«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας για μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών στη Χώρα


Ο δράστης μετέφερε με αυτοκίνητο δώδεκα ανισοβαρή δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 14 περίπου κιλών

Συνελήφθη, σήμερα (2-2-2017) τα ξημερώματα, στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Αγγελοκάστρου Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 30χρονος, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στη Χώρα.

Η σύλληψη του δράστη, είναι αποτέλεσμα στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και ιδίως της εισαγωγής και μεταφοράς τους στην Χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα...

 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο, να επιβαίνει ως οδηγός σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε έρευνα που ενήργησαν στο όχημα βρήκαν και κατέσχεσαν δώδεκα ανισοβαρή δέματα που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 13 κιλών και 776 γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκαν ακόμη (5,3) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, που βρέθηκε χύμα μέσα στην τσιγαροθήκη του οχήματος, το χρηματικό ποσό των (430) ευρώ καθώς και το κινητό τηλέφωνο του δράστη, ως μέσο επικοινωνίας για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των παράνομων εγκληματικών του πράξεων.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί και στις (22-11-2016) στο Μεσολόγγι, ως διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την διάπραξη κακουργημάτων σχετικά με τα ναρκωτικά – μεταφορά – κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. (ΣΧΕΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-11-2016: Συνελήφθη στο Μεσολόγγι διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται σε εισαγωγή στη Χώρα και διακίνηση ναρκωτικών)

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου

***

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας, ΒΟΡΓΙΑΣ Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τα μελή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, επισκέφθηκαν σήμερα (2-2-2017) το πρωί, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ.


Οι απόστρατοι αστυνομικοί ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος τόνισε την επιτακτική ανάγκη διατήρηση μιας στενής σχέσης, των εν ενεργεία αστυνομικών με τους απόστρατους συναδέλφους, για την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Σώματος.

Επίσης, ο Πρόεδρος και τα μελή του Συνδέσμου Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της, Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ.

***
  Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε σήμερα (1-2-2017) το πρωί, το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής συναντήθηκε με την Πρόεδρο Εφετών Πατρών, κα Στεφανία ΚΑΡΑΤΖΑ, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, κ. Γεώργιο ΣΚΛΗΡΗ και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, κ. Παναγιώτη ΜΕΪΔΑΝΗ.

Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΟΣ.

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης ευχήθηκαν στον Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ και τον Ταξίαρχο Νικόλαο ΚΟΤΡΩΝΙΑ, καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, ενώ συζητήθηκαν διάφορα υπηρεσιακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


***

Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια οχημάτων για τις ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έγινε ανακατανομή κονδυλίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας σε οχήματα διαφόρων τύπων.
Συνεπώς, προκηρύσσεται ηλεκτρονικός διαγωνισμός ανοικτής διαδικασίας για την προμήθεια των οχημάτων, με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.  Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 12.299.000 ευρώ, αφορά στην προμήθεια 391 οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ύστερα από κανονική προθεσμία 35 ημερών από την ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επισήμων εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 27 του Ν.4412/2016. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση της σχετικής διακήρυξης στη διαδικτυακή πύλη του ΕΣΥΔΥΣ προγραμματίζεται για τις 3 Φεβρουαρίου 2017, η ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών ορίζεται για τις 8 Μαρτίου 2017, ενώ η καταληκτική ημερομηνία προσφορών για τις 13 Μαρτίου 2017.
Σημειώνεται ότι κατά τη διετία 2015 –2016, για να καλυφθεί μέρος των αναγκών της Αστυνομίας, εντάχθηκαν στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. περί τα 850 οχήματα προερχόμενα από τη διαδικασία κατασχέσεων, από τον ΟΔΔΥ, από ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

*** 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού που αναζητούνταν Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών
Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, δύο ετών και έντεκα μηνών, που του είχε επιβληθεί με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών και ληστεία.

Σχηματισμός δικογραφίας, σε βάρος άγνωστου δράστη, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, διότι χθες το απόγευμα στην περιοχή Λάππα Κάτω Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι σε στάβλο ιδιοκτησίας του διατηρούσε δύο άλογα, στα οποία δεν παρείχε τροφή και νερό.
***

Συνελήφθη 25χρονη αλλοδαπή μαστροπός στην Πάτρα

Η δράστιδα εξανάγκαζε με σωματική και ψυχολογική βία σε πορνεία μία ανήλικη ομοεθνή της

Οι ερωτικές συνευρέσεις πραγματοποιούνταν μέσα σε βαγόνι συρμού σε σταθμό τρένου


Συνελήφθη, σήμερα (1-2-2017) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της μαστροπείας και της σωματεμπορίας.

Η σύλληψη της μαστροπού, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, η 25χρονη κατακρατούσε, με την άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, μια 17χρονη ομοεθνή της, την οποία εξανάγκαζε σε πορνεία, έναντι χρηματική αμοιβής.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προσποιούμενοι τους «πελάτες», συνάντησαν τις δύο αλλοδαπές, σε παραλιακή οδό της Πάτρας, σε στάση αστικού λεωφορείου, όπου συμφωνήθηκε με την 25χρονη, η ερωτική συνεύρεση τόσο της ίδιας, όσο και της 17χρονης, με τους «πελάτες-αστυνομικούς», έναντι του χρηματικού ποσό των πενήντα ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, η 25χρονη έλαβε από τους υποτιθέμενους πελάτες το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένο χαρτονόμισμα και προέτρεψε την 17χρονη, να μεταβεί με τον ένα αστυνομικό, μέσα σε κοντινό βαγόνι, σταθμευμένου συρμού τρένου, ενώ η ίδια επιβιβάστηκε σε όχημα του αλλού αστυνομικού και μετέβησαν σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο στάθμευσης για την τέλεση συνουσίας.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αφού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, στις δύο αλλοδαπές, συνέλαβαν την 25χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χαρτονόμισμα.

Σημειώνεται ότι, η δράστιδα για την τέλεση των ερωτικών συνευρέσεων είχε διαμορφώσει, κατάλληλα, βαγόνι συρμού, σε σταθμό τρένου, όπου είχε τοποθετήσει κλινοσκεπάσματα, ενώ στον ίδιο χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν διασκορπισμένα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, η 25χρονη με την χρήση απατηλών μέσων και υποσχέσεων βελτίωσης της ζωής της ανήλικης, την είχε μεταφέρει στην Ελλάδα και παρακρατούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα της, για να την εξαναγκάζει στην πορνεία.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην ανήλικη τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό και εγκατάλειψη
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, στη συμβολή των οδών Ακρωτηρίου και Γλαύκου, είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο, οδηγώντας ένα δημοσίας χρήσης ελκυστήρα, συγκρούσθηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου και την πρόκληση υλικών ζημιών στα οχήματα.

Άμεσα, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 31χρονο, ο οποίος εγκατέλειψε τον τραυματία στον τόπο του τροχαίου ατυχήματος και τράπηκε σε φυγή.

Ο 58χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση για αίτια του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πατρών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου ημεδαπού, διότι χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, ο 14χρονος υιός του, τη στιγμή που χειρίζονταν κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 55χρονου, αυτοτραυματίστηκε στο δεξί του πόδι . Ο τραυματίας μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για τις πρώτες βοήθειες, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.