«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός στη Πάτρα για καλλιέργεια κάνναβης

Κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (22-7-2015) το μεσημέρι στη  Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 49χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι και (180) εκατοστών, που καλλιεργούσε ο δράστης σε γλάστρες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Πάτρα  για εκβίαση

Οι δράστες με απειλές κατά της ζωής 31χρονου ημεδαπού απαιτούσαν να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν, προχθές (21-7-2015) το βράδυ, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 27χρονος και μια 44χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, απειλής, πρόκλησης σωματικών βλαβών και εξύβρισης.

Ειδικότερα, στις (17-7-2015) ο 27χρονος απείλησε, εξύβρισε και προκάλεσε ελαφρές σωματικές βλάβες στον 31χρονο ενώ στις (18-7-2015) οι δύο δράστες από κοινού με απειλές κατά της ζωής και της ιδιοκτησίας του παθόντα, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, ενώ συνέχισαν τις παράνομες πράξεις τους και με την ίδια μέθοδο του απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Ο 31χρονος μετέβη σε προκαθορισμένο ραντεβού, προχθές το βράδυ στη Πάτρα, και παρέδωσε στην 44χρονη, το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η δράστιδα συνελήφθη επ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν στη κατοχή της και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ενώ λίγη ώρα αργότερα στην Πάτρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 27χρονος συνεργός της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Αίγιο για καλλιέργεια κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τσιγαριλίκι με την ίδια ναρκωτική ουσία και πάνω από (300) γραμμάρια λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (22-7-2015) το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 34χρονος ημεδαπός και μια 30χρονη υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν χθες το πρωί, στο Αίγιο,  στον 34χρονο βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα τσιγαριλίκι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, όπου διαμένει με την 30χρονη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους (30) και (72) εκατοστών που καλλιεργούσαν οι δράστες σε γλάστρες, (324) γραμμάρια λαθραίου καπνού και ένα μπαλτά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
***
Συνελήφθησαν δύο ανήλικες ημεδαπές στη Πάτρα για κλοπή

Οι δράστιδες με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 79χρονο ημεδαπό χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν, χθες (22-7-2015) το απόγευμα στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ανήλικες ημεδαπές, ηλικίας 15 και 13 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δράστιδες χθες το μεσημέρι στη Πάτρα, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 79χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις δράστιδες λίγη ώρα αργότερα στη Πάτρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Υπεγράφη Συμφωνία Συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας για ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της χώρας
Τη Συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς Ξ.Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Τσακίρης

Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας υπέγραψαν σήμερα (23.07.2015) ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς Ξ.Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Τσακίρης.

Στόχος της Συμφωνίας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που έρχονται στη χώρα, καθώς και η αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Συμφωνίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει τη δαπάνη για μίσθωση, διαμόρφωση και εγκατάσταση εξοπλισμού σε χώρο καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να στεγαστούν και να λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της πόλης.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την υποχρέωση για στελέχωση του Γραφείου με ικανό προσωπικό, που γνωρίζει ξένες γλώσσες και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση επισκεπτών, καθώς και τη φύλαξή του.