«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
Από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βάρος ενός 25χρονου υπηκόου Ρουμανίας, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί. Ειδικότερα, ο δράστης χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα, μέσα σε οικία, έπληξε με μαχαίρι έναν 34χρονο ομοεθνή του και τον τραυμάτισε στο αριστερό του χέρι.  Ο παθόντας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ ο δράστης αναζητείται.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι ευρισκόμενος μέσα στο κλειστό γυμναστήριο <<Κουβελος>> αφαίρεσε από ημεδαπή,  το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο. Τα κλοπιμαία ανευρέθηκαν στην οικία του δράστη, όπου αφού  κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στην παθούσα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δύο  ημεδαποί άνδρες ηλικίας 28 και 16 ετών και μια 25χρονη ημεδαπή, οι οποίοι...
ενεργώντας από κοινού, με την μέθοδο της απασχόλησης αφήρεσαν από 80χρονο, πεζό, ημεδαπό, το πορτοφόλι του που περιείχε  το χρηματικό ποσό των (115) ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στις (27-2-2017) το πρωί αφαίρεσε μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, από ένοικο, το χρηματικό ποσό των (3.100) ευρώ. Το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον παθόντα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπών που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, μια 40χρονη και ένας 44χρονος, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης της Ανακρίτριας Λιβαδειάς,  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή  και πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από τις 26-2-2017 μέχρι τις 27-2-2017 το πρωί, στο Μεσολόγγι, αφαίρεσαν αυτοκίνητο 64χρονου ημεδαπού και αφού το στάθμευσαν στο Αιτωλικό, του προκάλεσαν φωτιά και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

***
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 35χρονος στην Πάτρα για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Ο δράστης είχε αφαιρέσει, με την απειλή κατσαβιδιού και την άσκηση σωματική βίας στους ηλικιωμένους, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του που συμμετείχαν σε μια περίπτωση

Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω, προχθές (26-2-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ληστειών.

Ειδικότερα, ο δράστης στις (26-2-2017), το βράδυ, διέρρηξε οικία, στην οποία διαμένει ηλικιωμένος ημεδαπός, τον οποίο απείλησε με κατσαβίδι και του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω, τον 35χρονο, μέσα στην οικία του ηλικιωμένου.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης στις (19-2-2017) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού με δύο ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 36 και 29 ετών, είχαν διαρρήξει οικία έτερου ηλικιωμένου ημεδαπού, στον οποίο είχαν ασκήσει σωματική βία και του είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

***
Στοχεύμενοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Πάτρα κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων
Ελέχθησαν (2006) άτομα, προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες (279) άτομα και συνελήφθησαν (51) δράστες
Βεβαιώθηκαν (261) τροχονομικές παραβάσεις ενώ κατασχεθήκαν (29.652) προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν είδη καρναβαλιού
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ως είδη παραεμπορίου (1.547) φιάλες ποτών

Η Ελληνική Αστυνομία, για μια ακόμη χρονιά έλαβε αυξημένα μέτρα, κατά την περίοδο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας προστατεύοντας τη διατήρηση των εθίμων και προσφέροντας τις Υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες.
Κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα, το τετραήμερο, από 24-2-2017 έως και 27-2-2017, λήφθησαν αυξημένα αστυνομικά  μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για την αποτροπή κλοπών, ληστειών, διακίνησης ναρκωτικών, ενώ ταυτόχρονα λήφθησαν και αυξημένα μέτρα Τροχαίας τόσο για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών, όσο και για την ομαλή  διεξαγωγή των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι οποίοι ενισχύθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας.
Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (2006) άτομα,
Προσήχθησαν: (279) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : (51) άτομα, από τα οποία:
•    (23) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,
•    (5) άτομα για κλοπές,
•    (2) άτομα ληστεία,
•    (12) άτομα για παρεμπόριο,
•    (5) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
•    (2) άτομα για παράνομη οπλοκατοχή και
•    (2) άτομα για λοιπά αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν :
•    (261) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Κατασχέθηκαν:
Α. Ναρκωτικά:
•    (41) γραμμάρια κάνναβης,
•    Μικροποσότητες  κοκαΐνης και ηρωίνης,
•    (4) ναρκωτικά δισκία,

Β. Παρεμπόριο – Τελωνειακός Κώδικας:
•    (29.652) είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες,
•    (500) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
•    (1.547) φιάλες ποτών.
Υπενθυμίζεται, ότι και σήμερα εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.