«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αιτωλ/νίας

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την αυταρχική πράξη του Διευθυντή Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ο οποίος κάλεσε σε απολογία πέντε συναδέλφους εκπαιδευτικούς από το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου, με την κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Στις 19.06.2015, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, εκτέλεσαν κανονικά τα καθήκοντά  τους στο σχολείο, και το μόνο που έπραξαν ήταν να απέχουν από τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων για την εκλογή Διευθυντή σχολικής μονάδας. Με αυτή τους την ενέργεια εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στον τρόπο επιλογής Διευθυντών και στο ρόλο που αυτοί καλούνται να παίξουν.
Οι Διευθυντές θα κληθούν να εφαρμόσουν...
το ίδιο καθηκοντολόγιο, τον ίδιο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, το αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης συγκυβέρνησης που θέλει δάσκαλους σκυφτούς και αμόρφωτα παιδιά, το οποίο παραμένει σε ισχύ από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο και τις κυβερνητικές πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει ο Διευθυντής ενός σχολείου, και ακριβώς γι’ αυτό θα ελέγχεται από τους ανωτέρους του, το Υπουργείο, την Κυβέρνηση.
Αυτή η πράξη είναι τιμωρητική και έχει στόχο να κάμψει την αντίδραση των αγωνιστών εκπαιδευτικών που παλεύουν για σχολείο με δικαιώματα ενάντια σε κάθε ταξικό φραγμό.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην πτοηθούν από τις διώξεις, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.   

Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ