σύνταξης.           
***
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 32χρονος σε περιοχή της Αττικής, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη 32χρόνος ημεδαπός σε περιοχή της Αττικής.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψε  ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής και ψηφιακής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου και χθες (14-07-2015) το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής.
Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 32χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, γεγονός για το οποίο ο 32χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος Υ/Η, ο οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:
ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID
•    Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
***


Ήχηση σειρήνων συναγερμού



Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, μεθαύριο Πέμπτη (16-7-2015) και από ώρα 08:30 μέχρι και 13:00, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού στην Πάτρα, στα πλαίσια τακτικού ελέγχου και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.


Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.
***

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στη Πάτρα για διακεκριμένες κλοπής

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις σε καταστήματα



Συνελήφθη, σήμερα (14-7-2015) νωρίς το πρωί στη Πάτρα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ένας 43χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.



Ειδικότερα, ο δράστης, συνελήφθη επ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, σήμερα νωρίς το πρωί στη Πάτρα, τη στιγμή που προσπαθούσε  διαρρήξει λογιστικό γραφείο ημεδαπού.



Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 43χρονος είχε τελέσει από τις (9-7-2015) μέχρι και σήμερα (14-7-2015) επτά απόπειρες κλοπών και δύο κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.



Σημειώνεται ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα και μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα όπου εξέτιε πολυετή κάθειρξη για διακεκριμένες κλοπές.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.