«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

H Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου κατέθεσε Ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, με ευθύνη όμως του προεδρείου δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου
Ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων Κ.Πελετίδη

Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου» για ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, (που οδηγείται σε δίκη επειδή δεν έδωσε χώρο και στοιχεία στη Χρυσή Αυγή), στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομερου που συνεδρίασε το Σάββατο 11/2 σε σύνολο παρόντων 18, υπέρ για συζήτηση του θέματος τάχθηκαν 12, παρόν ψήφισαν 4 και 2 κατά. Με ευθύνη όμως του προεδρείου δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.
Το ψήφισμα είχε ως εξής:

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου  καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, επειδή δε διευκόλυνε την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της δημοτικό χώρο εν όψη των βουλευτικών εκλογών του 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων.
Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη στις 13 Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε συνδικαλιστές, μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.