«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Μέχρι τέλος Αυγούστου οι προτάσεις των Δήμων της Αχαΐας για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων της Δυτικής Ελλάδας

 Στη σωστή κατεύθυνση βρίσκονται οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί που κάνουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για την τελική υποβολή των προτάσεών τους σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως διεφάνη από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα υπό τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή, με την παρουσία Δημάρχων, αντιδημάρχων και στελεχών της Περιφέρειας, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και των Δήμων.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει και...

 προχωρά το δύσκολο έργο συντονισμού όλων των φορέων ώστε να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν οι προτάσεις και οι λύσεις των Δήμων που είναι αρμόδιοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, δίνοντάς σας βέβαια, κάθε τεχνική βοήθεια αν χρειαστεί», υπογράμμισε ο Γρ. Αλεξόπουλος συμπληρώνοντας πως «σήμερα αυτό που φαίνεται είναι πως οι απόψεις αρχίζουν και συγκλίνουν, υπάρχει συνεκτικότητα και έτσι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Από την πλευρά του ο κ. Υφαντής τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν να υποβληθούν σύντομα αυτές οι προτάσεις και έπειτα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να βοηθήσει τους Δήμους και να κάνει τη σύνδεση όλων αυτών των προτάσεων προς όφελος των συμπολιτών μας. Οι προτάσεις αυτές θα ενσωματωθούν από την Περιφέρεια στο γενικότερο πλαίσιο Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ)».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε περιθώριο έως τα τέλη Αυγούστου ώστε οι ΦοΔΣΑ και τα Δημοτικά Συμβούλια να καταθέτουν τα τελικά τοπικά σχέδια διαχείρισης, ώστε να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον ΠΕΣΔΑ.

«Φαίνεται ότι είναι η τελευταία συνάντηση η σημερινή και προχωράμε πλέον στις σωστές αποφάσεις ώστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και έτσι να έχουμε μια ορθή και ρεαλιστική λύση για το μείζον αυτό ζήτημα» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος.
Στη σημερινή σύσκεψη, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων Χρήστος Κορδάς, Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρόεδρος του 2ου ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης, η Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, διευθυντικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων κ.α.