«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο αεροδρόμιο του Ακτίου
Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα
Συνελήφθησαν, χθες (11-7-2015), το πρωί, στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δύο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24 και 21 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα και αποδοχής προϊόντος κλοπής.
Ειδικότερα...
οι δράστες, επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο για τη Στουτγκάρδη Γερμανίας, επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, διαβατήριο Ολλανδικών Αρχών για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχο του και διαβατήριο Βελγικών Αρχών που άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο από τον δράστη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.
***

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για ληστεία



Επιπλέον σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για σύσταση συμμορίας, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές



Συνελήφθη, χθες (11-7-2015) το βράδυ στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 19χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για υπόθεση ληστείας και επιπλέον είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Πατρών σε ποινή φυλάκισης (3) ετών για σύσταση συμμορίας, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα η οποία είχε διαπράξει (12) κλοπές σε οικίες στη Πάτρα με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις (25.000) ευρώ. (9-9-2014 Δελτίο Τύπου: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στη Πάτρα)

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για κλοπή στην Πάτρα

Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου με ποινή κάθειρξης (8) ετών και χρηματικού ποσού (50.000) ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (10-7-2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ένας 36χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 36χρονος, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ από 29χρονο ημεδαπό μέσα από χώρο γραφείου σε Νοσοκομείο της Πάτρας, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και συνελήφθη από αστυνομικούς που έφθασαν άμεσα στο σημείο.
Από τον έλεγχο των στοιχείων που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, σε βάρος του δράστη εκκρεμούσε απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών .     
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή την προσεχή Δευτέρα (13-7-2015).